Aprók nagyban - 2013.12.13.

Itthon is elrajtolt a PlayStation 4, zsákbamacska nyereményjátékot indított a Square Enix, menő indie játékok lesznek Xbox One-on, zárt bétába lépett a Diablo 3: Reaper of Souls...

Aprók nagyban - 2013.12.13.

Zsákbamacska nyereményjátékot indított a Square Enix

A ma kezdődő, és egészen december 20-ig tartó karácsonyi nyereményjátékban a kiadó egy Misztikus Dobozt árul, 4,99 fontos áron. A dolog lényege, hogy nem tudjuk, mit találunk majd benne, de az biztos, hogy 50 font értékű válogatás üti a markunkat a Square Enix különböző termékeiből - kizárólag PC-s digitális játékokat találunk majd benne, Steam kód formájában, így ha valami megvan már, akkor elajándékozhatjuk. Az exkluzív tartalmakat egyébként december 20-án délben kapjuk majd meg.

Zárt bétába lépett a Diablo 3: Reaper of Souls

A kizárólag Blizzard friends & familynek szóló bétateszt után most már "rendes" zárt bétába lépett a Diablo 3 új kiegészítője. Ez azt jelenti, hogy a szerencsések be is kerülhetnek, ha bepipálják a Battle.net profiloldalon a megfelelő opciót, de persze csak akkor, ha rendelkeznek az eredeti Diablo 3-mal. A meglévő karaktereinket átvihetjük majd egyébként, továbbá titoktartási szerződés sincsen, így jönnek majd ezerrel a videók és egyéb tartalmak.

Soul Calibur: Lost Swords - Siegfried és Sophitia

Egyelőre csak PlayStation 3-ra jelentették be a free-to-play Soul Caliburt, ami ráadásul a Tekken Revolutionnel ellentétben az egyjátékos tartalomra fókuszál majd. Mindenesetre most bemutat nekünk a Namco Bandai két közönségkedvenc karaktert: jöjjön Siegfried és Sophitia!

75 milliós befektetést kapott az Oculus Rift

Az Andreessen Horowitz befektetési vállalat 75 milliót tett bele az Oculus Riftbe, amit a cég arra fog felhasználni, hogy befejezze az Androidra, Linuxra, Macre és PC-re készülő végleges, vásárlóknak szánt modelleket. Továbbá az igazgatótanácshoz csatlakozik Mark Andreessen, aki szakértelmével segít majd az utolsó fázisokban.

Elkelt aukción a Rise of Nations és Rise of Legends

Megtörtént. Eladták a 38 Studios tulajdonait egy telefonos aukció keretein belül. Elment a Rise of Nations és Rise of Legends, valamint a hozzájuk kapcsolódó szellemi termékek is, de megvették a Big Huge Games nevét is. Összesen 320 ezer dollár jött be ezekből. Azonban a Project Copernicus munkanéven készült MMO-ra nem érkezett elfogadható ajánlat, mint ahogy a stúdió integrált közösségi és játékos felületére, a Heliosra sem.

Itthon is megjelent a PlayStation 4

Tegnap este a Sony és az 576 közös launch partyján hivatalosan is elrajtolt itthon a Sony új konzolja. Az eseményt megtisztelte számos celeb is, a jónép pedig mindenféle programban vehetett részt, és szórakozhatott a műsoron, hogy gyorsabban teljen az idő az éjféli árusításig.

Menő dolgokat fognak csinálni az indie-k Xbox One-on

Éppen tegnap írtunk róla, mennyire lelkes az ID@Xbox nagyfőnöke, Chris Charla azzal kapcsolatban, hogy elhozzák Xbox One-ra a No Mans Sky-t, ma újra nyilatkozott egy kört arról, mennyire jó lesz a Microsoft konzolján indie fejlesztőnek lenni. Charla szerint már most egy rakás teljesen újszerű ötlettel álltak elő a csapatok, azt azonban nem tudja, ezek közül mennyi lesz Xbox One-exkluzív. "Egyelőre csak átrágom magam a rengeteg beérkezett koncepción. Nagyon jó látni, hogy mindenféle változatos stílusban érkeznek be az ötletek. A fejlesztők azonban csak az Xbox One-os verzióról beszélnek nekem, ám mivel nagyon sok teljesen beépíti a Kinectet és a Smartglasst, és mindenféle újszerű, kreatív dolgokat csinálnak velük, azt mondanám, hogy nehéz lesz őket más platformokon megvalósítani.

Alien: Isolation képlopatok szivárogtak ki

A Sega egyelőre nem kommentálta a Twitterre kiszivárgott képlopatokat a legújabb Alien-játékból, amely amúgy a Creative Assemblynél készül. Az Eurogamer kicsit utánament a témának, és úgy tudja, a képek valódiak.

Galéria megnyitása grid_on

Tovább késhet az észak-európai országokban az Xbox One

Hollandiában, Svédországban, Norvégiában, Svájcban, és még néhány "Tier 2"-es országban tovább késhet a Microsoft konzolja. Habár pontos megjelenési dátumot eddig sem tudtunk az elsőkörös országok után, azonban a legtöbben arra tippeltek, hogy legkésőbb jövő tavasszal azért már Európa ezen (vélhetően fontos) országaiban is kapható lesz a gép. Most azonban egy svájci kereskedés úgy tudja, húsvét előtt semmiképp sem várható a konzol, de vélhetően még ennél is tovább késik, és csak valamikor 2014 harmadik negyedévében jut el további országokba. Érdekes módon ugyanezeket a félhivatalos pletykákat hallottuk mi is a magyarországi indulással kapcsolatban: a csiripelő madarak szerint hozzánk is csak a jövő év végéhez közelítve lesz elérhető az Xbox One.

Továbbra is készül az Until Dawn

Időről időre felmerül a pletyka, miszerint törölték a PlayStation 3-ra készülő tini-túlélőhorror Until Dawn-t. A Supermassive Games pedig időről időre előbújik a barlangjából, és azt mondja, hogy nem. Így történt ez most is: a játékról hónapok óta nem hallunk semmit, a pletykák pedig elindultak. Pete Samuels, a stúdió vezetője azonban menetrendszerűen megérkezett, és eloszlatta a kételyeket: "Egyértelműen nincs törölve az Until Dawn, továbbra is fejlesztjük. Ráadásul nagyon-nagyon izgatottak vagyunk, és alig várjuk, hogy többet beszélhessünk róla. Tudom, hogy a hallgatásunk frusztráló lehet, és hogy mindenki részleteket vár. Az biztos, hogy 2013-ban nem fog megjelenni az anyag, azonban az újévben már elkezdünk róla információkat kiadni, és egyelőre ennyit tudok mondani."

Lego: The Last of Us - nem komoly

Habár hivatalosan nem készül ilyesmi, ez nem akadályozta meg Brian Andersont, a játék rajongóját, hogy elkészítsen egy előzetest. Ahogy egy Lego-játéktól várnánk, az egész rendkívül cuki: aranyos Joel és Ellie öldököl szintén aranyos fertőzötteket a legókból felépült terepen.

Olcsóbb autókkal és új játékmódokkal jön a Forza Motorsport 5 frissítése

A kétes fogadtatású mikrotranzakciós rendszert úgy szeretné felpuhítani a Turn10, hogy jelentősen csökkenti a különböző autók árát. Átlagosan 56%-kal lesznek olcsóbbak a járgányok, egy 6 milliós Ferrari 250 GTO ezután csak 2 milliót fog kóstálni. Dan Greenawalt szerint körülbelül ötödannyi idő alatt lehet így megszerezni a legdrágább autókat, mint a negyedik részben.

Ezzel párhuzamosan különböző Tag módokkal bővül majd a játék. Az első neve "Keep the It". A menet elején az egyik játékos "It"-ként kezd, majd ha egy másik játékos koccan vele, akkor az "It" továbbszáll rá. A menet végén az a játékos nyer, aki legtöbb időt töltötte "It"-ként.

A "Tag Virus"-ban szintén az egyik játékos "It"-ként kezd, amit koccannásal tud átadni a többi játékosnak, amolyan vírusként. Az a játékos nyer, aki utoljára marad úgy, hogy nem fertőződött meg

Végül pedig itt van nekünk a "Pass the It". Az "It" játékos át tudja adni státuszát a többieknek, és ezután róla lekerül az "It". A kör végén az nyer, aki a legkevesebb időt töltötte "It"-ként.

Nem a Microsoft kényszerítette bele a játékba a mikrotranzakciókat

Ezt követően pedig érdemes megjegyezni, hogy Dan Greenawalt arról is beszélt, hogyan kerültek a játékba a mikrotranzakciók. Azt egyértelműen kijelentette, hogy nem a Microsoft kényszerítette bele őket a játékba, mint ahogy a többi Xbox One launch címbe sem. "Őszintén, az emberek túl sok kommunikációt képzelnek bele ebbe a szervezetbe. Az igazság az, hogy bár a Turn10-nél Microsoft alkalmazott vagyok, a központunk messze van a Microsofttól, saját vállalati kultúrával rendelkezünk, és saját magunk készítjük a termékeinket, a saját folyamatainkkal. A Microsoft az esetek többségében látja, hogy ez jó, és békén hagy minket."

Greenawalt hozzátette, már a Forza 4-nél is kísérleteztek hasonlóval, akkor a token rendszer segítségével, most azonban elérkezettnek látták az időt a mikrotranzakciókra. "Aggódom, mert nem vagyok benne biztos, de könnyen lehet, hogy mi inspiráltuk ezt a dolgot a többi Xbox One-os játék esetében. Mindenesetre egyre több játékban látunk hasonlót, a vásárlók pedig ellenállnak a dolognak. Főleg, ha azt hiszik, hogy átverjük őket, és ilyenkor hajlamosak összeesküvéseket látni mindenben."

Greenawalt mindenesetre ragaszkodik hozzá, hogy a Forza 5-ben a mikrotranzakciók nem a játékos hátráltatására kerültek be, hanem egyszerű gyorsítási lehetőségként azok számára, akiknek kevesebb idejük van. Az úriember reméli továbbá, hogy vissza tudják nyerni a rajongók bizalmát, és ezért a következő időszakban tovább finomítják a rendszert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward