Aprók nagyban - 2013.12.12.

Hiába könyörgünk Bayonetta 2 portokért, februárban jön a Fable Anniversary, jogi vállalat vizsgálja az EA-t a Battlefield 4 miatt, bezárt a Terminal Reality...

Aprók nagyban - 2013.12.12.

Xbox One-ra hozná a Microsoft a No Man's Sky-t

A VGX-en bemutatott No Man's Sky pillanatok alatt megnyerte a játékosokat. Nem csoda, hogy Chris Charla, az ID@Xbox vezetője minden erejével azon van, hogy az anyag eljusson Xbox One-ra is az indie programon keresztül. "Hihetetlenül örülnék, ha elkészítenék Xboxra is. Nagyon szeretnénk előtérbe tolni az indie programunkat. Szerintünk ugyanis nagyon menő, remek dolgokat lehet csinálni a Kinecttel, a Smartglass-szal és a rezgős ravaszokkal. Folyamatosan beszélünk a platformunkról, és reméljük, hogy a fejlesztők felhívnak minket."

Elege van a port-könyörgésből a Bayonetta 2 fejlesztőinek

Az eredeti Bayonetta megjelent PS3-ra és Xbox 360-ra, és mi ugyan láttuk, hogy a játék jó, sajnos rajtunk kívül nem látták elegen, a játék ugyanis nem lett sikeres. A folytatás csak úgy valósulhatott meg, hogy a Nintendo finanszírozza a fejlesztést, és vállalja a kockázatot, így a Platinum Games kizárólag Wii U-ra készítheti el. Habár mindezt számos alkalommal közölte már a cég, a rajongók sosem hagyják abba a könyörgést a PS3-as és Xbox 360-as portokért.

"Lassan már utálok bármit is posztolni a Bayonetta 2-ről a Facebook oldalunkon. Nem azért, mert utálom a Bayonetta 2-t, hanem azért, mert folyton szánalmas könyörgések hada érkezik a portért. Eltelt egy év, mióta mindezt bejelentettük. Halljuk a rajongókat. Értjük a problémát. Viszont örülünk, hogy elkészíthetjük a játékot a türelmes rajongóknak."

Final Fantasy 10/10-2 HD Remaster - mindenféle videó

A Square Enix elszabadult, és elárasztotta videókkal a YouTube-ot a felújított Final Fantasy 10 és 10-2-ből. Ide most jól betesszük nektek Yuna esküvőjét, de ezen kívül akad még egy Aeons nevű video, egy-egy karakter bemutató Kimahriról és Auronról, meg egy, amiben régi barátokat üdvözölhetünk.

Ubisoft: ez a generáció a szabadságról és nyitottságról szól majd

Az éppen a The Divisiont kalapáló Ubisoft Massive fejese, David Polfeldt úgy véli, ez az új generáció nem arról fog szólni, hogy milyen gépek az Xbox One és a PlayStation 4, hanem arról a szabadságról, amit lehetővé tesznek a játékfejlesztőknek. De mi újat hozhatnak a készítők ebben a generációban, és miért? "Ez egy igazán nehéz kérdés. Nem is annyira a gépek ereje számít, hanem az engine-ek nagyon kiforrottá váltak, és a next-gen gépekre könnyű fejleszteni. Ez lehetővé teszi, hogy többet agyaljunk olyan dolgokon, mint a narratíva. Ezt megelőzően bármit is akartunk csinálni, az igen nehéz volt. Bejöttünk egy remek ötlettel, majd rögtön le kellett szállnunk a földre, és megkérdeznünk magunktól, hogy mindebből mit is fogunk tudni megvalósítani. Folyton kompromisszumokat kellett hoznunk. Ebben a generációban azonban megjelenünk egy őrülten hangzó ötlettel reggel, és másnap azt már működés közben láthatjuk. Ez másfajta gondolkodásmódra sarkallja az embereket. Felteszünk olyan kérdéseket, hogyan is kéne történetet mesélni a játékokban. Átvezetőknek kell lenniük, vagy lehetnének egészen mások is."

Polfeldt szerint ez a következő generáció igazi ütőkártyája: a szabadság, és a nyitottság, valamint a sok lehetőség a fejlesztők számára. Ráadásul szerinte nem csak a narratíva területén, de a hangokban is nagy ugrás következik. "Most már csak egy kreatív hangmérnökre van szükség, aki ki tudja használni ezeket az új, teljesen nyitott lehetőségeket."

Bezárt a Terminal Reality?

Úgy tűnik, végéhez ért a legutóbb a játékosokat a rettenetes Walking Dead: Survival Instincttel büntető Terminal Reality története. Hivatalos bejelentés egyelőre nincs, de a dologról Jesse Sosa, a cég volt alkalmazottja írt Facebookon - az úriember egyébként kilépése előtt tíz évig húzta az igát a stúdiónál. "Úgy tűnik, a Terminal Reality végleg bezárt. Sok különböző érzelem fut most át rajtam. Akkor mentem el onnan, amikor láttam, hogy lefelé indulnak el a dolgot, de mindig tartottam velük a kapcsolatot, és reméltem a legjobbakat. Most, hogy megszűnt a csapat, elkapott a nosztalgia. Remélem mindannyian megtalálják majd számításukat a jövőben, a legtöbben még mindig olyanok, mintha a családtagjaim lennének. Tudom, hogy a legtöbben Austinba mennek."

Call of Duty: Ghosts - videón a farkas

Két napja még csak írtunk róla, most már hivatalos videónk is van a Call of Duty: Ghosts legújabb mini-DLC-jéről, melyben a killstreak kombóval előhozható kutyánkat egy mérges farkas váltja fel. Valószínűleg az Infinity Ward megunta a játékkal kapcsolatban elhangzó kutyás poénokat.

PlayStation 4 - a legnagyobb konzol launch

Habár a Sony hivatalos bejelentése alapján már eddig is tudtuk, hogy a PlayStation 4-é volt a legsikeresebb kezdés a konzolok történetében, de mindez semmit nem érne ugyebár, ha egy elemzőcég sem beszélne a dologról. A DFC Intelligence elemzői szerint a Sony által két hete jelentett 2,1 milliós darabszám tovább nőtt, bár az eladásokat visszafogja a készlethiány. Az elemzőcég szerint ha a PS2 és a Wii kezdési számaiból indulunk ki, minden esély megvan arra, hogy a PlayStation 4 rendkívül sikeres legyen (bár azért érdemes megemlíteni, hogy a Wii U-nál ez nem igazán jött be), és végső soron lenyomja az Xbox One-t ebben a generációban. A DFI egyébként arra számít, hogy a tavasszal megjelenő Titanfall egy időre jelentősen megturbózza majd az Xbox One eladásait.

Jogi vállalat vizsgálja az EA-t a Battlefield 4 miatt

A Holzer Holzer & Fistel néven futó atlantai jogi vállalat vizsgálatot kezdeményezett az Electronic Arts ellen. A cég ugyanis azt állítja, hogy a kiadó nem tartotta be a szövetségi törvényeket, amikor július 24 és december 4 között a Battlefield 4 (várható) eladásairól beszélt. A Holzer Holzer & Fistel úgy véli, az Electronic Arts kommunikációjában több várható bevétel jelent meg, amivel félrevezethették azokat, akik ebben az időszakban vásároltak részvényeket a cégben. A Holzer Holzer & Fistel minden részvényvásárlót, aki ebben az időszakban vett papírokat, és veszteség érte, arra buzdít, hogy keresse fel őket.

Elérhető a BMW M4 a Gran Turismo 6-ban

A legendás BMW M3 Coupé utódjaként megjelenő M4-est hatalmas várakozás övezte. A véglegeshez közeli autót hónapokig rejtegették álcafestés alatt, még akkor is, amikor Kazunori Yamauchi a Gran Turismo 6 spanyolországi nagy bemutatkozásán vezette pár kör erejéig. A háttérben azonban a BMW és a Polyphony Digital komolyan együttműködött, hiszen bár az autót csak ma leplezték le hivatalosan, a stúdió szakemberei már hónapok óta dolgoznak vele, hogy betegyék a jármű adatait a játékba. Ennek eredményeként a hivatalos premierrel egyidőben mostantól a Gran Turismo 6-ban is elérhető a BMW M4!

Jövő héten jelenik meg az Assassin’s Creed 4 új DLC-je

A Freedom Cry DLC kilenc küldetést tartalmaz, melyben Edward hű barátját, a rabszolgaként született Adewale-t irányítjuk. Emberünk kalózként a Jackdaw fedélzetén talált rá a szabadságra, majd tizenöt évvel később ő maga is orgyilkos lett, és saját kalandba kezdett. A tartalmi csomag december 17-én jelenik meg minden platformra.

Februárban jön a Fable Anniversary

A Fable felújított változata február 7-én érkezik Xbox 360-ra, jelentette be a Lionhead. A kezdő csomagban lesz mindenféle extra öltözék, fegyverpakk és egy Lionhead Avatar is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward