Aprók nagyban - 2013.12.10.

Mennyi hely van az Xbox One vinyóján? Milyen lesz az MGS5: Ground Zeroes doboza? Lesz-e Titanfall bétateszt? Notch dolgozhatott volna a Valve-nek? Ma kiderül!

Aprók nagyban - 2013.12.10.

Notch visszautasított a Valve ajánlatát

Markus ‘Notch’ Persson, a játékipar hipsztere teljes bemutatót kapott a Valve-nál. Gabe Newell elhívta, körbevezették a stúdióban, beszélgettek vele, majd egy szobába terelték néhány HR-essel. Mint kiderült, a Valve feltett szándéka volt, hogy felvegye az úriembert, ő azonban tiszteletteljesen visszautasította az ajánlatot. "Úgy éreztem, hogy a Minecraft megadta nekem az esélyt arra, hogy létrehozzak egy saját Valve-ot, így nem kell a Valve-nak dolgoznom." Mindez egyébként a Notch-ról megjelent új könyvből, "Minecraft: The Unlikely Tale of Markus ‘Notch’ Persson and the Game that Changed Everything"-ből derült ki.

Ilyen lesz a Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes doboza

A korábbi, nem végleges verziót (melyen még Kaz is szerepelt) leváltotta a teljesen végleges dobozkép. Úgy látszik, Kojima és csapata egyre inkább szeretne a nyugati játékosok ízlésének megfelelni (ahogy a mester ezt többször is hangsúlyozta az ötödik rész kapcsán), így a korábbi részek Yoji Shinkawa rajzait ezúttal Snake renderelt feje váltja fel. Szomorú.

Jönnek a demók Xbox One

Major Nelson árulta el, hogy nem akarják megszüntetni a demók intézményét az Xbox One-on, csak éppen jelenleg nincs egy sem. Ez azonban később megváltozik majd. Az úriember egyébként sokat ígérget mostanában: elmondása szerint már dolgoznak azon is, hogy az Xbox One teljesen elrontott party rendszerét is átalakítsák.

Közepesen érdekes PlayStation 4-statisztikák vegyesen

Ha tudni akarjátok, akkor a Sony örömmel elárulja, hogy a PS4 megjelenése óta a felhasználók 10,9 millió alkalommal nyitották meg a Share gomb által előhozott megosztási menüt, 800 ezerszer streameltek élőben, 7,1 millió alkalommal néztek valamilyen streamet, a Ustreamre közvetített PS4-es streamek pedig átlagosan 31 percig tartanak. A Twitch-en megjelenő streamek 10%-a a konzolról érkezik november 15-e óta.

Lesz Titanfall bétateszt?

Nos, egylőre Vince Zampella, a Respawn fejese csak annyit árult el, hogy erősen gondolkoznak rajta. Ha lesz is, annak a következő egy-két hónapban el kell majd kezdődnie, hiszen a játék március 11-én landol. A program egyébként egyértelműen kitagadja a Kinectet a családból, Zampella szerint semmilyen módon nem illeszkedett az eszköz a játékmenethez.

Moddolt Xbox One egér-, billentyűzet- és DualShock 4-támogatással

A Cronus Max már az Xbox 360-hoz is gyártott hasonló kütyüt, most pedig elkészítette a cuccot Xbox One-ra is. A konvertáló egység megoldja, hogy a játékokat tudjuk billentyűzettel, egérrel és mindenféle gamepaddel (így a DualShock 4-gyel is) irányítani. A készítő csapat szerint erre azért lehet szükség, mert sokan rengeteg pénzt fektettek az Xbox 360 idejében mindenféle speciálisan moddolt kontrollerre, és ezeket meg szeretnék tartani.

Új PS Move-ot szabadalmaztatott a Sony

Flat Joystick Controller munkanéven szabadalmaztatott a Sony egy olyan kütyüt, ami első ránézésre kísértetiesen hasonlít a PS Move fagyijára, csak éppen találunk rajta egy tapipadot. A szöveg szerint az eszköz pontosan úgy működik, mint a jelenlegi Move: a gömb által kibocsátott fényt érzékeli a PlayStation Camera, így tudja lekövetni a mozgást. A plusz érintős felületnek köszönhetően viszont lehetővé válik olyan gesztusok bevitele is, amilyeneket jelenleg PS4-en csak a DualShock 4 kontroller tud kezelni. Mivel a Sony általában rengeteg szabadalmat jegyeztet be, és a legtöbből sosem lesz semmi, így egyelőre erre se tessék számítani a közeli jövőben.

Earth Defense 2025 - bemutatkozik a Fencer

A tank helyi megfelelőjeként mutatkozik be az erősen páncélozott, pajzzsal, vagy két fegyverrel hadonászó Fencer. Az Earth Defense 2025 egyébként kizárólag a kurrens (vagy már előző?) konzolokra készül, februárban jelenik meg PS3-ra és Xbox 360-ra.

Új játékhoz keresnek embert a Dead Space fejlesztői

Egyelőre semmit sem tudunk, csak annyi biztos, hogy a Visceral Games egy teljesen új címhez keres fejlesztőket. A leírásból annyi derül ki, hogy a végleges játék tartalmazni fog "tűz, füst, robbanás, és pusztítás" effektusokat, de ez a leírás ráillik az Electronic Arts által készített játékok java részére, szóval túl sok következtetést nem lehet levonni belőle.

Jól kijön a melegekkel az Electronic Arts

A kiadó minden eszközzel igyekszik lemosni magáról a tényt, hogy az utóbbi két évben megszavazták az Egyesült Államok legrosszabb cégének. Az Electronic Arts most éppen a Human Rights Campaign esélyegyenlősi indexén ért el (ismét) 100%-ot, ezzel bekerült azon kevés munkahelyek közé, melyek kifejezetten ideálisak a melegek számára. Ennek örömére a cég ki is adott egy videót, amiben azt láthatjuk, ahogy mindenféle melegfelvonuláson vesz részt a világ különböző pontjain.

Több évre és több játékra szól a Telltale szerződése a Game of Thronesra

A Telltale nagyon sínen van mostanában: a The Walking Dead mellé megkaparintották a másik legsikeresebb tévésorozat, a Game of Thrones jogait is - tudtuk meg a VGX-en. Az HBO most közleményben árulta el, hogy itt valójában egy több évre és több játékra szóló szerződésről van szó, a játékok pedig a stúdiótól már megszokott epizodikus formában érkeznek majd. Annak ellenére, hogy a Telltale az HBO-val áll szerződésben, a játékok nagyban fognak meríteni a könyvek világából, hiszen a sorozat ennek csak egy igen kis szeletét képes bemutatni.

Fehér farkas DLC a Call of Duty: Ghostshoz

Egy áruházi dolgozó fotózta le a mini-DLC dobozát, ami egyébként az Egyesült Államokban 3 dollárba fog kerülni - erre is azért van szükség, mert körülbelül ez fedezi azt az adót, amit a Microsoftnak ki kell fizetni az Xbox Live-on, mióta pontokról átállt valós pénzre. A parányi DLC-ben a killstreak bónuszként előhozható kutyánkat változtathatjuk át egy fehér farkasra.

362GB után betelt az Xbox One merevlemeze

Mivel az Xbox One nem rendelkezik beépített tárhelymenedzselő alkalmazással, így nem tudjuk, mennyi szabad helyünk van még hátra az 500GB-os merevlemezen, melyből természetesen az operációs rendszer, és az alapvető alkalmazások már kapásból lecsípnek valamennyit. De mennyit? Nos, az IGN matekozott kicsit, és úgy tűnik, hogy valahol 362 és 365GB között telepíthetünk dolgokat a konzol vinyójára. Pontosan persze nem lehet megmondani az előbb említett alkalmazás hiánya miatt, az IGN pedig a 3GB-os Zoo Tycoon telepítésekor kapta meg a "nincs elég hely" üzenetet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward