Aprók nagyban - 2013.12.06.

Csökkenteni kéne az Xbox One árát, törődik a biztonságunkkal a Sony és az MS, a Thiefben kicsi lesz a különbség a PC és a next-gen között...

Aprók nagyban - 2013.12.06.

Pachter szerint árcsökkentés nélkül elveszíti a generációt a Microsoft

Mindenki kedvenc piaci elemzője heti megnyilatkozásában elmondta azt, amit valószínűleg amúgy is mindenki sejt: a Microsoftnak előbb-utóbb, de inkább előbb árat kell csökkentenie az Xbox One versenyképességének megőrzése érdekében. "Az egyetlen dolog, ami miatt a Sony megveri a Microsoftot, az nem más, mint az ár. A Microsoft el fogja veszíteni a generációt, ha nem mennek le 399 dollárra. Ha lemennek, akkor egyformák lesznek a PS4 és az Xbox One eladási mutatói."

Pachter ugyanakkor nem ért egyet azzal, hogy visszajöhetne a PS2-es időszak, már ami egy konzol népszerűségét illeti, valamint azt sem, hogy jelentősen többen vennének konzolt. "Nem fogunk látni 500 millió eladott konzolt. A következő generáció valószínűleg az utolsó is egyben. Gyakoribb modellcserék jönnek, a PC valószínűleg nagy visszatérőként feltámad, és az lesz mindennek a központja."

8 órás PlayStation Network karbantartás hétfőn

Európában hétfőn 16:00-tól éjfélig nagy karbantartás lesz a PlayStation Networkön, így a szolgáltatás várhatóan ezen időtartamban nem fog működni. A Sony mindenkinek köszöni a türelmet.

War of the Vikings - ingyenes a hétvégén

A War of the Roses folytatása a hétvégén mindenki számára nyitott, és még némi új tartalmat is fel tud mutatni erre a jeles eseményre. Ha december 8-ig van időd lecsapni néhány vikinget, akkor irány a Steam Early Access oldala.

Thief - kicsi a különbség a next-gen és a PC között

Habár sokan amiatt aggódtak, hogy a következő generációs konzolok nem lesznek elég erősek, főleg a rohamtempóban fejlődő PC-khez képest, úgy tűnik, hogy nem ez a helyzet. Erről a Thief egyik technikai vezetője, Jean-Normand Bucci beszélt, aki szerint az új masinák rendkívül erősek, és olyan dolgokat tesznek lehetővé, amikhez a konzolos játékosok egyáltalán nincsenek hozzászokva. "Jelentősen szűkebbé vált a szakadék a PC-k és a konzolok között. Ezek a gépek az erős PC-kkel egyetemben nagyobb felbontást, magasabb fps-t, és rengeteg új lehetőséget hoznak be, főként a DirectX 11-szintű dolgok támogatásával."

"Az új konzolok jelentősen több erőt és memóriát hoznak, amit hamarosan minden fejlesztő ki fog használni, így nem lesz visszatérés a ma már rendkívül korlátozott PS3-hoz és Xbox 360-hoz. Az egyik generáció még DirectX 9-es, a másik már DirectX 11-es. Rengeteg új grafikai effektusra számíthatunk. Ott lesz az 1080p-s felbontás. A PC-s és a next-gen verzió lesz a leglátványosabb, annak ellenére, hogy mi még az előző generációra is dolgozunk, és azt szeretnénk elérni, hogy mindegyiken ugyanolyan élmény legyen a Thief." - zárta mondandóját Bucci.

Ismét frissült a Fallout 4 kedvcsináló oldala

Ezúttal egy teljesen kódolt üzenetet kapunk az egyre misztikusabbá váló The Survivor 2299 oldalon. Szerencsére nem kellett sokat várni rá, hogy a rajongók megfejtsék a lent is látható zagyvaságot. "Sajnálom, de közölnöm kell, hogy ők meghaltak. A te létfenntartó rendszered tökéletesen működik. Üdvözlünk az Institute-nál, az egyetlen biztonságos helyen ezen a világon."

Az Institute egyébként a Fallout 3-ban bemutatkozó misztikus csoport, melyet a Massachusetts Institute of Technology tagjai alapítottak. Sokat egyelőre nem tudunk róluk, de nem elképzelhetetlen, hogy a csoport tagjai lesznek a legfőbb ellenfeleink a Fallout 4-ben.

Egy kép a SOCOM szellemi utódjából

Az SOF Studios által PC-re és PS4-re fejlesztett, a SOCOM szellemi utódjának tekinthető H-Hour: World’s Elite kampánya sikeres volt Kickstarteren, így az utóbbi időszakot a fejlesztők masszív munkával töltötték. Ennek a masszív munkának pedig egyelőre az alábbi screenshot az eredménye:

Nem lesz ott a Bethesda a VGX-en

Hiábra reménykedtünk egy esetleges Fallout 4 bejelentésben, az biztos nem a VGX-en fog megtörténni. Ezt egyenesen Pete Hines, a Bethesda egyik fejese erősítette meg. Valószínűleg a cég nem akarja, hogy a bejelentenivaló új játékukról bármi elterelje a figyelmet egy olyan nagy show-n, mint a VGX.

Törődik a biztonságunkkal a Microsoft és a Sony is

A Sony resetelte néhány PSN felhasználói fiók jelszavát, miután szokatlan aktivitást vélt felfedezni a rendszerben. Ettől függetlenül azonban mindenkinek érdemes lehet jelszót változtatni, nehogy úgy járjunk, mint pár évvel ezelőtt a nagy PSN-hack idejében, amikor a betörőknek sikerült mindenféle adatot ellopni különböző fiókokról. Persze azóta a Sony kiemelten figyel a biztonságra, így a mostani intézkedés is valószínűleg csak elővigyázatosság.

Eközben a Microsoft egyik jogi vezetője, Brad Smith arról beszélt, hogy ma már nem csak a malware-ektől és a kibertámadásoktól kell tartania a cégeknek, hanem a kormány kémkedésétől is. A redmondi cég egyébként is kapott már hideget-meleget azon feltételezések után, hogy önként működött együtt az NSA adatgyűjtési és ellenőrzési programjában, ráadásul a dolog duplán aggasztó most, hogy a Kinect minden Xbox One felhasználót folyamatosan figyel. Smith elmondta, három területen erősítettéka biztonságot. Egyrészt minden szolgáltatásuknál komolyabb titkosítást fognak használni, másrészt mindenféle jogi védelmet húznak fel a felhasználói adatok köré, harmadrészt pedig igyekeznek átláthatóbbá tenni a szoftvereik programkódjait, hogy a felhasználók megnyugodhassanak, azok nem tartalmaznak hátsó bejáratokat.

South Park: The Stick of Truth VGX előzetes

A holnap esti VGX-en bemutatásra kerül majd a játék legújabb előzetese, de a Ubisoft már most kiadott egy kis kedvcsinálót. Az élmény maximalizálásának érdekében enyhén hajoljatok előre a székben, egyik kezetekkel fogjátok be az orrotokat, a másikkal pedig fogjátok a homlokotokat.

Két új screenshot jött a The Wolf Among Us: Episode 2 - Smoke & Mirrors-hoz

Megpróbálkozom azzal, hogy többet írjak ez alá a cím alá, mint a cím maga. Sikerült. Na jó, van itt még más is. A Telltale már majdnem kész az új résszel, a képeken pedig egy új karakter, Jack látható, aki egy igen szabad szájú fickó. Babszem Jankó stabil karakter a Fables szériában az első szám óta, még saját spin-off-ja is van, a Jack of Fables.

Galéria megnyitása grid_on

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward