Aprók nagyban - 2013.11.22.

Eltűnt a Crash Bandicoot az Activisiontől, akár már jövőre jöhet a Gran Turismo 7, a Dark Souls inspirálta a PlayStation 4 szolgáltatásait, az X1 pedig lehet, hogy lemezeket eszik...

Aprók nagyban - 2013.11.22.

Jövő hétig késik a PS App Európában

Eredetileg ma kellett volna megjelennie az Amerikában már múlt hét óta elérhető PlayStation Appnak Európában is, a Sony azonban bejelentette, hogy néhány végső finomhangolásra még szükség van, hogy minden tükörsima legyen. Az app így is megjelenik még a PS4 hivatalos európai rajtja előtt: konkrétan jövő hét péntekétől tölthetjük már mi is.

Twitch - konzolokra is jöhet az archiválás

Egyelőre nem tudni, pontosan mikor, de a Twitch tervezi, hogy elindítja az elő streamek archiválásának lehetőségét a PS4-en és az Xbox One-on is. A Twitch egyik vezetője elmondta, nem csak rajtuk, de a platformgazdákon is múlik, mikor vezethetik ezt be.

Ez már csak e cikk szerzőjének megjegyzése ugyan, de érdemes lenne minél hamarabb elindítani ezt a szolgáltatást. Többen rájöttek ugyanis, hogy a PS4 beépített augmented reality-re épülő játékával, a PlayRoommal tudják saját magukat közvetíteni a Twitch-re a PS Camera segítségével. Az első sztár (vagy inkább sztárpáros) már meg is született ebből: ma reggel egy friss PS4-tulajdonos és felesége tartott elő showműsort, amibe várták a hívásokat is. A dolog rendkívül szórakoztató volt, és miután a NeoGAF is felkapta, hamarosan több ezren nézték a műsort, sőt, még Adam Boyes is betelefonált a Sonytól. Shuhei Yoshida a tőle megszokott, mindenféle nagycéges kötöttséget mellőző módon reagált a PS4-es Twitch-közvetítés ezen nem várt módjára:

2014-ben jön a Sunset Overdrive

Az Xbox Wire, a konzol hivatalos blogja "csak úgy" elhintette, hogy 2014-ben olyan címekre számíthatunk a konzolra, mint a Titanfall, a Project Spark és a Sunset Overdrive. Az Insomniac által fejlesztett exkluzív anyagról eddig még körülbelüli megjelenési dátumot sem tudtunk, most azonban legalább tudjuk, hogy jövőre számítsunk rá.

Hétvégén ingyenes a Rage

Az id Software úgy döntött, ideje minket emlékeztetni a tényre, hogy bizony létezik egy Rage néven futó FPS, amit mindenki elfelejtett. Ezért a hétvégén ingyenesen játszhatunk vele Steamen, valamint 75%-os leértékeléssel meg is lehet vásárolni.

Xbox One-on is kap extra tartalmakat a Metal Gear Solid 5

A PlayStation 4 All Accessen tudtuk meg, hogy Kojima és csapata exkluzív tartalmat készít a Ground Zeroes PS4-es változatához. Ma azonban az Xbox One nyitóbuliján a SpikeTV elhintette: Xbox One-on is számíthatunk egy kis különlegességre. Sajnos azonban egyelőre csak ennyit tudunk.

Négy egész másodperc a Quantum Breakből

Oké, tényleg rövid, de legalább láthatunk valamit a játékmenetből.

Crash Bandicoot - minden nyom eltűnt az Activision honlapjáról

Újabb megerősítést nyertek azok a pletykák, amik szerint a Sony megvenné az Activisiontől a Crash Bandicoot jogait. Először a PS4 egyik előzetesében véltünk felfedezni nyomokat, most pedig hirtelen eltűnt minden anyag a franchise-zal kapcsolatban az Activision oldaláról. Készülődünk a váltásra? Mindenesetre Adam Boyes egyelőre tagad Twitteren, de ez valahol természetes, amíg nincs meg a hivatalos bejelentés.

Titanfall meglepetés a VGX-en

A nem olyan rég átnevezett VGA utódján, a VGX-en nagy meglepetésekre és újdonságokra számíthatunk a Titanfallal kapcsolatban, árulta el Geoff Keighley, a SpikeTV műsorvezetője. Tényleg egyre érdekesebbnek tűnik a VGX: várhatunk infókat az új Tomb Raiderről, reményeink szerint leleplezik a Fallout 4-et, és persze a Quantum Break is tiszteletét teszi minden valószínűség szerint.

Akár már jövőre jöhet a Gran Turismo 7

A harmadik és a negyedik rész között 4 év, a negyedik és az ötödik között 5 év, az ötödik és a hatodik között pedig három év telt el. A Polyphony Digital tehát sosem kapkodja el az új Gran Turismo-részeket. Kazunori Yamauchi azonban azt nyilatkozta a Top Gearnek, hogy ennek azért sok köze van a PS3 bonyolult hardveréhez is: a hatodiknál már tényleg 100%-ig ki kellett pörgetniük a konzolt, hogy el tudják érni a szükséges fejlődést. Yamauchi elmondta, minél előbb szeretne Gran Turismót látni a PS4-en, és mivel rendkívül egyszerű fejleszteni az új konzolra, akár már jövőre jöhet a Gran Turismo 7.

Megeszi a lemezeket az Xbox One?

Fontos hangsúlyozni, hogy a sok-sok eladott konzolból egyelőre pusztán néhány esetben jelentkezett az alábbi videókon is látható probléma. Ezekben a boldog felhasználók behelyezik a lemezeket, majd a konzol elkezd furcsa hangokat kiadni - viszont a korongok nem minden esetben sérülnek meg.

A Dark Souls inspirálta a PlayStation 4 szolgáltatásait

Azt tudjuk, hogy Shuhei Yoshida, a Sony Worldwide Studios vezetője nagy Dark Souls rajongó. Valójában amikor a generációból kiemelte kedvenc játékait, a Demon's Souls és a Dark Souls került nála a második helyre, döntetlennel. Yoshida szerint a két játékban sok olyan ötlet volt, ami inspirálta a Sonyt a PlayStation 4 néhány lehetőségével kapcsolatban. Ilyen például az aszinkron multiplayer - a játékok üzenetet hagyhattak egymásnak, ha nem egy időben voltak online. A játékok megosztása, és a streamelés pedig onnan jött, hogy rengetegen nézegetik YouTube-on a Dark Souls felvételeit, és néznek meg különböző módokat arra, hogyan lehet leverni az egyes főellenségeket.

Ez az egész megosztós történet egyébként azért érdekes, mert a Dark Souls ötlete eleve a japán fórumokról ered: rengetegen beszélgettek arról, hogyan kell megoldani egy-egy puzzle-t a nyugati szerepjátékokban, melyeket jellemzően nem lokalizálnak japán nyelvre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward