Aprók nagyban - 2013.11.19.

381 dollár értékű hardver van a PlayStation 4-ben, folytatódhat a Command & Conquer fejlesztése, csökken a Call of Duty: Ghosts memóriaigénye, új előzetesen az NFS-film...

Aprók nagyban - 2013.11.19.

Dead Rising 3 - felkeltek a zombik

Első Xbox One-os launch trailerünk az eredetileg Xbox 360-ra fejlesztett, majd sebtiben next-genre portolt Dead Rising 3-hoz érkezik. A sok-sok élőhalott látványa egy képernyőn mindenesetre elég meggyőző.

381 dollár értékű hardver van a PlayStation 4-ben

Legalábbis az AllThingsD számításai szerint. Az oldal elemzése szerint a Sony 100 dollárt költ az AMD-től érkező APU-ra, 88 dollárt a 16 memóriachipre, 37-et a merevlemezre, a Marvell és a Skyworks által készített wireless modulok pedig 28 dollárba kerülnek. A DualShock 4-et összesen 18 dollárból tudja elkészíteni a cég, amiben egyébként a Bosch mozgásérzékelő és a Qualcomm Bluetooth chipje kap helyet, valamint egy audio chip a Wolfson Microelectronicstól.

Mindenféle aprósággal együtt az AllThingsD azt mondja, 389 dollárba kerül a Sonynak az új konzol, ami 10 dollárral a bolti ár alatt marad. Ez tehát nagyjából egybevág a Sony korábbi nyilatkozatával, mely szerint a cég némi veszteséget könyvelhet el minden eladott konzol után, azonban ezt egy játék, és egy PS+ előfizetés eladásával már pozitívba hozzák.

Launch traileren a Ryse: Son of Rome

Habár péntekig egy sort sem olvashatunk az Xbox One egyik legjobban kinéző launch játékáról, a megjelenéshez készített előzetest már megtekinthetjük. Még pár nap, és a következő generáció teljesen elindul az Xbox One megjelenésével.

Csak jövőre streamelhetünk majd az Xbox One-ról

Habár a PlayStation 4-ről rögtön streamelhetünk Twitch-re, az Xbox One esetében erre 2014-ig várnunk kell. A Microsoft elmondta, szeretné biztosítani, hogy a streamelés és a hozzá kapcsolódó dolgok tökéletesek, mielőtt kiadnák a cuccot. Érdekes egyébként, hogy a Twitch-re streamelve, vagy más streameket nézve mindenféle achievementet is kaphatunk majd.

Új stúdió folytathatja a Command & Conquer fejlesztését

Habár az Electronic Arts pár hete azt nyilatkozta, végleg lelőtték a minőségi problémákkal küzdő free-to-play Command & Conquer fejlesztését, úgy tűnik, talán mégsem hagynak mindent veszni. A BluesNews ugyanis egy érdekes bejegyzésre talált a kiadó support oldalán, mely szerint a The C&C Ultimate Collectiont megvásárló felhasználók korai hozzáférést kapnak majd a bétához, "amint a játék fejlesztése újrakezdődik egy új stúdió vezetésével". Úgy tűnik tehát, hogy habár a Victory Games bezárt, az Electronic Arts szeretné, ha valaki más összeszedné a darabokat, és befejezné a játékot.

Csökken a Call of Duty: Ghosts memóriaigénye

A legújabb Call of Duty eddig 6GB RAM-ot követelt, azonban a gyakorlati tesztek bebizonyították, hogy 2-3GB-ot használ csak (operációs rendszerrel együtt). Érezhette az Infinity Ward is, hogy ez nem túl elegáns megoldás, így az legújabb javítással levitte a minimum memóriaigényt 4GB-ra. Ezen kívül bekerültek új meccs szabályok az eSportok támogatására, valamint a broadcasting mód, ami szintén az eSport-közvetítők miatt volt fontos.

Xbox One - videók megosztása a SkyDrive-on

Ahogy az utóbbi hetekben egyre több videót ad ki a Microsoft az Xbox One lehetőségeiről, úgy válik egyre világosabbá, hogy mennyire tudja kihasználni a cég a különböző termékeit, és összehozni azokat az Xbox One-ban. Nem elég, hogy a videók felvétele, vágása, utómunkája fantasztikusan egyszerűnek és simának tűnik a konzolon, de mindent azonnal tölthetünk fel a SkyDrive-ra, amihez hasonló megoldása nincs a PlayStation 4-nek - ott egyelőre csak Facebookon oszthatunk meg videókat.

Ueda elnézést kér mindenkitől a The Last Guardian miatt

Az ICO és a Shadow of the Colossus vezető fejlesztője kifejezte, hogy milyen rettentően sajnálja, hogy a The Last Guardian még mindig késik. A mester érzi, ennyi ideig nem szabadott volna váratni a közönségét. De hogyan tudja megőrizni ennyi év után is a motivációját? "A motivációt úgy tudom fenntartani, hogy valami nagyot akarok alkotni. Egy hobbi vagy az alkohol ideiglenesen fel tudna frissíteni ugyan, de nem szolgáltatnak semmilyen kreatív motivációt. Az ICO-t és a Shadow of the Colossust készítő csapat pont ugyanolyan megszállott a részleteket illetően, mint én. Én is szeretném, ha gyorsabban készülne a játék, és több dolgot tudnánk megcsinálni kevesebb idő alatt. Ami az én kreatív munkámat illeti, az már befejeződött a játékon, innen nagyrészt a csapaton múlik, hogy mikor jelenhet meg."

Ueda ezen kívül elárulta azt is, hogy jelenleg szabadúszóként dolgozik, de korábban is csak évenkénti szerződése volt a Sonyval. Elmondása szerint nagyon nehéz volt a szakítás a vállalattal, hiszen több, mint egy évtizede dolgoztak együtt, de úgy érzi, hogy a karrierje további építése érdekében szükség volt erre.

Újabb előzetest kapott a Need for Speed-film

Az első előzetes után ugyan vidáman eltettük a Need for Speed-filmet a "majd egyszer" fiókba, ám az új trailer felcsillant egy kis reményt. Ugyanis nem kifejezetten rossz, csak kicsit. Az Aaron Paul főszereplésével készülő anyag 2014 márciusában érkezik a mozikba.

Mikrotranzakciók a Gran Turismo 6-ban

Bizony, a Polyphony Digital legendás sorozatát is elérték a játékipar új szelei. A Gran Turismo 6-ban már vehetünk majd valós pénzért játékbeli kredetit, 500 ezertől a 7 millióig terjedő skálán. Ebből aztán megvehetjük kedvünkre az összes verdát, valamint vidáman tuningolgathatjuk őket, ameddig csak bírjuk. Azt egyelőre nem tudni, hogy mindez mennyire borítja majd fel a játékélményt, mindenesetre elsőre úgy tűnik, hogy ez csak kisebb előnyt biztosít majd a türelmetlenebb, de pénzesebb játékosoknak.

Fighter Within - kezdjünk el melegíteni

Érkezett egy új előzetes az Xbox One-nal együtt rajtoló, kizárólag Kinecttel játszható Fighter Within-hez. A rettenetes Fighters Uncaged folytatása, a Ubisoft szerint kiváló lesz arra, hogy a mindennapi feszültséget, frusztrációt levezessük a tévé előtt... Reméljük, hogy a nagy verekedésnek majd egyetlen készülék sem látja majd kárát.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward