Aprók nagyban - 2013.11.14.

Rise of Nations-játék került elő a 38 Studios maradékából, máris meghalt néhány PS4, újabb Forza 5 előzetesek a Top Gear sztárjaival,  és jön a Batman: Arkham Collection...

Aprók nagyban - 2013.11.14.

Újabb kincs került elő a 38 Studios maradékából

Néha-néha visszatérünk arra, hogyan is áll a tragikus körülmények között bezárt 38 Studios utóélete. Ugyebár most ott tartunk, hogy a stúdió minden szellemi és tárgyi tulajdona Rhode Island kormányára szált, ami egy árverés keretein belül fogja mindezt értékesíteni. Egy technológiai csapat jelenleg is azon dolgozik, hogy átrágja magát a stúdió cuccain, és rendszerezze mindazt, amit majd árverésre bocsátanak. Itt lesznek többek között a Kingdoms of Amalurhoz kapcsolódó anyagok, a majdnem teljesen kész Copernicus MMO, a Big Huge Games saját játékmotorja, valamint a 38 Studios fejlesztői és menedzsment platformja, a Helios.

Továbbá a szakemberek találtak egy meglepetést is. Ez pedig nem más, mint a Rise of Nations: Tactics, egy teljesen befejezett, de soha ki nem adott játék, melyet Macre készített el a Big Huge Games. Ez is megy majd aukcióra.

Egy rakás képen a Fable Anniversary

Ahogy arról már írtunk, a felújított Fable teljesen új grafikát kap, gyakorlatilag nulla töltési idővel, valamint teljesen felfrissített kezelőfelületet, achievementeket, SmartGlass-támogatást, és persze a Lost Chapters DLC-t. A friss képeken az interfészt például alaposan szemügyre vehetjük:

Galéria megnyitása grid_on

Ismert címre épít free-to-play játékot a Microsoft

Ezt onnan tudjuk, hogy a redmondi vállalat technikai producer pozícióra keres szakembert, akinek feladata egy hibrid tripla-A kategóriás játék tető alá hozása lesz. A jelentkezőnek járatosnak kell lennie a free-to-play üzleti modell alkalmazásában, és az a megtiszteltetés érheti, hogy egy már bejáratott, nagyobb Microsoft-címre építhet egy teljes új játékot. Mivel a pozíció Redmondba szól, vélhetően nem a Rare, a Lionhead vagy a Black Tusk bejelentetlen, de készülő játékairól van szó.

PS4 reklám az európai indulásra

Habár ez a hét az észak-amerikai launchról szól, a Sony nem szeretné, hogy elfelejtsük, november 29-én már Európában is kapható lesz a PlayStation 4. Az eddigi reklámokhoz nagyjából hasonló hangulatot és mondanivalót képviselő előzetes továbbra is azt szeretné tudatni, hogy a PS4 bizony a játékosokért van.

PS4-gyel egybecsomagolt InFamous: Secons Son

A Sucker Punch azt már elárulta, hogy kapunk egy olyan csomagot, melyben a PS4 és az új InFamous egyaránt benne foglaltatik, csak éppen azt nem tudjuk mikor. A stúdió azonban elhintette, hogy már ennek kiderítésére sem kell sokat várnunk: még a héten elárulja a megjelenés pontos időpontját.

2014-ben jön az Oddworld: New ‘n’ Tasty

A Just Add Water bejelentette, hogy 2014 tavaszán érkezik az Oddworld: New ‘n’ Tasty. A megcélzott platformok első körben a PS3, a PS4, a PS Vita, majd később a PC, a Linux és a Mac. Ennek örömére pedig egy új történeti előzetest is kaptunk - de ne felejtsük el, a játék gyakorlatilag az Abe's Oddysee felújított változata.

Problémák az első PlayStation 4 konzolokkal

Rejtélyes módon az 1.50-es firmware letöltése és telepítése után több PS4-gyel is probléma akadt. Többek között az IGN és a Kotaku gépe is meghalt, de a fórumokon is lehet arról olvasni, hogy még legalább féltucat hasonló eset történt az elmúlt pár órában. Mivel a különböző felhasználók különböző problémákról panaszkodtak, vélhetően nem egy részegység hibája okozza a gondot, hanem valamiféle szoftveres baki lehet a kvázi kötelező firmware frissítésben. Mindenesetre a Sony már vizsgálja az esetet, és a cég jelentése szerint nincs szó hatalmas problémáról, hiszen a kiszállított konzolok mintegy 0,04%-át érinti a dolog.

Forza Motorsport 5 - GT versenyek és izomautók

Eddig csak Jeremy Clarkson hallatta a hangját a Top Gear műsorvezetői közül, most azonban James May és Richard Hammond is narrál egy-egy új Forza Motorsport 5-előzetest. Richard a GT versenyautókról beszél, míg May tőle nem túl megszokott módon az izomautókat veszi célba, és persze nem hagyja ki, hogy egy kicsit beszóljon Clarksonnak. Ha a Top Gear humorát és karakterét valahogy sikerülne átültetni a Forza Motorsport 5-be, az nagy siker lenne a Turn10 számára.

Ryse: Son of Rome - már a negyedik résznél tart a websorozat

Kettőt sem pislogtunk, és a múlt héten elindult Ryse-websorozat már a negyedik részénél tart. Az anyag továbbra is izgalmas, most már csak arra lenne szükségünk, hogy a játék is hasonlóan jó legyen - sajnos azonban az első bemutatók alapján ez már közel sem tűnik biztosnak.

Xbox One - tiéd a dashboard

Az egyéniséged meg fog jelenni a Xbox One kezelőfelületén. A gyakran használt dolgok mindig kéznél lesznek, és persze te is tűzhetsz ki fontos csempéket a kezdőoldalra. Ezen kívül a teljes felület színét meghatározhatod, illetve nagyon kényelmesnek tűnik az is, hogy a bejelentkezett felhasználók egyszerűen csak az "Xbox, show my stuff" bemondásával válthatnak a saját kezdőképernyőik között.

Érkezik a Batman: Arkham Collection

Most már talán bátran mondhatjuk, hogy a jelenlegi generáció egyik nagy meglepetése volt az Arkham Asylum, és a belőle kinövő sorozat. A Warner Bros. pedig nem hagyja ki a lehetőséget, hogy a teljes szériát egybecsomagolva újra kiadja az egészet. A Batman: Arkham Collection mindhárom játékot tartalmazza, melyekből azonban egyedül a legújabb Arkham Origins érkezik lemezen, a másik kettőt letöltőkód formájában kapjuk meg. A PC-s verzió esetében az Asylum és a City is Game of the Year Edition kiadásban érkezik, míg a PS3-as Arkham Originshez jár majd a Knightfall DLC.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward