Aprók nagyban - 2013.11.12.

Új Gyűrűk ura-játék készül a Monlith-nél, a Blizzardot érdekli a Steam Machine, apróbb zavarok lehetnek az MGS 5 történetében, hamarosan itt a Last of Us sztori DLC...

Aprók nagyban - 2013.11.12.

Launch traileren a Killzone: Shadow Fall

A PlayStation 4 erődemonstrációja, és egyben várhatóan a legnépszerűbb launch játéka lesz a Killzone: Shadow Fall. Mivel a Sony új konzolja most pénteken megjelenik a nálunk szerencsésebb országokban, itt az idő, hogy a vele együtt érkező Killzone launch trailerét is megtekintsük.

Új Gyűrűk ura-játék érkezik: Middle-earth: Shadow of Mordor

A Warner Bros. és a Monolith új Gyűrűk ura-témájú játékon dolgozik, tudtuk meg ma. Az anyag Middle-earth: Shadow of Mordor néven készül, és megjelenik PC-re, PS3-ra, PS4-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra is. A történet valahol a Hobbit és a Gyűrűk ura között játszódik majd, egy olyan szereplővel, akit amúgy nem ismerünk sem a könyvekből, sem a filmekből. Ő Talion, egy kósza, aki akkortájt barangolja be Mordor földjeit, amikor azt Szauron még nem változtatta lakhatatlan, sötét és csúnya hellyé. A férfi háttértörténete kissé klisés, családját Szauron csatlósai mészárolták le, amiért emberünk bosszút esküdött.

A sztori folyamán felfedezi, hogy egy különleges szellem lakik benne, valamint megtudja a Hatalom Gyűrűinek titkát is. A leginkább érdekes dolognak azonban a Nemesis rendszer tűnik: ennek lényege, hogy elfelejthetjük a véletlenszerű ellenfeleket. Mindenkinek lesz neve, akivel megütközünk, mindenki egy külön egyéniség lesz, és ha esetleg túlélik a velünk való találkozást, akkor tovább élnek a világban, erősödnek, és lehet, hogy később újra szembekerülünk velük.

Next-genre készül a Skylanders

Chris Wilson az Activisiontől megerősítette, hogy a Skylanders: Swap Force kijön Xbox One-ra és PlayStation 4-re, ráadásul natív 1080p-ben fut majd mindkét platformon. Az úriember elmondta, a játék motorját eleve úgy készítették el, hogy az szépen skálázódjon a következő generációs gépekre is, így számíthatunk volumetrikus vízre, dinamikus megvilágításra ambient occlusionnel, fizikai effektusokra, és mindenféle AA-ra és AF-re, meg persze parallax occlusion mappingra.

Akcióban az Xbox One képernyőfelosztása...

...de ez annyira csúnya szó, hogy használjuk inkább az angol snap kifejezést, ahogy Yusuf Mehdi, a Microsoft egyik vezető marketingese is teszi a videóban. Habár korábban azt lehetett hallani, hogy a snap még annyira bugos, hogy rendszeresen lefagyasztja az Xbox One-t, ebből a videóban semmi nem látszik. Azt vehetjük észre, hogy nagyon simán és zökkenőmentesen megy a dolog, bár a tényleges hasznossága továbbra is kérdéses számomra.

Resogun - CPU helyett GPU-n

Harry Krueger, a Housemarque vezető programozója beszélt arról, hogy a több ezer voxelt, és látványos részecskerendszert mozgató Resogun motorja rengeteg olyan dolgot a GPU-n számol, amit általában a CPU-n szoktak futtatni a játékok. Krueger hangsúlyozta, ez hatalmas terhet vesz le a központi processzorról, ami így többet tud foglalkozni a játékmenettel kapcsolatos számításokkal, és nem kell annyira koncentrálnia a grafikára. Mark Cerny terve tehát már most megvalósulni látszik, vagyis a PS4 18 compute egységét általános számításokra is használják a játékok.

"A Housemarque mindig is nagyon technikás csapat volt, főként azért, mert sokan dolgoznak nálunk olyanok, akik korábban a demoscene-ben voltak aktívak. Az embereink alapvetően szeretnek foglalkozni és kísérletezni az ilyen dolgokkal. Szóval természetes volt számunkra, amikor láttuk a GPU compute lehetőségeit, hogy felhasználjuk." - mondta Krueger, aki szerint alapvetően hasonló lenne a játék akkor is, ha erre nem lenne lehetőségük, azonban sokkal kevesebb dolog tudna történni a képernyőn, és sokkal kevésbé lenne látványos az egész.

Apróbb zavarok lehetnek a Metal Gear Solid 5 történetében

Hideo Kojima, az aprólékos és pontos történetmesélés mestere meglepő nyilatkozatott tett: szerinte elképzelhető, hogy a Metal Gear Solid 5 történetét megismerve a rajongók felfedezhetnek majd apróbb inkonzisztenciákat az egész MGS-történelemre nézve. Mindez persze nem meglepő, ha megnézzük, hol foglal majd helyet a játék: nem elég, hogy a Metal Gear Solid első része, és a Metal Gear Solid 3 közé kell beékelődnie, de még számításba kell venni az irgalmatlan rég készült eredeti MSX-es Metal Gear-részeket is. "Biztos vagyok benne, hogy a Star Wars íróinak is voltak hasonló problémái: amikor valami olyat írsz, ami középre ékelődik be, a legkisebb részleteknél előfordulhatnak zavarok."

Kojima azonban úgy véli, fontosabb, hogy valami szórakoztatót és lenyűgözőt alkosson, mint hogy a legkisebb részlet is stimmeljen a sorozat teljes történelmére levetítve. Azon sem lepődnénk meg (sőt, logikus lenne), ha előbb-utóbb Kojima retconolná az eredeti Metal Gear-részek történéseit, hiszen az MGS5 már erősen közelít ahhoz az időszakhoz az idővonalban, amikor azok játszódtak.

Injustice: Gods Among Us - a teljes kiadás

Minden DLC-t és megjelent extra tartalmat magában foglal az Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition, ami tiszteletét teszi PC-n is az Xbox 360, a PlayStation 3 és a PS Vita mellett. Ráadásul a PlayStation 4-re is elérhető lesz a launch környékén, így az egyedüli verekedős anyag lesz a Sony új konzolján.

Csütörtökön mutatkozik be a The Last of Us sztori DLC-je

A SpikeTV-n fogja bemutatni a Naughty Dog az új DLC első előzetesét, amiből megtudjuk majd, melyik karaktert fogjuk irányítani, és milyen fordulatot vesz a The Last of Us története az első történetorientált tartalmi csomagban. Mindezt Geoff Keighley, a SpikeTV műsorvezetője is megerősítette Twitteren.

Már készül a World of Warcraft következő utáni kiegészítője is

Éppen csak, hogy bejelentette a Blizzard a készülő Warlords of Draenor kiegészítőt, Mike Morhaime elárulta, már dolgoznak a következő expanzión is. Ilyen korábban sosem fordult elő a stúdió történetében, eddig mindig egy kiegészítőre koncentráltak, a Blizzard azonban eltökélt abban, hogy meggyorsítsa a megjelenések ütemét. Morhaime elmondta, fontos, hogy mindig ellássák tartalommal a játékosokat, és új módokat nyújtsanak nekik a szórakozásra, ezt pedig legjobban a kiegészítőkkel tudják elérni. "Tisztán látjuk, hogy gyorsítanunk kell a megjelenéseket, így megtettük a szükséges befektetéseket a csapat területén, és biztosítottuk az erőforrásokat, hogy ez megtörténhessen."

Xbox One és a Skydrive

Az Xbox One minden korábbinál jobban összefűzi a Microsoft különböző szolgáltatásait, így persze a SkyDrive sem maradhat ki. Az app segítségével megtekinthetjük fotóinkat, videóinkat, kényelmesen a tévén. Ráadásul az egész integrálódik a OneGuide-ba és az Xbox Musicba is, és persze hangvezérléssel is irányítható a Kinectnek köszönhetően.

Érdekli a Blizzardot a Steam Machine

Különös módon annak ellenére, hogy a Blizzard egy saját, külön zárt rendszert futtat a Battle.net képében, a cég egyik vezetője, Paul Sams érdeklődését fejezte ki a Steam Machine-okkal kapcsolatban. "Érdekel, mit tudnak összehozni. A Steammel nagy dolgot tettek le az asztalra, és egy nagyon tehetséges csapatról van szó. Azt kell mondanom, ha valaki meg tudja ezt csinálni, azok biztosan ők."

Sajnos Sams arról már nem ejtett szót, hogy a Blizzardnak tervei is lennének akár a Steam gépekkel, akár a Steam OS-sel. Mindenesetre a stúdió láthatóan képes kompromisszumokra, hiszen a konzolok kedvéért elhagyták a Battle.netet a Diablo 3 esetében.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward