Aprók nagyban - 2013.11.04.

Új projekten dolgozik a Lionhead, visszatérő pályák a Battlefield 4-ben, nem jön PC-re a Destiny, viszont akár PC-re is jöhet majd a Tekken, Megan Fox pedig CoD előzetesben szerepel

Aprók nagyban - 2013.11.04.

Pillanatok alatt készen áll az Xbox One

Albert Penello a Microsofttól beszélt egy kicsit az Xbox One különböző állapotairól. Alapvetően három szintről beszélhetünk: a konzol lehet teljesen kikapcsolva, bekapcsolva, vagy készenléti állapotban. Utóbbiból lehetőségünk lesz az "Xbox On" paranccsal azonnal visszahozni az életbe a masinát, és akár onnan folytatni a játékot, ahonnan abbahagytuk. Készenléti állapotban ráadásul a konzol képes magától frissítések után kutatni, és hasonlók. Penello megjegyezte, készenléti állapotból olyan gyorsan támad fel a konzol, hogy valószínűleg a tévé bekapcsolása több ideig fog tartani.

PlayStation 4-játékbejelentések az indulás előtti éjszakán

A november 15-i (külföldi) start előtti éjszakán érdemes lesz néznünk a GTTV adását. A srácok #PS4ALLACCESS néven csinálnak majd műsort, és Geoff Keighley azt ígéri több játékról is lerántják majd a leplet. Olyanokról, melyeket eddig nem jelentettek be a konzolra.

Elhagyja a Sonyt a God of War: Ascension rendezője

Todd Papy, aki a Sony Santa Monicánál dirigálta a God of War: Ascension fejlesztését, és amúgy vezető dizájner volt a harmadik részen, elhagyta a stúdiót, sőt az Egyesült Államokat is. Családjával Németországba költözik, ahol új dolgokat, más kultúrát szeretne megtapasztalni. Nem tudjuk, pontosan hol és milyen pozícióban fog dolgozni ezután az úriember, de azért azt sejtelmesen megjegyezte, hogy a játékokat nem hagyja ott.

PlayStation 4 - fókuszban a hardver

A Sony rájött, hogy érdemes lenne kihasználni marketing szempontból is a tényt, hogy a PlayStation 4 jelentősen erősebb, mint az Xbox One. Ennek hála az új előzetes főként a hardverre koncentrál, és azt igyekszik kiemelni, mi lapul a konzol belsejében.

Bejelentetlen projekten dolgozik a Lionhead

Úgy tűnik, hogy a Microsoft stúdiója a Fable Legends mellett egy másik, egyelőre bejelentetlen játékon is dolgozik. Mindezt egy volt Lionhead alkalmazott profiljából sikerült kihámozni, aki távozása előtt ezen az anyagon tevékenykedett.

Battlefield 4: Second Assault - visszatérő pályák

Ha az új Battlefieldben elveszettnek érezzük magunkat az előző rész pályái nélkül, akkor nem kell már sokáig aggódnunk. A Second Assault nevű DLC ugyanis pont visszahoz néhány ikonikus térképet a harmadik epizódból, melyek közül eddig a következőket erősítették meg: Caspian Border, Operation Metro, Gulf of Oman és Operation Firestorm. Vélhetően a lista még nem teljes.

Contrast - a kulisszák mögött

1920-as évek, jazz zenék, puzzle platformer - a Contrast különlegesnek, mégis klasszikusnak tűnik. Most a készítők segítségével tekinthetünk be a játék kulisszái mögé. Maga a játék egyébként ingyenes lesz a PS Plus-előfizetők számára PlayStation 4-en, de ezen kívül érkezik PS3-ra, PC-re és Xbox 360-ra is.

Korai bekukkantás a Codemasters új autós játékába

A Codemasters lehetőséget ad arra, hogy néhány játékos még azelőtt kipróbálhassa a stúdió új autós játékát, hogy azt egyáltalán bejelentette volna. Ehhez annyit kell tennünk, hogy a gridgame@codemasters.com e-mail címre dobunk egy levelet, melyben leírjuk a következő dolgokat:

- Név

- Lakhely

- Miért akarjuk kipróbálni a játékot és elmondani a Codemastersnek, hogy mit csinál rosszul (vagy jól)

- Nagyon röviden összefoglaljuk a versenyjátékokkal szerzett tapasztalatainkat (hangsúlyozva a Codemasters játékait, de másokat is felhozhatunk)

- Egymondatos kritika a GRID 2-ről

Az e-mail címből és a szövegből egyébként erősen lehet arra következtetni, hogy egy új GRID-játék van készülőben a cégnél. Mindenesetre dicséretes, hogy a srácok kíváncsiak a közösség visszajelzéseire a fejlesztés korai szakaszában is.

Nem jön PC-re a Destiny

Eddig sem volt a bejelentett platformok között PC, ám a Bungie ma újra megerősítette: egyelőre nincs is tervben a Destiny PC-s verziója. Eric Osborne, a stúdió közösségi menedzsere elmondta, pontosan tisztában vannak azzal, hogy lenne a játéknak közönsége PC-n, és hogy sokan fizetnének érte, de egyszerűen nincs erőforrásuk arra, hogy egyszerre ennyi platformon dolgozzanak. A Destiny ugyebár megjelenik Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra, valamint PS4-re és Xbox One-ra. Osborne szerint a legfontosabb, hogy ezen a négy platformon tudják hozni a legjobb minőséget, ha ennél többre dolgoznának, akkor egyikre sem jutna megfelelő mennyiségű idő és energia.

Számításba jöhet a Tekken PC-s verziója

Katsuhiro Harada, a Tekken producere elárulta, ő maga is nagy rajongója és lelkes használója a Steam platformnak, így nem tartja kizártnak, hogy a sorozat a jövőben tiszteletét teheti majd PC-n. Semmilyen ígéret nem hangzott el, de azért ez is több, mint a semmi.

Call of Duty: Ghosts - Megan Fox egy sniperrel

Epic Night Out címmel jelentkezik a Call of Duty: Ghosts új, élőszereplős előzetese, melyből megtudhatjuk, hogy a játéktól annyira menők leszünk, hogy simán ráhajthatunk a sniperrel nyomuló Megan Foxra.

Tavasszal jelenik meg a Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes

Nagy volt a kavarodás és az értetlenség a Metal Gear Solid 5 körül, Hideo Kojima ugyanis sosem tudta egyértelműen megmondani, hogy a Ground Zeroes és a Phantom Pain egy játék lesz-e, vagy két teljesen külön anyag. Most végre tisztázódott a dolog: ahogy azt már korábban tudni lehetett, a Ground Zeroes egyfajta bevezető lesz a Phantom Painhez, és most már az is biztos, hogy külön jelenik meg, csökkentett áron.

Kojima szerint a FOX Engine lehetővé tette, hogy a korábbi részekhez képest másként építse fel a játékot, így a Phantom Pain egy nyitottabb világgal rendelkezik, és számos új játékmechanika elemet hoz be. A mester szerint ezért szükség volt egy felvezetésre, ami zártabb körülmények között mutatja be a játékosoknak az újdonságokat, és készíti fel őket a teljes játékra. A Ground Zeroes 2014 tavaszán érkezik PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra dobozos kiadásként 29,99 fontért, vagy digitálisan 19,99 fontért. Érdekes, hogy PS4-re és Xbox One-ra kizárólag digitálisan jelenik meg az anyag, 29,99 fontért - úgy tűnik, kezdhetünk hozzászokni, hogy a következő generációs játékok általánosan drágábbak lesznek. A Ground Zeroesban egyébként egy kubai fogolytáborba törünk majd be, hogy kiszabadítsunk valakit, és ezzel elindítsuk azokat az eseményeket, melyek a Phantom Painben teljesednek majd ki.

Jövő héten jön a Company of Heroes 2: Turning Point

Ingyenes frissítésként érkezik jövő héten a Turning Point, mely alapvetően két új pályát ad hozzá a többjátékos módhoz: az egyik ipari környezetben játszódik, és Rails and Metal néven fut, a másik pedig egy városi környezet, és a Lazur Factory nevet kapta.

Ennél talán fontosabb, hogy érkezik a World Builder, ami egy pályakészítő eszköz, melynek segítségével - meglepő módon - pályákat készíthet majd a közösség, amiket aztán meg lehet majd osztani egymás között. Érkezik továbbá négy új parancsnok is, kettő-kettő mindkét oldalra, melyek használhatók lesznek multiplayerben és skirmish-ben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward