Aprók nagyban - 2013.10.29.

Drámai sztori a Ryse új előzetesében, Jonathan Ross a Microsofttal dolgozik, koncepciókon a Star Wars 1313...

Aprók nagyban - 2013.10.29.

Drámai sztori a Ryse új előzetesében

Meg kell hagyni, hardveres különbségek ide vagy oda, a Ryse jelenleg a legszebben festő next-gen launch cím. Persze az majd kiderül, hogy cserébe milyen áldozatokat kellett hozni a játékmenet oltárán, mindenesetre a legújabb előzetest látva a sztori talán rendben lesz. Drámai párbeszédek, a Róma című tévésorozatra hajazó momentumok. Vajon a Crytek létezése óta először tényleg össze tud rakni egy olyan játékot, aminek a története legalább nagyjából értelmes?

Teljes káosz a Battlefield 4 többjátékos launch trailerében

Jonathan Ross és a Microsoft

A Microsoft leszerződtette a híres angol tévésztárt, Jonathan Rosst. Az úriember az Xbox One-részlegen fog dolgozni, executive producer pozícióban, és valószínűleg az lesz a feladata, hogy összehozza a játékokat a különböző egyéb médiumokkal. Phil Harrison a Microsofttól elmondta, azért volt szükségük Rossra, mert kellett valaki, aki új gondolatokat képes behozni a játékfejlesztésbe, és akinek a segítségével el tudják mosni a vonalat a tradícionális videojáték, és egy televíziós műsor között.

Ross egyébként maga is nagy játékos, és mivel a médiában egyébként nyilvánvalóan jártas, elmondása szerint szinte magától értetődő volt egy ilyen együttműködés. A Microsoft Lift London stúdiójának vezetője, Lee Schuneman már hónapok óta dolgozik együtt Ross-szal, és szerinte a kapcsolat már most gyümölcsöző, hiszen a tévésztár tetemes mennyiségű új ötletet tudott behozni a céghez.

Fáj a szívünk: koncepciókon a Star Wars 1313

A valószínűleg már soha el nem készülő, Boba Fettre épülő Star Wars 1313-ból futott be meglepetésszerűen egy rakás koncepciórajz. Amik ismét megerősítik, hogy ennek a játéknak olyan hangulata lett volna, mint előtte semelyik másik Star Wars-anyagnak.

Galéria megnyitása grid_on

Még most is nagyobb hibákat találnak az Xbox One SDK-ban

A Kotaku több fejlesztői forrásból úgy értesült, hogy még az utolsó utáni pillanatokban is komoly bugokat fedeznek fel az Xbox One szoftveres fejlesztői környezetében. Ez némileg bekavart a launchra készített játékot ellenőrzési és jóváhagyási procedúrájába, a Microsoft ugyanis arra kényszerítette a stúdiókat, hogy már az újabb, javított SDK-val készített verziót küldjék el. A források szerint több játék jóváhagyását ezért kellett megszakítani. A Kotaku információi szerint mind a Microsoft fejlesztői, mind pedig az Xbox One launch játékait készítő stúdiók már egy jó ideje crunch üzemmódban működnek (tehát erősen túlóráznak és hétvégéznek).

Mindeközben egyre inkább úgy tunic, hogy az online-nal is problémák vannak. A NeoGAF és a Kotaku közös forrásokra támaszkodva írt róla, hogy az Xbox Live-ból továbbra is olyan alapvető funkciók hiányoznak, mint a party chat, és hogy még hónapokig csak limitáltan fog működni a rendszer. Az Xbox One operációs rendszere sincs éppen a csúcson: rengeteg a bug és a hiányosság, a jelenlegi verzió pedig egyszerűen összeomlik, ha játék közben akar a felhasználó osztott képernyőre behozni egy programot.

Need for Speed: Rivals - kezd érdekes lenni

A következő generációs konzolok érkezésével valahogy kevés figyelmet kapott az új Need for Speed. Az Xbox One-ra jön a Forza Motorsport 5, az PlayStation 4-re pedig érkezett volna a DriveClub, így úgy tűnt, mindkét platformon lesz olyan cím, ami elhomályosítja az Electronic Arts versenyjátékát. A DriveClubot azonban elcsúsztatta a Sony, így a Need for Speed: Rivals lesz az egyetlen autós cím, amit idén megvehetünk majd PlayStation 4-re.

Nyugati dátumot kapott az Earth Defense Force 2025

Azaz csak majdnem, mert pontos dátumot még nem kapott, csak egy körülbelüli megjelenési időpontot. Az anyag Japánban már megjelent, nyugatra pedig valamikor jövő februárban jön, ígéri a D3. Hogy ki és mennyire akar majd idegen bogarakat ritkítani abban az időszakban, amikor a nép az újgenerációs konzolokkal szórakozik, majd kiderül.

Xbox One-ra és 360-ra is jön a Halo: Spartan Assault

A jelenleg csak Windows 8-ra és Windows Phone-ra elérhető árkád shooter Halo hamarosan jön konzolokra is. Egészen konkrétan decemberben jelenik majd meg az anyag Xbox 360-ra és Xbox One-ra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward