Aprók nagyban - 2013.10.28.

Új kooperatív játékmód a CoD: Ghostsban, nincs háttérváltoztatás a PS4-en, felemásan kezdett a Batman: Arkham Origins, Final Fantasyt készíthet az Eidos...

Aprók nagyban - 2013.10.28.

Próbaverziót kap a Kinect Sports Rivals

A Microsoft és a Rare úgy döntött, hogy mindenkinek jobb lesz, ha az Xbox One indulásának napján egy kicsit belenézhetünk a Kinect Sports Rivalsba. Éppen ezért a konzol startjával együtt elérhető lesz egy ingyenes próbaverzió, melyről előzetest is kaptunk.

Ugyanaz lett volna a Far Cry 3 és a Deus Ex főszereplőjének szinkronja...

...csak éppen közbejött valami. Ez a valami pedig ironikus módon a szinkronszínész hangja volt. Történt ugyanis, hogy Elias Toufexis rögzítette a Deus Ex: Human Revolution főszereplőjének, Adam Jensennek a hangját, miután megkapta a Far Cry 3 főhősének, Jason Brodynak a szinkronlehetőségét is. Utóbbin már két éve dolgozott, mikor megjelent a Deus Ex, a Ubisoft pedig az utolsó pillanatban levette a színészt a Far Cry 3-ról, a kiadó ugyanis nem akarta, hogy a játékosok esetleg összekeverjék azt a Deus Exszel, vagy hogy egy másik játék jusson róla eszükbe. Toufexis vidáman hozzátette, hogy a karakteres és könnyen felismerhető hangja miatt már egy munkát elveszített így.

Nincs háttérváltoztatás a PlayStation 4-en

Shuhei Yoshida megerősítette, hogy nem lehet saját hátteret betenni a PlayStation 4 felhasználói felületére. Ez a rossz hír. A jó hír viszont az, hogy a konzol elsőnapos, 1.50-es verziószámú frissítése letölthető lesz a háttérben, szóval addig is vidáman nyomkodhatjuk majd a konzolt.

DualShock 4 az Xbox 360-nal

Az elmebetegség legteteje, de úgy tűnik, lehetséges: valaki beüzemelte a PlayStation 4 DualShock 4 kontrollerét az Xbox 360-nal. Alapból persze a Microsoft konzolja nem támogatná a Sony eszközét, de a JoyToKey, a Cronus Device és a Cronus Bullsey szoftver használatával mégis meg lehetett oldani.

Az Eidosnál is készülhetett volna Final Fantasy

Yuji Abe, a Lightning Returns: Final Fantasy 13 játékmenet tervezője elárulta, a Square Enixnél zajlottak olyan megbeszélések, melyeken szóba került, hogy nyugati csapatnak adnák oda a Final Fantasy folytatását. A japán kiadó a nyugati fejlesztőcsapaton keresztül szeretne ablakot nyitni a nyugati játékvilágra, és ebbe az is beletartozhat, hogy a csillagok megfelelő együttállása esetén akár az Eidoshoz is kerülhetne a Final Fantasy. Abe szerint a megfelelő játékötletre van szükség, valamint a megfelelő emberekre.

Motomu Toriyama, a játék rendezője hozzátette, ez azért is lenne lehetséges, mert minden egyes új játékkal egy teljesen más jellegű anyag keletkezik a Final Fantasy-sorozatban. Ennek megfelelően a fejlesztőcsapat is más minden egyes alkalommal, különböző ötletekkel felvértezve.

Mi az a Nintendo 2DS, és miért lesz ez jó nekünk?

A Nintendo továbbra sem tudja túlságosan sikeresen elnevezni a konzoljait, így a 2DS körül is csak összezavarodott embertömegek állnak, nem tudván, hogy ez a kis masina most akkor tulajdonképpen micsoda. A japán cég szeretné tisztában tenni a dolgokat az alábbi videóval:

Basement Crawl - érdekes puzzle-játék PS4-re

A Bloober Team a PlayStation 4-re fejleszti a Basement Crawl című játékot, ami leginkább labirintusokra építő puzzle lesz. Ami azonban érdekes, hogy négyen játszhatunk vele offline vagy online, és kompetitív módon mindenféle csapdákat és robbanóanyagokat helyezhetünk el a labirintusokban, hogy kibabráljunk az ellenféllel. A készítők a klasszikus grindhouse-filmekre jellemző látványvilágot ígérnek, szórakoztató módon megvalósítva, modern csavarokkal ellátott játékmenetet, és úgy általánosan, egy kiváló partijátékot.

Dark Souls 2 - átütemezték az amerikai bétát

Amerika-szerte a PSN-en tesztelték volna a Dark Souls 2-t, több probléma után azonban a Namco Bandai elhalasztotta a dolgot. Akik most jutottak volna sorra, de a hálózati problémák miatt végül nem tudtak tesztelni, automatikusan bejutnak a következő körbe.

Felemásan kezdett a Batman: Arkham Origins

Az egyik legfontosabb piacnak számító Egyesült Királyságban az új Arkham Origins körülbelül az eredeti Arkham Asylum eladási számait hozza, ami viszont csak a fele az Arkham City számainak. Ezzel együtt is a brit toplista élére tudott ugrani a játék, azonban mindenki nyugodjon meg: a legnagyobb példányszámban elkelt Batman-játék továbbra is a Lego Batman: The Videogame a szigetországban.

Call of Duty: Ghosts - bemutatkozik az Extinction mód

De mi is ez? Nos, egy négy játékossal tolható, túlélésre építő kooperatív mód, ahol hullámokban érkeznek az ellenfelek. A játékosok különböző karakterosztályok között válogathatnak, megküzdhetnek a hordákkal, és eljuthatnak bizonyos helyekre jobb felszerelésért.

Raindrop - indie túlélőhorror a Kickstarteren

A Raindrop egy különleges hangulatú indie túlélőhorror, ami leginkább a felderítésre, a puzzle-elemekre és a környezet kihasználására épít. Eredetileg egy Source engine-nel készült modként kezdte meg életét, most azonban a készítők 144 ezer dollárt szeretnének összekalapozni a Kickstarteren. Még 16 nap van hátra, és eddig 32 ezer dollár jött össze, szóval nem reménytelen a dolog.

Külsős állvány a Kinecthez... extrákkal

Bizonytalan világot élünk. A Family Frost furgonja már nem jön minden hétvégén, az NSA kémked utánunk, nem tudjuk, hogy adataink hol kötnek ki. Ebben a világban pedig sokan kifejezetten nem szeretnének egy olyan kütyüt, ami a nappaliban egy nagyfelbontású kamerával folyamatosan figyeli mindennapjaikat. A PDP éppen ezért létrehozott egy olyan kinectes állványt, amivel egyrészt síkképernyős tévékre helyezhetjük el az eszközt, másrészt pedig rendelkezik egy csúsztatható résszel, amivel opcionálisan bármikor letakarhatjuk az infra- és RGB-kamerát. Az állvány ára 19,99 dollár, és az Amazonról rendelhető meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward