Aprók nagyban - 2013.09.20.

Nagy frissítés kap a Dota 2, nem mindennapi videón a Forza Motorsport 5, X-játékok a Humble Bundle-ön, megjelent a Takedown, többcsövű bicikli-shotgun a Metro: Last Lightban...

Aprók nagyban - 2013.09.20.

Counter-Strike: Global Offensive - itt a második közösségi pályacsomag

Operation Bravo néven került fel Steamre az új Counter-Strike második közösségi pályacsomagja. Ez 20 dolláros áron az alábbi nyolc térképet kínálja: Agency, Ali, Cache, Chinatown, Gwalior, Ruins, Seaside, Siege.

Többcsövű bicikli-shotgun a Metro: Last Lightban

A Wellington University egyik diákja tervezte a Multi-barreled Bicycle Shotgun néven futó fegyvert, mely egy verseny keretén belül be is került a Metro: Last Light legutóbbi DLC csomagjába. Ahogy azt a fegyver neve is sugallja, összelegózott bicikli-alkatrészekből készült.

Galéria megnyitása grid_on

X-játékok a Humble Weekly Sale-en

A Humble Weekly Sale eheti felhozatalában az Egosoft X-játékai kaptak helyet, így az X: Beyond the Frontier, az X-Tension, az X2: The Threat, és az X3: Reunion, melyekhez járnak bónusz csomagok, és az X Rebirth soundtrackje is. Amennyiben több, mint 6 dollárt köhögünk ki, úgy megkapjuk az X3: Terran Conflictot és az X3: Albion Prelude-ot, valamint utóbbihoz a soundtracket, illetve az összes bónusz anyagot az X: Superboxból. A komoly űrszimulátorok rajongói máris kattinthatnak erre.

Nagy frissítés kap a Dota 2

First Blood néven kap javítócsomagot a pár hete hivatalosan is megjelent Dota 2 szeptember 23-án. Az egyik legfontosabb újítás a szokásosnak tekinthető egyensúlyozásokon kívül, hogy bekerül a LAN-támogatás, melynek segítségével 10 fő eshet egymásnak helyi hálózaton keresztül, kikerülve ezzel az online csatlakozással járó késleltetést. A Valve hozzáadott egy új játékmódot is: ez a Captains Draft, melynek lényege, hogy a játék 24 véletlenszerű hőst kínál fel, melyből a két csapat kapitányának kell bannolnia kettőt-kettőt, majd a maradékból felváltva választhatnak. A változások teljes listája erre található.

Nem mindennapi videón a Forza Motorsport 5

A McLaren P1 napjaink egyik leggyorsabb szupersport-autója. Na, a Turn 10 jóemberei erre erősítettek rá egy kamerát, majd komoly sebességgel hajtottak el egy rakás Forza 5-fénykép mellett, hogy létrejöjjön az alábbi videóban látható animációs hatás. Az ötlet és a megvalósítás nagyon jó, érdemes megtekinteni.

Holnaptól a Steam Early Access szolgáltatásban a State of Decay

Mióta a Steam behozta a lehetőséget, hogy már béta állapotban megvásárolhassuk a játékokat, egyre több stúdió él a lehetőséggel. Most éppen a State of Decay lesz elérhető szeptember 21-től, az Xbox 360-on tapasztalt 20 dolláros áron. A PC-s port még annyira fejlesztés alatt áll, hogy billentyűzetet és egeret sem támogat, csak kontrollerrel vághatunk neki a kalandoknak. A játék béta állapotára figyelmeztetnek a készítők is, akik hangsúlyozták, ez csak a hardcore játékosoknak kedvező ajánlat, akik szeretnének részt venni a PC-s verzió tökéletesre csiszolásában. A program rendszeresen összeomolhat, és több ponton sem reprezentálja a végleges terméket.

Japán tankok a World of Tanksban

A már meglévő hat náció mellé csatlakozik most a japán harci technika képviseletében 14 új tank. Ezek közül öt a könnyebb tankok, kilenc pedig a közepes tankok kategóriájába tartozik, a felhozatal pedig olyan különlegességeket is tartalmaz, mint a Chi-Ri prototípus. Az új modellekhez persze egy csomó autentikus kiegészítő és fejlesztés is tartozik. Minderről jó képet adhat nekünk a lenti előzetes:

Tropico 4 - elérhető a The Academy DLC

Katonai lázadásokkal is meg kell küzdenie a játékosoknak, amellett, hogy kívülről is várható egy nagy támadás (ez lesz a Peace, Love and Understanding néven futó küldetés) a Tropico 4 új kiegészítőjében. Hogy az akadályokat sikerrel tudjuk venni, bekerült egy új katonai iskola, az East Point Academy, ahonnan képzett tisztek fognak kikerülni.

Galéria megnyitása grid_on

Sikeresen zárt Kickstarteren az Awesomenauts: Starstorm

A közösségi finanszírozással foglalkozó oldalon 345 ezer dollárt kalapoztak össze a fejlesztők, saját, különbejáratú honlapjukon pedig további 65 ezer dollárt sikerült összeszedni, így összesen 410 ezerből készülhet el az Awesomenauts: Starstorm. Ez azt jelenti, hogy a kiegészítő több kiterjesztett pénzügyi célt is elért, aminek köszönhetően négy további pályát adnak hozzá a készítők, lesz teljes spectator mód és visszajátszási lehetőség, teljesen testreszabhatjuk a privát meccseket, és két új dal kerül fel a muzsikák közé. A Ronimo Games saját gyűjtögető oldala még mindig fut egyébként, és már csak 5 ezer dollár kell hozzá, hogy egy újabb cél teljesüljön, melyet követően további 1 karaktert, és még egy zenét tudnának betenni a fejlesztők.

Dynasty Warriors 8 - friss képadag a TGS-ről

A Dynasty Warriors 8 biztosan a PlayStation 4-gyel egyidőben jelenik meg Japánban és Ázsia más területein, a nyugati rajtról azonban egyelőre nincs szó. Amiről viszont van szó, az a TGS-ről kikerült lenti képadag, melyek között vegyesen találunk a játékból és átvezetőkből lopott screenshotokat is. Ha pedig mindezt mozgásban szeretnétek megtekinteni, nos, annak sincs akadálya.

Galéria megnyitása grid_on

Ebben a hónapban árverezik el a Kingdoms of Amalurt

Sokat írtunk már a Rhode Island és a 38 Studios, valamint az egykori baseball-legenda, Curt Schilling között létrejött háromszögről, melynek végeredményeként bizonytalan ügyletek után utóbbi kettő járt rosszul. A stúdió bezárt, értékeit elárverezték, a Kingdoms of Amalur, mint szellemi tulajdon, pedig a Rhode Island kormányára szállt. Azonban már nem sokáig: még ebben a hónapban sor kerülhet a sokat halogatott árverésre, melynek keretén belül a szerencsés vásárló hozzájuthat magához a névhez, az elkészített artworkökhöz, valamint az ezek elkészítéséhez használt technológiákhoz. Richard Land, a bíróság által kinevezett ügyintéző szerint ezek mind értékes és releváns dolgok, melyeket az új tulajdonos felhasználhat.

2014 elején kapunk Dragon Ball Z: Battle of Z-t

A teljes Dragon Ball Z-sorozatot feldolgozó játék a Namco Bandai ígérete szerint 2014 elején jut majd el nyugatra. Az előrendelők két exkluzív DLC-karaktert kapnak, Super Vegito és Super Saiyan Bardock személyében. Ezen kívül érkezik egy különleges elsőnapos kiadás is, melyben Goku megkapja Naruto ruháját, így a két rajzfilm némileg keveredik.

Fennakadt a bíróságon az Activision-Blizzard/Vivendi különválás

Folytatódik az Activision-Blizzard elszakadásának története a Vivenditől, bár most éppen egy olyan eseménnyel, amely egyelőre megállítja a folyamatot. A Delaware Chancery bíróság ugyanis egy végzéssel leállította a kivásárlást, mely nem is folytatódhat egészen addig, míg a bíróság nem módosít ezen, vagy ameddig a cégek nem tartanak egy szavazást a nem-Vivendi részvényesek között. Az Activision-Blizzard hivatalos nyilatkozatban közölte, továbbra is eltökéltek a kivásárlás mellett, és megtesznek mindent, hogy a procedúra folytatódhasson.

Több DC Comics-játék jöhet a jövőben

A Batman: Arkham-játékok egyértelműen hatalmas sikert arattak, a Warner azonban nem szeretne itt megállni. Kevin Tsujihara, a cég vezérigazgatója nyilatkozta, sok lehetőséget látnak a DC különböző szellemi tulajdonaiban, melyeket igyekeznek kihasználni a jövőben. A cégvezér büszke arra, hogy a Warner Bros. Games gyakorlatilag a semmiből jött össze néhány felvásárlással, és mára már három fő franchise-ra tud építeni; ezek a Batman: Arkham-játékok, a LEGO-játékok és a Mortal Kombat. Idén megjelenik az Arkham Origins, valamint a LEGO Marvel, jövőre pedig több játékra számíthatunk a DC univerzuma alapján, így Tsujihara jó időket jósol a vállalatnak.

Elérhető Steamen a Takedown: Red Sabre

Ghost Recon, Halo, SOCOM, S.W.A.T., F.E.A.R. Mi a közös ezekben a játékokban? Nos, hogy az ezeken dolgozó fejlesztők egy része alapította a Serellan néven futó stúdiót, ami aztán elkészítette nekünk a Takedown-t, ami pedig mától megvásárolható Steamen.

D4: Dark Dreams Don’t Die - a Kinect megmentője?

Érdekes játékot mutattak be a Tokyo Game Show alkalmával. A D4 a Deadly Premonitiont is készítő Swery65 alkotása. A Deadly Premonition persze kult-klasszikus lett a maga alacsony költségvetésével, megkérdőjelezhető grafikájával és gyenge szinkronhangjaival, de egyedi játékmenetével, és látszólag a D4 sem különbözik ettől. Az első beszámolók szerint a gyenge szinkron maradt, a grafika azonban egészen különleges hangulatú. Ami viszont fontosabb, hogy a D4 teljes egészében a Kinectre épül, bár valójában játszható lesz sima kontrollerrel is. Az anyag leginkább egy kalandjátékra emlékeztet, ahol az új Kinect lehetőségeinek köszönhetően például megfoghatunk dolgokat, bár a harc továbbra is leginkább quick time eventekre épít.

Galéria megnyitása grid_on

Grand Theft Auto V - egy milliárd három nap alatt

Strauss Zelnick, a Take-Two ügyvezető igazgatója nyilatkozta, hogy a játék három nap alatt átlépte az 1 milliárd dolláros bevételt, ami így messze lekőröz mindent a szórakoztatóiparban - filmeket és játékokat egyaránt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward