Aprók nagyban - 2013.09.19.

Új karakterosztály jön a Van Helsingbe, sokáig hiánycikk lehet a PlayStation 4, a Battlefield lesz az FPS-ek királya, mozgásban a Metal Gear Solid 5 és a Deep Down...

Aprók nagyban - 2013.09.19.

Új karakterosztály jön a Van Helsingbe

Ha mindig is úgy gondoltad, hogy ugyan jó játék ez a The Incredible Adventures of Van Helsing, de azért nagyon hiányzik belőle egy mágus karakterosztály, akkor örömmel jelentjük, hogy a Neocore Games segít a problémán a kimondhatatlan nevű Thaumaturge klasszal. A sajtóközlemény humoros szövegéből ki lehet venni, hogy emberünk mindenféle elementális varázslatra képes lesz: akad a repertoárban jeges mágia, tűzfal, vakítás, villámlás és a vér felforralása is. Az anyag DLC formájában jön szeptember 26-án, 3,99 dolláros áron.

Négy hónapig hiány lehet a PlayStation 4-ből

A Sonyhoz közel álló források szerint akár négy hónapig is hiánycikk lehet az új konzol az olyan régiókban, ahol az előrendelési számok alapján már most különösen nagy az érdeklődés. A forrás szerint a Sony attól tart, hogy az Egyesült Királyságban a hamar kialakuló hiány miatt a potenciális vásárlók esetleg az Xbox One felé fordulhatnak. A kontinentális Európában szerencsére könnyebb lesz a Sonynak, hiszen itt a legtöbb országban még megjelenési dátumot sem kapott a Microsoft konzolja. Fergal Gara a Sony UK vezetője még a GamesComon árulta el, hogy a PlayStation történetében soha nem látott módon hatalmas az érdeklődés az új masina iránt, és hogy a kereskedőkkel együttműködve igyekeznek elérni, hogy az előrendelések mellett a boltokba is elég konzol jusson.

Októberben jön a Uplay 4.0

A PC-s játékosok számára már októberben elérhető lesz a Uplay 4.0, amely többek között Twitch-támogatással érkezik, fejlődött a letöltési menedzsere, tud magától patchelni, és tartalmaz egy új közösségi falat is. Ugyanez a verzió érkezik majd PlayStation 4-re és Xbox One-ra is.

Deep Down - játékmenet a TGS-ről

Zajlik a Tokyo Game Show, melyről mindenki legnagyobb örömére előkerült egy friss játékmenet előzetes a PS4-re készülő online szerepjátékból.

Battlefield 4 - az EA a dobogó legfelső fokán akarja látni

Patrick Soderlund az Electronic Artstól nem köntörfalazott; elmondta, a kiadó nem nyugszik, amíg a Battlefield meg nem előzi a Call of Duty-sorozatot az FPS-ek között. "A versenyszellem jó, a legjobbat hozza ki az emberekből. Ha csak a Battlefield lenne, vagy csak a Call of Duty, akkor a csapatok lehet, hogy kicsit megfontoltabbak, lassabbak lennének. Nem az a célunk, hogy lemásoljuk a konkurenciát, de sokat gondolunk rájuk. Talán ők nem figyeltek annyira ránk, amikor a Battlefield 3-at készítettük, de elmondhatom, hogy most már komolyan figyelnek. Muszáj nekik. Komolyan megütöttük az FPS-piacot, és részesedést vettünk el tőlük. És addig nem adjuk fel, amíg elsők nem leszünk, és garantálhatom, hogy előbb-utóbb elsők leszünk."

Soderlund elmondta, évről évre rengeteg pénzt pumpálnak a játékba, és nagyon keményen dolgozik rajta a csapat. "Ha azt mondanám, hogy az ötödik hellyel is beérjük, akkor elég nehéz lenne jó szívvel beállni a játék mögé."

Metal Gear Solid 5 - játékmenet a TGS-ről

Kicsivel több, mint 12 percen át mozog a minden hónappal egyre durvábbnak tűnő Metal Gear Solid 5. A TGS-en a Sony standján bemutatott játék valamikor jövőre jelenik meg, pontos dátum egyelőre nincs.

Keményen bannol a Sony Online Entertainment

Linda Carlson, a Sony Online Entertainment globális közösségi menedzsere elmondta, a stúdió egyáltalán nem tűri a trollkodást, vagy az exploitolást, és nem csak játékban, de játékon kívül sem. Carlson és brigádja nem csak azokat bannolja a játékaikból, akik trollkodnak, másokat abuzálnak, vagy egyéb "mérgező" viselkedést tanusítanak, hanem azokat is, akik például Twitteren keresztül bántanak más felhasználókat. Carlson elmondta, az első lépés az lehet, hogy letiltják az illető fórumos hozzáférést, komolyabb ügy esetén azonban azt is megtehetik, hogy örökre kitiltják az illetőt minden játékukból. Ezen intézkedések alól a nagyon befolyásos játékosok sem bújhatnak ki, az sem számít, ha egy többszáz fős klánt vezetnek. "Nem számít, mivel fenyegetőznek, vagy hogy esetleg mennyi játékost visznek magukkal. Az ilyen egyénekre nincs szükség a vásárlóink között. Letiltjuk a hozzáférésüket, és soha többet nem fogadjuk el ügyfelünknek."

Carlson elmondta, a stúdióknak meg kell érteniük az emberi természetet, és ennek online kivetüléseit, ahol a személyes kontroll hiánya miatt még csúnyább helyzetek alakulhatnak ki. "A játékkészítőknek meg kell érteniük, hogy ez így működik, akkor is, ha nem tetszik senkinek ez a dolog. Ez a normális emberi viselkedés, és meg kell tanulni kezelni."

Shadow Warrior - válassz fegyvert

A Flying Wild Hog a tőle megszokott módon egy erősen vérben fürdő előzetest adott ki, mely a Shadow Warriorban használható fegyverekre koncentrál. A piros nedűt mindegyik ontja dögivel.

2014-ben indulhat a PS3-as játékok streamelése a Gaikai-jal

Shuhei Yoshida megerősítette, hogy a PS4-re streamelhetünk majd PS3-as játékokat a Sony által felvásárolt Gaikai technológia segítségével, ráadásul már 2014-ben. A dologban annyi a bökkenő, hogy az úriember egyelőre csak Észak-Amerikának ígérte be a szolgáltatást, azt nem tudni, hogy a világ többi részén mikor indulhat, de amikor a Sony legutóbb erről beszélt, még úgy gondolta, hogy Európában nem elég nagy az ehhez szükséges szélessávú internet elterjedtsége. Yoshida egyébként azt mondta, kapásból tisztességes mennyiségű játékot szeretnének elérhetővé tenni, és hogy a szolgáltatás élni fog PS4-en, PS Vitán és PS Vita TV-n is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward