Aprók nagyban - 2013.08.21.

Erről fog szólni a Gran Turismo-film, új gonosz a Batman: Arkham Originsben, PlayStation 4 előrendelések messze a PS2 és a PS3 előtt...

Aprók nagyban - 2013.08.21.

Friss képeken a South Park: Stick of Truth

Továbbra is rendkívül hangulatosnak tűnik az Obsidian kezei alatt készülő South Park-játék. A friss képeken számos ismerős karaktert és helyszínt láthatunk, melyek már most megmelengetik a rajongók szívét, de akad néhány újnak tűnő terület is.

Galéria megnyitása grid_on

Nem a The Last Guardian a Sony Japan Studio prioritása

Fumito Ueda, a Team Ico kreatív vezetője elmondta, a The Last Guardian továbbra is fejlesztés alatt áll, ám az SCE Japan Studio jelenleg más játékokat helyez inkább előtérbe. Ueda szerint most a Knack és a Puppeteer a legfontosabb, ráadásul dolgoznak még egyéb, be nem jelentett anyagokon is.

Murdered: Soul Suspect - szemtanú

Lehet, hogy a Murdered: Soul Suspect lesz az utolsó nagy cím, amely még a jelenlegi generációs konzolokra érkezik, konkrétan jövő tavasszal. A Gamescomra kiadott új előzetes címe: A Szemtanú.

Független marad az Awesomenauts fejlesztője

Jasper Koning, a Romnio Games vezetője elmondta, nagyon rossz tapasztalataik voltak a DTP Entertainment kiadóval az első Awesomenauts megjelenése után. A kiadó röviddel a játék piacra kerülését követően csődöt jelentett, és most a játék után befolyó profit fele közvetlenül egy, a kiadót képviselő céghez kerül. Éppen ezért a Romnio a jövőben a közösségi finanszírozás felé fordul, jelenleg az Awesomenauts: Starstormhoz szeretnének 125 ezer dollárt összeszedni Kickstarteren.

PlayStation 4 előrendelések messze a PS2 és PS3 előtt

A Sony Computer Entertainment UK nagyfőnöke, Fergal Gara elmondta, a PlayStation 4 előrendelési számai már most messze megelőzték a PlayStation 2 és 3 előrendelési mennyiségét, és még messze a konzol megjelenése. Habár a Sony pontos számot nem árul el, azért a sajtókonferencián bejelentette, több, mint 1 millió PS4-re már most érkezett előrendelés. Gara még annyit hozzátett, a cég keményen dolgozik, hogy a bejelentett 32 országot kiszolgálja konzollal, és hogy egyébként az előrendelésekből tetemes mennyiség az Egyesült Királyságból érkezett be.

Panzer General Online böngészőkre

Újabb free to play böngészős játékkal jelentkezik a Ubisoft. Most a Panzer General van terítéken, a kifejezetten multiplayerre fókuszáló online játékot pedig a The Settlers és Anno-játékokért felelős Blue Byte készíti. A zárt béta még idén elkezdődik, jelentkezni itt lehet.

Furcsa előzetesen a The Binding of Isaac Rebirth

Gyakorlatilag az eredeti The Binding of Isaac remake-jeként készül a Rebirth, új motorral, teljesen megújított grafikával. Az előzetest nem érdemes megtekinteni közvetlenül lefekvés előtt.

Újabb hősökkel bővül a Dragon Ball Z: Battle of Z

Valószínűleg mindig lehet bővíteni a Dragon Ball Z felhozatalát, a Battle of Z-ben szereplő harcosok száma ugyanis már átlépte a 70-et. A legfrissebbek Super Saiyan God Goku, Full Power Form Frieza és Captain Ginyu, akiknek neveit inkább nem fordítjuk le, a rajongók így jobban tudják, miről van szó. A játék producere, Shuhei Sekii elmondta, God Goku nagyon fontos szerepet játszik a Battle of Gods című filmben, és egyensúly szempontjából megpróbálják kicsit erősebbre belőni, mint a többi karaktert. A Battle of Z-ben a harcosok egyébként négy kategóriára lesznek osztva: harcos, támogató, ki, és megzavaró. Arról a producer már nem beszélt bővebben, hogy ezek pontosan mit takarnak.

Batman: Arkham Origins - bemutatkozik Firefly

A Warner Bros. megígérte, hogy a héten új karaktert mutat be, és meg is tartotta a szavát. Az új karakter nem más, mint Firefly, aki a többi gonosztevővel együtt igyekszik majd lenyomni a Denevérembert. Az egykori hollywoodi pirotechnikai szakértő Firefly megőrült, és mániákus gyújtogatóvá vált. Saját maga által készített spéci ruhában végzi tüzes mutatványait, és állítja, hogy a lángokban mindenféle víziók elevenednek meg előtte.

Erről fog szólni a Gran Turismo-film

Habár elsőre igen furcsa ötletnek tűnik filmet készíteni valamiből, aminek sosem volt sem története, sem pedig karakterei, a Gran Turismo atyja, Kazunori Yamauchi rávilágott, hogyan is fogják megközelíteni a dolgot. A mozi Lucas Ordonez történetét dolgozza fel, aki a valóságban csupán játékokban versenyzett, majd a GT Academy programon keresztül elérte álmát, és igazi versenyző lett.

De mi az a Vision Gran Turismo?

Sokakban felmerült a kérdés, hogy mi az a Vision Gran Turismo, és miért tűntek fel olyan logók a Gran Turismo 6 gamescomos bemutatója alatt, mint a Nike? Nos, Yamauchi erre is választ adott. A Vision Gran Turismo egy külön projekt a GT6-on belül, melynek keretein belül megkértek neves autómárkákat, autózáshoz köthető tervező cégeket, hogy készítsenek olyan járgányokat a játék számára, melyek megmutatják a jövő sportautóit. Így a teljesség igénye nélkül a következő cégektől láthatunk majd itt koncepcióautókat: Alfa Romeo, Alpine, Aston Martin, Audi, BMW, Bertone, GM Design, Honda, Infiniti, Italdesign Giugiaro, JORDAN Brand, Mercedes-Benz, Nike, Nissan, Peugeot, SRT, Volkswagen és Zagato.

Yamauchi szerint a Gran Turismo mindig is egy hullámhosszon volt a különböző autógyárakkal, ilyen léptékű dolgot azonban sosem csináltak még, és szerinte ez egy nagyon különleges ablak lesz a jövőre. Így kerültek képbe olyan cégek is, mint a Nike, mely már korábban is készített koncepció jelleggel autókat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward