Aprók nagyban - 2013.08.20.

Call of Duty: Ghosts és a következő generáció, újraértelmezett franchise-okat várhatunk Xbox One-ra, Notch pedig nem esett kétségbe...

Aprók nagyban - 2013.08.20.

The Elder Scrolls Online - Flame Atronach mozgásban

A Flame Atronach egy lesz a TESO számos ellenfele közül. A Skyrim légies, nőies formái után, az MMO esetében ugyan megtartották az alapvető dizájnt, de inkább maszkulinra vették a figurát.

Call of Duty: Ghosts és a következő generáció

Mark Rubin elmondta, a játékosoknak kell meghozni a döntést a következő generációs konzolokra történő váltásról, ők csak annyit tudnak tenni, hogy megkönnyítik a dolgokat. Éppen ezért a Call of Duty: Ghosts játékosprofiljai szabadon hordozhatók lesznek: ha otthon Xbox 360-on kezdünk játszani, de beugrunk egy barátunkhoz, ahol Xbox One-on szeretnénk kicsit tolni, semmi akadálya, hogy a saját profilunkon folytassuk, a váltás természetes lesz oda-vissza. Rubin kitért az új motorra is: "Ez az új engine minden platformra érvényes, nem csak a következő generációra."

Az Infinity Ward eredetileg a következő generációt figyelembe véve módosított az motoron, később azonban a programozók rájöttek olyan trükkökre, melyeknek köszönhetően ezek jelentős részét meg lehetett valósítani a jelenlegi generáción is. Az új engine egyébként a testreszabható karakterek miatt volt kiemelkedően fontos, ennek köszönhetően például most lehet játszani női katonával is. Nem csak a grafikában, de a hangban is kiütközik majd az új engine: az audio rendszer feltérképezi a környezetünket, és valós időben alakítja a hangzást. Amiben persze ki fog emelkedni a next-gen verzió, az a poligonok száma: ebben az Xbox One és a PS4 lekőrözi majd a mostaniakat.

Végre közeledik a The Dark Eye: Demonicon megjelenése

A The Dark Eye: Demonicon eredetileg a The Dark Eye: Drakensang folytatásának készült, azonban menet közben problémák léptek fel a licenceléssel kapcsolatban, így a Noumena Studios ideiglenesen átnevezte Drakensang: The River of Time-ra. A Kalypso Media aztán rendezte a dolgot, így a játék visszakaphatta eredeti címét, és most már nagyon közel került a megjelenéshez. PC-re októberben jön, konzolokra pedig a tervek szerint 2014-ben érkezhet.

Tovább csúszhat Ausztráliában a Saint's Row 4

Habár a szükséges cenzúrázást már elvégezték, mégsem jelenhetett meg a többi kontinenssel egyidőben az ausztrál Saint's Row 4. A következő dátumnak augusztus 30-át pletykálták, most azonban az EB Games értesülései szerint ez sem valószínű már. A jelenlegi legfrissebb információk szerint a Steam valamikorra szeptemberre lőtte be a megjelenést.

Notch nem esett kétségbe

Miután hivatalosan is leállította a 0x10c fejlesztését, Notch egy blogposztban írt arról, hogy valójában semmi baj nincs ezzel a dologgal. "Na és, mi történik, ha nem sikerült? Sok prototípus nem készül el számos fejlesztőcsapatnál." Ráadásul Notch valójában nem törölte a 0x10c-t, hanem lazán csak abbahagyta rajta a munkát. Elmondása szerint a projekt mindig is ambiciózus volt, de úgy gondolta, véghez tudja vinni, később azonban rá kellett jönnie, hogy mégsem. A különbség a Minecrafttal szemben annyi, hogy most már figyelnek rá az emberek, rajongók ezrei várják az újabb sikerjátékot. Notch nem veszítette el lelkesedését: visszatér ahhoz, amit legjobban szeret. Játékokkal kísérletezik, ötletelget, és reméljük, hamarosan el is készít valamit.

Grand Theft Auto V - garázs és autózás

A GTA-sorozatnak mindig is szerves része volt a saját garázs fenntartása, és annak megtöltése különböző autócsodákkal. Nem lesz ez másként az ötödik részben sem, ahol a rövid kedvcsináló alapján még több ponton szabhatjuk majd testre a verdákat.

2014-re csúszik a Max: The Curse of Brotherhood

A Press Play oldalra scrollozós cuki játéka csak 2014 elején jelenik meg, ami viszont egyben azt is jelenti, hogy az anyag érkezik Xbox One-ra is. Ennek köszönhetően komolyabban kihasználja majd a Kinect lehetőségeit, elméletileg a teljes játékot irányíthatjuk mozgásérzékeléssel.

Még több exkluzív tartalom érkezik majd Xbox One-ra

Phil Harrison a zárt ajtók mögött tartott GamesCom-előadás után biztosította a sajtót, hogy még számíthatunk további exkluzív letölthető tartalmakra, teljesen exkluzív játékokra, korábbi exkluzív játékok újraértelmezésére (például Fable Legends), illetve teljesen új franchise-okra, melyek kihasználják a felhőre építő multiplayert és a SmartGlass integrációt. Harrison külön kiemelte, hogy számíthatunk egy rakás korábbi franchise felfrissítésére, rebootjára Xbox One-on.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward