Aprók nagyban - 2013.08.19.

FIFA 14 járhat minden Xbox One mellé, új MMOFPS érkezik Nether néven, Heroes of Dragon Age mobilokra, mégsem tud semmit a Half-Life 3-ról a szinkronszínész...

Aprók nagyban - 2013.08.19.

Csomagolt AAA-játékkal érkezhet minden Xbox One

Egyre megalapozottabbnak tűnik a CVG beszámolója, mely szerint a Microsoft egy ünnepi szezonban megjelenő, 60 dolláros játékot adna minden Xbox One konzol mellé. A hírek szerint egyelőre csak Európáról van szó, ám vélhetően kiterjesztik majd az Egyesült Államokra is az akciót. Mindezzel a Microsoftnak természetesen az a célja, hogy a növelje az Xbox One-csomag értékét anélkül, hogy közelebb kellene vinnie az árat a PlayStation 4-hez. Habár az eredeti cikk egy "hatalmas exkluzív" címről beszélt, azóta kiderült, hogy az író nem így gondolta: az exkluzivitás nem exkluzív játékot jelent, hanem hogy kizárólag az Xbox One-hoz fogják csomagolni a bolti megjelenés mellett.

A GamesComhoz közel álló NeoGAF-fórumozók szerint a Microsoft és az Electronic Arts standjai egymás mellett épülnek Kölnben, és utóbbi kiadónál kizárólag Xbox One-konzolok láthatók, ráadásul a FIFA 14-et is mindenhol csak az Xbox One-nal együtt hirdetik. Erre építkezve tippelhetünk arra, hogy a Microsoft az új FIFA-t tenné a konzolok mellé, ami Európában valójában hatalmas fegyvertény lenne. Ezt látszik alátámasztani az is, hogy a beszámoló szerint a Microsoftnak rengeteg pénzébe került ez az üzlet.

És ha már Xbox One, a Microsoft egy új előzetessel jelentkezett. "A legjobb játékok az Xbox One-on vannak" címmel egy több játékból összerakott kedvcsinálót tekinthetünk meg, mely vegyesen mutat exkluzív anyagokat és third party játékokat is.

War Thunder a PlayStation 4-en is

A Gaijin Entertainment kreatív igazgatója, Kirill Yudintsev elárulta, a War Thunder érkezik PlayStation 4-re is, a hivatalos bejelentést és bemutatót pedig a GamesComon tartják. A játék egy MMO harci repülőszimulátor, ami jelenleg PC-n fut nyílt bétatesztelésben, és tavaly november óta 3 millióan tolták. Yudintsev szerint a Sony remek partner volt, és a csapat ki tudta használni a konzol erejét, hogy büntető grafikát prezentáljon nekünk, és ami még fontosabb, keresztplatformos játékot a PC-sekkel.

Nether - új MMOFPS a DayZ nyomdokain

A DayZ megihlette a Phosphor Games csapatát, akik ezt követően rögtön nekiálltak a Nether elkészítésének. A játék a példaképéhez hasonlóan túlélésre koncentráló MMOFPS, azonban ezúttal zombik nélkül. A központban a város áll, melyet vertikálisan is felfedezhetünk. A készítők szerint komoly kihívást jelent, hogy a tetemes mennyiségű tereptárggyal, hulladékkal és egyéb cuccal megtömött poszt-apokaliptikus város átlátható maradjon, viszont meg is könnyíti a játékosok elbújását. "A Netherben nagyon könnyű úgy közel kerülni valakihez, hogy közben nem lát." A játék ellenségeit mutánsok alkotják, akik hang alapján is megtalálnak, és akár teleportálni is tudnak.

Heroes of Dragon Age mobilokra

Ingyenesen játszható anyagot jelentett be az Electronic Arts, mely a Dragon Age világába kalauzolja el a mobilos játékosokat. Az egykori KlickNationt készítő csapat keze munkájában különböző paklikból rakhatunk össze szörnyeket és hősöket a Dragon Age-univerzumból, ami jó receptnek tűnik arra, hogy a free-to-play kezdés után a rajongók komoly pénzeket áldozzanak a játékra.

Galéria megnyitása grid_on

Steamre jön a Batman: Arkham Origins

Miután a Microsoft bejelentette, hogy hamarosan leépíti a Games for Windows Live-rendszert, nem meglepő, hogy a Warner Bros. bejelentette, az új Batman-játék már egyáltalán nem fog ott megjelenni PC-n. Az Arkham Origins így a Steam rendszerét használja majd az achievementekhez és a többjátékos módhoz is.

Launch traileren a The Bureau: XCOM Declassified

Élj túl, alkalmazkodj, nyerj. Ez a játék és az előzetes szlogenje. Minderre szükség is lesz: a '60-as években az idegenek meglepetésszerűen támadják meg a felkészületlen Földet. Minden Carter ügynökön múlik.

Ilyen a TitanFall doboza

Korábban már előkerült egy koncepciórajt, amiről azt feltételezte mindenki, hogy ez lesz a játék dobozán. A sejtések beigazolódtak, tényleg ez a kép kapott helyet a Titanfall végleges csomagolásán.

Mégsem tud semmit a Half-Life 3-ról a szinkronszínész

Múlt héten John Patrick Lowrie, a Half-Life 2 egyik szinkronszínésze azt mondta, a Half-Life 3 nem is készül, mert különböző problémákat kell megoldani a motion-capture-re kapcsolatban. Most az úriember azt írta a blogján, hogy valójában semmiről nem tud semmit, szavai felesleges kavarodást okoztak, és ezért mindenkitől elnézést kér. "Ami tudni kell, hogy a szinkronszínészek az utolsók, akik tudnak bármit is egy játék fejlesztéséről. Csak akkor kerülünk kapcsolatba a projekttel, ha már felkértek minket a hangfelvételekre."

Lowrie szerint mindenkinek arra kellene hallgatnia, amit Gabe Newell mond: "Az ő tulajdonában áll a cég, ő tud mindenről, ami ott történik." Szóval az a helyzet, hogy a Half-Life 3-mal kapcsolatban továbbra sem lettünk okosabbak.

Cliff Bleszinski új képet posztolt

Folytatja felcsigázó kampányát az egykori Epic játéktervező nagyfőnök. Ezúttal egy poszt-apokaliptikus hangulatú képet tett ki Twitterre, ahol Los Angeles látképe látható az ikonikus Hollywood-felirat mögül. Mi lesz ebből?

500 ezer felett a Project Phoenix

Komoly siker a Kickstarteren a Project Phoenix JRPG. Egy nap alatt áttörte az eredetileg igényelt 100 ezer dolláros határt, most pedig már fél millió felett jár. A készítők 650 ezer dollárnál egy kidolgozott városi rendszert ígérnek, és testreszabható karaktergenerálást, 1 milliónál egy teljesen felderíthető "felső világot", jobb harcrendszerrel, míg 1 millió 650 ezernél két újabb zóna érkezik, mellékküldetésekkel, és "Eminence X Uematsu X Kurlander együttműködés", bármit is jelentsen az. A játékot 2015-ben tervezik kiadni Windowsra, Mac-re és Linuxra, később azonban érkezhet iOS-re, Androidra és PS Vitára is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward