Aprók nagyban - 2013.08.12.

Grand Theft Auto Online leleplezés érkezik, Phil Spencer tartja a GamesCom nyitóbeszédet, nem az ár a Wii U problémája, jól megy a PC-s Mortal Kombat...

Aprók nagyban - 2013.08.12.

FPS és TPS nézet is lehet a Cyberpunk 2077-ben

Még a SIGGRAPH konferencián tartott egy előadást a CD Projekt RED a fejlesztés alatt álló Cyberpunk 2077-ről. Ennek egyes részeit kaparintották meg a NeoGAF-on, melyből kiderül, hogy a készítők terveznek FPS és TPS nézetet is, illetve "sűrű városi környezetre, valamint az ezt körülvevő senkiföldjére" számíthatunk "tetemes mennyiségű testreszabási lehetőséggel".

40 fejlesztés az Xbox One kontrolleren

Tetemes mennyiségű pénzt áldozott a Microsoft az új kontroller fejlesztésére, mely elméletileg 40 ponton lett jobb a már amúgy is kiváló elődjénél. A dizájn változása egyértelmű, illetve sokat hallottunk már a ravaszokba épített rezgőmotorokról, de a többi rezgőmotor is változásokon esett át. Örömhír, hogy a saját tervezésű töltőkábel helyett most egy szabvány USB-s csatlakozót találunk a kütyü elején, ha pedig rádugjuk a konzolra, teljesen vezetékes módba vált, és megszünteti a vezeték nélküli jeleket. Maga a vezeték nélküli átvitel is egyébként hússzor gyorsabb, mint az Xbox 360 esetében. A kontroller tartalmaz továbbá egy IR jeladót, így a Kinect be tudja mérni, kinek a kezében van az irányító, és automatikusan betölteni a gamer profile-t.

The Division - nincsenek tervben extrák a két konzolra

Mint tudjuk, a The Division egyelőre Xbox One-ra és PlayStation 4-re érkezik, bár a fejlesztők szavaiból azt lehet kivenni, hogy erősen gondolkoznak egy PC-s verzión is. De nem is ez most a lényeg, hanem az, hogy Ryan Bernard, a játék rendezője elmondta, nem terveznek specifikus extrákat egyik konzolra sem - így nem várható Kinect-, vagy Move-támogatás. Persze azt azért hozzá tette, hogy nagyon hosszú fejlesztés áll még előttük, így akár még változhat is a dolog, azt pedig már mi tesszük hozzá, hogy a Ubisoft korábban is adott már ki platformonként eltérő, exkluzív DLC-ket a játékaihoz.

Grand Theft Auto Online - bejelentés augusztusban

Nos, a Rockstar Games Twitteren közölte, hogy augusztus 15-én felfedik a Grand Theft Auto Online-t. És jelenleg ennyit tudunk.

Phil Spencer tartja a GamesCom nyitóbeszédet

A GamesCom szervezői megerősítették, hogy a Microsoft Studios vezetője, Phil Spencer tartja majd a GamesComot megnyitó nagy előadást. "Az iparág fordulóponthoz érkezett. A GamesCom egy ideális platform arra, hogy az új hardverek hatásáról beszéljünk, az elérhető kiegészítőkről, és a játékok következő generációjáról. Soha nem volt jobb dolog ennek az iparágnak a részének lenni, mint most. Érdekes látni, hogy a fejlesztők hogyan használják ki az új lehetőségeket, hogy egészen újszerű játékokat mutassanak nekünk."

Spencer főként a következő generációra történő fejlesztés kihívásairól fog beszélni, nem csak az Xbox One szemszögéből.

Megvan az első eSport vízum

Ahogy arról már írtunk, a Riot Games által vezetett lobbi elérte az Egyesült Államok szenátusánál, hogy az eSportot is igazi sportként kezeljék, és ennek megfelelően a profi játékosok is kaphassanak sportolói vízumot. Meg is van az első eSportoló, aki megszerezte: ő Danny “Shiphtur” Le, és egyébként Kanadában lakik.

Mennyire teljesít jól PC-n a Mortal Kombat?

Két évvel a megjelenése után PC-re is megjelent júliusban az új Mortal Kombat. Ezzel kapcsolatban kérdezték Ed Boontól, mennyire teljesít jól az új platformon a játék, mire a következő válasz érkezett: "MESSZE, MESSZE az elvárások felett". Úgy tűnik tehát, hogy bár a konzolos megjelenéssel egyidőben időhiány, vagy a kalózkodástól való félelem miatt ugyan számos nagyobb címet nem mernek megjelentetni a kiadók, hosszabb távon mégis van értelme a PC-re is koncentrálni.

Egy raklap képlopaton a Final Fantasy X és X-2 HD Remaster

Minden tovább kommentár nélkül, egészen jól festenek ezek a képek a hamarosan érkező két HD-sített változatból.

Galéria megnyitása grid_on

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward