Aprók nagyban - 2013.07.10.

Petíció indult az Xbox One szolgáltatásainak visszahozására, Kína eltörölheti a konzolok tiltását, igazi pénzért megy a harc a Watch Dogs miatt,  és Kinectet támogat a Battlefield 4...

Aprók nagyban - 2013.07.10.

Megjelent a Deus Ex: The Fall

Habár hivatalosan csak holnap kellett volna megjelennie, már mától elérhető az Apple App Store-ban a Deus Ex: The Fall. A cucc megy iPhone-on, iPad-en és iPod-on is, 5,99 eurós árért cserébe.

Ilyen lesz a Rambo: The Video Game

Már többször írtunk a készülő Rambo játékról, most pedig egy videóval is tudunk szolgálni róla. A játék még idén megjelenik PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra.

Használja majd a Kinectet a Battlefield 4

A DICE vezetője, Karl Magnus Troedsson megerősítte, hogy a Battlefield 4 kihasználja majd a Kinect bizonyos funkcióit. A stúdió gyakorlatiasan áll hozzá a dologhoz: nem azért teszik bele a Kinect-integrációt, mert valami képzeletbeli listán ki akarnak pipálni minden lehetőséget, hanem mert igenis jobbá tehetik vele a játékmenetet. Legalábbis ők így gondolják.

Azt Troedsson is elismeri, hogy az olyan jellegű játékoknál, mint a Battlefield 4, nincs sok értelme a teljes irányítást a Kinectre bízni. "Ez egy first person shooter, minden a játékos képességeiről szól, és a beviteli eszköz nagyon fontos. Nagyon precíz irányítás kell az események felett, és ezt mozgásérzékelős irányítással megoldani nem lenne túl értelmes dolog - legalábbis akkor nem, ha meg akarjuk tartani ugyanazt a formulát, amit eddig is használtunk." - mondta a stúdió vezetője, viszont hozzátette: egyéb területeken nagyon is ki lehet használni a Kinect lehetőségeit, és ki is fogják, de még nem állnak készen bejelenteni, hogy pontosan miként.

Assassin’s Creed 4: Black Flag - hogyan legyünk kalózok?

Már két-három nap is eltelt azóta, hogy előzetest láttunk az új Assassin’s Creedből, így az új előzetes most arra tanít meg minket, hogyan is legyünk kalózok, és hogyan hajókázzunk a nyílt tengeren. Meg persze, hogyan találjunk meg térképeket, hogyan fosszunk ki halott kalózokat, és hasonlók, mindezt a játék rendezőjének, Ashraf Ismailnak a kommentálásával.

Elvégezte a házi feladatot a Sony

Jack Tretton, az SCEA elnöke legalábbis úgy gondolja, ennek köszönhető a PlayStation 4 jelenlegi sikere a közönségnél. "Sok időt töltöttünk el azzal, hogy a vásárlóinkkal beszélgetünk, és persze sokat társalogtunk a fejlesztőkkel is. Az E3-as konferenciánk ennek az eredményeként jött létre, és a reakció megmutatta, hogy a helyes utat választottuk." - mondta Tretton, aki szerint ez a folyamat már régóta zajlik, és még mindig tart.

Tretton elmondta, nem szabad megkérdőjelezni a stratégiát, amit ezek alapján kialakítottak, ha ugyanis most kezdenének el átnézegetni a válluk felett, elbizonytalanodhatnának, és hibákat követhetnének el.

Watch Dogs - harc a pénzért egy valódi áruházban

Egyedül Kanadában fut jelenleg a Watch Dogs egy appja, a Watch Dogs Live, mely rendszeresen mindenféle feladattal bízza meg azokat, akik részt akarnak venni a mókában. A legutóbbi feladat például az volt, hogy meg kellett "hackelni" a játék főgonoszának bankszámláját, melynek eredményeként egy áruház bankautomatája elkezdett durván pénzt kiszórni magából. Amire persze az arra sétálók rögtön rávetődtek, és kisebb tolakodás alakult ki a pénzért.

Petíció indult az Xbox One szolgáltatásainak visszahozására

Amikor a Microsoft visszafordult, és bejelentette, hogy eltörlik az online DRM-et, és a használt játékok korlátozását, ezekkel a sokak által utált dolgokkal együt olyan, pozitívnak tűnő lehetőségek is eltűntek, mint a családi megosztás, illetve a játékok digitális elajándékozása, illetve eladása. Most egy David Fontenot néven futó játékos petíciót indított ezek visszahozására.

"Ez lenne a jövő szórakoztatóipara. A játékok új hulláma, ahol a játékokat digitálisan vásároljuk, kereskedünk velük és megosztjuk őket. Gyakorlatilag ez volt a Steam az Xboxra. De a vásárlók alulinformáltak voltak, és ellene fordultak, a Microsoft pedig elvette a lehetőségeket, mert a Sony kihasználta a vásárlók bizonytalanságát. Vissza akarjuk kapni. Nem lehet, hogy ez mindent vagy semmit alapon dőljön el, kell lennie kompromisszumnak." - szól a petíció szövege, ami elárulja, hogy valójában annak kitalálója is némileg alulinformált.

Feloldhatják a konzolok tiltását Kínában

A South China Morning Post úgy tudja, a kormány már elkészített egy javaslatot, melyet a miniszterelnök is támogat, és lényegében feloldaná a konzolokra vonatkozó tiltást az országban, melyet még 2000-ben vezettek be. A kínai kormány fokozatosan szeretné kinyitni a gazdaságot a különböző külföldi cégek előtt, azonban annyi megkötés azért megmaradna, hogy az olyan külföldi vállalatok, mint a Sony csak a sanghaji szabad kereskedelmi zónában működhetnének.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward