Aprók nagyban - 2013.06.19.

A Kinectet is érintheti a képviselőháznak benyújtott törvényjavaslat, később jön a PC-s Assassin’s Creed 4...

Aprók nagyban - 2013.06.19.

Előzetesen a Gears of War: Judgment - Lost Relics

A legújabb Gears legújabb DLC-je a szezonbérleteseknek június 18-tól, mindenki másnak június 25-től lesz elérhető. Hogy mire számítsunk, az többé-kevésbé kiderül az alant látható előzetesből.

Pár héttel a konzolos után jön a PC-s Assassin’s Creed 4

Ashraf Ismail eloszlatta azon álmokat, melyekben a PC-s játékosok ugyanakkortól tudják majd tolni az Assassin’s Creed 4-et, mint konzolos társaik. A Ubisoft vezető fejlesztője elmondta ugyanis, hogy a PC-s verzió pár héttel a PS3-as, Xbox 360-as és Wii U-s verzió után jelenik majd meg. Ugyanakkor közölt egy jobb hírt is: elmondása szerint nagyon odafigyelnek a PC-re, ez az egyik fő platformjuk jelenleg, és minden PC-s rajongót arra kér, várjanak türelemmel, mert megéri majd, a játék ugyanis remekül néz ki.

Mark Cerny nyitja a Develop konferenciát

A PlayStation 4 vezető rendszermérnöke, és egyébként brutális játékipari legenda, Mark Cerny nyitja az idei Develop konferenciát. A téma természetesen a következő generációs konzol kifejlesztése lesz, "A PlayStation 4 - koncepciótól a valóságig" címmel. Beszélni fog egyébként arról is, milyen tanulságokat vontak le az előző generációkból, milyen leckéket tanultak, és hogyan hálózzák be az indie fejlesztőket.

Ami még talán ennél is érdekesebb, hogy Cerny arról is fog beszélni, milyen tapasztalatokat szerzett azzal, hogy a hardver fejlesztése mellett még egy játékon is dolgozik - ugyebár a Knackről van szó. Ismerteti majd a közönséggel, milyen előnyöket hozott számára, hogy a hardvert és a játékot párhuzamosan alakította ki.

The Sims 4-bemutató a GamesComon

Európának is jut néhány nagyobb bejelentés az E3 után. A Maxis megerősítette, hogy az augusztus 21-25. között megtartott GamesComon fogja bemutatni a The Sims 4-et. Addig is, itt a hivatalos oldal, ahol már lehet látni egy logót az új játékból.

Berobbanhat az Xbox Japánban

Legalábbis Suda 51, a Killer is Dead készítője így gondolja, bár azt igazából még ő sem tudja, hogyan. A Grasshopper Manufacture alapítója megjegyezni, nem ismeri a Microsoft terveit Japánra nézve, és elmondta, a japán fejlesztőket eddig nem nagyon keresték meg az Xbox One-nal kapcsolatban a cégtől. "Ettől függetlenül a Windows, és számos más Microsoft termék igenis sikeres Japánban, szóval úgy gondolom, hogy csak idő kérdése, és az Xbox be fog robbanni itt, és sikereket fog elérni."

Mindezt Suda 51 vélhetően annak tudatában mondja, hogy a Microsoft egyelőre semmilyen infót nem közölt az Xbox One Japán megjelenéséről, míg Ázsia többi részében 2014-től lesz elérhető a masina.

Innovatív lesz a Star Wars: Battlefront

Ezt ígéri nekünk a Frank Gibeau, EA Partners fejes. Szerinte a DICE a Battlefield fejlesztésével már bizonyította, hogy magas minőségben tud földi, légi és vízi harcokat reprodukálni, mindezt a Frostbite motor segítségével. A Battlefront pedig ehhez nagyon hasonló, hiszen ott is megvívhatjuk a harcot az egyéni karakter szintjén, valamint a különböző járművek szintjén.

"Megmutatták a srácok, hogy életre tudnak kelteni hatalmas háborús jeleneteket. Az igazi frontot is így képzeljük el. A csata a Hoth bolygón. Ott van az űr, ott van a talajszint, ott vannak a gyalogosok, az AT-AT-k. A DICE tudja, hogyan kell mindezt összehozni." - mondta Gibeau, de gyorsan hozzá is tette, amit az Electronic Arts már egy ideje hajtogat: a Battlefront nem csak a Battlefield klónja lesz. "A DICE nem csak majmolni fogja, amit eddig láttunk. Új ötleteket és megoldásokat tesznek majd le az asztalra. Innoválni akarnak, új dolgokat kipróbálni."

Miért váltott next-genre a Final Fantasy XV?

Tetsuya Nomura, a fejlesztés vezetője erre is választ adott a Famitsu-nak. Úgy tűnik, jó sok céges kavarás áll a projekt mögött, bár ezt nyilván nem mondta ki. Először is arról beszélt, miért változtatták meg a Versus XIII címét FFXV-re, hiszen az már egy bejelentett, viszonylag bejáratottabb név volt. Nomura elmondta, akkor fogadta el a névváltoztatást, amikor a Final Fantasy Agito XIII-at átkeresztelték Type-0-ra. Ezzel párhuzamosan került előtérbe az is, hogy platformot váltsanak, és így a kettő együtt már elég löketet adott neki ahhoz, hogy rendben legyen az új név. Viszont nem minden a saját döntésük volt: "Ezekről azonban nem igazán dönthettünk egyedül. A kiadó által kirendelt divíziókkal együtt dolgozva találtuk ki, hogy a mostani E3-on újra bemutassuk a játékot."

Nomura azt is elmondta, eredetileg tavaly akarták bemutatni az anyagot, azonban a fejlesztés még nem haladt annyira jól, és már látták, hogy a jelenlegi generáció kezd a végéhez közelíteni. Ha pedig úgy jelentették volna meg a játékot a mostani konzolokra, hogy közben már egy ideje piacon vannak a next-gen gépek, akkor attól tartottak, hogy a Final Fantasy XV elavultnak fog tűnni. A lökést azonban ismét a Square Enix adta meg, amikor megkérdezték Nomurát is brigádját, hogy tényleg meg tudják-e valósítani minden elképzelésüket a jelenlegi konzolokon. A válasz nyilván nemleges volt, és a döntés megszületett.

Murdered: Soul Suspect vágatlanul

Nyers 15 perces videót tekinthetünk meg az igen egyedinek ígérkező Murdered: Soul Suspectből. Ahogy arról már írtunk, főhősünk az első pillanatokban az örök vadászmezőkre távozik, majd a túlvilágról kell megoldania saját gyilkossági ügyét. Figyelem, a játékban nem csak a ravaszt húzó ujjunkat, de a szürkeállományunkat is használni kell majd.

A Kinectet is érinthető a képviselőháznak benyújtott törvényjavaslat

A massachusettsi Mike Capuano és a North Carolina-i Walter Jones által benyújtott “We Are Watching You Act” törvénytervezet szerint az olyan eszközöknek, melyek képesek valamilyen módon megfigyelni, és rögzíteni valakinek a privát szféráját, mindenféle figyelmeztető üzenettel kell majd ezt a felhasználó tudtára adnia. A képviselőház sajtóközleménye szerint az olyan eszközök, mint a DVR-ek "gyakorlatilag megfigyelhetik a jövőben a fogyasztókat, hogy szupercélzott reklámokkal tudjon szolgálni. Ez a privát szféra iszonyatos inváziója. Mindez társítva azzal, hogy nem régen megtudtuk, hogy a kormánynak milyen szintű hozzáférése van a telefonhívásainkhoz, e-mailjeinkhez és az általunk látogatott weboldalakhoz, úgy gondoljuk, a fogyasztóknak kell biztosítani a döntést, hogy akarnak-e ilyen technológiát."

Habár a tervezet egyelőre csak a DVR-ekhez hasonló eszközökről beszél, valójában ki szeretnék terjeszteni mindenre, ami megfigyelheti a felhasználót, rögzíthet róla adatot, és azt potenciálisan tovább adhatja egy központ felé. Így könnyen lehet, sőt elég valószínű, hogy amennyiben valamilyen formában elfogadják a törvényjavaslatot, az erősen befolyásolhatja az Xbox One-hoz adott, gyakorlatilag mindig online Kinectet is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward