Aprók nagyban - 2013.01.13.

Next-gen játékhoz keres munkaerőt az Obsidian, 2013 jó év volt a női karaktereknek, nehéz reklámozni a Titanfallt az egyjátékos mód hiánya miatt...

Aprók nagyban - 2013.01.13.

PS Plus - ingyen Bioshock Infinite PS3-ra, Outlast PS4-re

Elindult ma reggel egy meg nem erősített történet, mely szerint a Sony februárban a Bioshock Infinite és a Metro Last Light játékokat adná ingyenesen PS3-ra, az Outlastet PS4-re, a Dynasty Warriors Nextet és a Modnation Racerst pedig PS Vitára.

Ugyan mindez elég vadnak tűnik, egy részét azóta már hivatalosan meg is erősítette a Sony. Még ebben a hónapban érkezik a PS Plus-előfizetők számára a Bioshock Infinite, februárban pedig a PS4-tulajok biztosan megkapják az Outlastet. A további PS3-as februári címekről azonban még nem nyilatkoztak a japánok.

Nem az Xbox One lesz a Microsoft utolsó konzolja

Sokan azt jósolják, ez a konzolgeneráció lesz az utolsó, utána pedig jön majd a streamelés, vagy valamilyen más technológia, ami kiváltja az otthoni konzolplatformok szükségességét. Phil Spencer azonban úgy gondolja, ennek még sokáig nem jön el az ideje, és igenis szükség lesz az otthoni eszközre a teljes élményhez. Habár már az Xbox One is komolyan igénybe veszi a felhős szolgáltatásokat, Spencer szerint nincs ez másként például a mobilos eszközökkel sem, azonban a fejlődés ott sem áll meg, minden évben egyre jobb és jobb kütyük jönnek ki. Ezzel Spencer körülbelül ugyanazon a véleményen van, mint a Sony Computer America elnöke, Jack Tretton, aki már korábban kijelentette, hogy egyszerűen marhaság azt feltételezni, hogy nem lesz több konzolgeneráció.

Next-gen játékhoz keres munkaerőt az Obsidian

Egyelőre csak annyit tudunk, hogy a stúdió egy felhívást intézett saját blogján, melyben interfész-tervezőt keresnek egy egyelőre meg nem nevezett next-gen játékhoz. Az Obsidian jelenleg a South Park: The Stick of Truth befejezésén dolgozik, de nem bolondság azt feltételezni, hogy már egy ideje alakul a háttérben a következő projektjük.

Sony - Ötletes reklám, benne a Driveclubbal

Nem kifejezetten a játékosoknak szól a Sony új kedvcsináló videója, melyben szerepel az elektronikai óriás mindenféle kütyüje (és a filmkészítő Spike Lee), de azért már másodpercnyi Driveclub látható benne, így érdemes lehet megtekinteni.

Profi Halo-játékost vett fel a 343 Industries

A Team Carbon berkeiben játszó Eric “GH057ayame” Hewitt mától a 343 Industriesnál dolgozik. Először csak egy fényképet közölt beszállókártyájáról, melyen látszik, hogy Seattle-be utazott, nem sokkal ezután viszont a Twitter-profilját is frissítette, így már egyértelmű volt, hogy a Halo fejlesztőinél dolgozik. Hogy pontosan mi lesz a feladata, azt egyelőre nem tudjuk, de a profi játékosok sokszor segítenek a stúdiónak a multiplayer belövésében, finomhangolásában.

Készül a Tekken-film előzménye

Az első Tekken-film volt annyira sikeres, hogy egy előzmény még beleférjen. A projekt alcíme "A Man Called X", és a Dead or Alive-ban is szereplő Kane Kosugi játszik benne. Talán némi bizakodásra adhat okot, hogy az Ong-Bak rendezője, Prachya Pinkaew is részt vesz a munkálatokban.

2013 jó év volt a női karaktereknek

Rhianna Pratchett, aki legutóbb épp az új Tomb Raider történetét írta, és egyébként rendszeresen hangoztatja, mennyire nem jó a női karakterek helyzete a videojátékokban, elégedett volt a 2013-as évvel. A hölgy szerint a játékipar még nem tart ott, hogy teljesen lerázza magáról a keményarc, fegyverrel rohangáló férfi főhősöket, de az már látszik, hogy kezd az egész nyitottabbá válni az előbbitől eltérő főszereplők irányába.

"A fegyverek túlságosan be vannak ágyazva a játékiparba, így nem mennek sehová. Ettől függetlenül remélem, hogy hamarosan a játékosok újfajta módokon léphetnek interakcióba a világgal, újfajta karaktereket ismerhetnek meg, és új játékmechanikákat fedezhetnek fel. Játékosként úgy gondolom, hogy néha jó lenne csak úgy bejárni és felfedezni ezeket a lenyűgöző, egzotikus helyszíneket úgy, hogy közben nem kell arcba lőni a helyieket."

Pratchett ezután rátért a férfi főszereplők kérdéskörére: "Úgy gondolom, 2013 jó év volt a női karakterek számára az NPC-k és a főszereplők tekintetében is. De hozzá kell tenni, hogy a játékiparban ez még mindig csak azt jelenti, hogy legalább akadt néhány akik ráadásul egészen menők, érdekesek és átgondoltak voltak, mert még továbbra sem tartunk ott, hogy akár az egyenlőség közelébe kerüljünk. A női főhősök és antihősök mellett remélem, hogy a jövőben változatosabb korú, etnikumú és szexuális beállítottságú karakterek is lesznek."

Titanfall - nincs egyjátékos mód, nehéz a marketing

A Titanfall teljesen a multiplayerre koncentrál, az "egyjátékos" tartalom is a többjátékos részbe ágyazódik. Ez pedig hozott némi kihívást, amikor ki kellett találni, hogyan is marketingeljék a produktumot. "Amit mi csinálunk, az eléggé különbözik a többi FPS-től. Nincsenek szkriptelt jeleneteink az egyjátékos módból, amit aztán több szögből fel tudunk venni, és össze tudunk vágni belőlük egy filmszerű előzetest. Ehelyett vágatlan játékmenet felvételeket mutattunk, melyek körülbelül 3-5 perces hosszukkal igyekeznek bemutatni a játékmenet részleteit, és a játék folyását. Pilótaként kezdesz, lövöldözöl az M.I-re, felfutsz a falon a titán mellett, elfoglalod a titánt, más titánokkal harcolsz, eltaposod az emberi ellenfeleket és hasonlók. Nagyon sok dolog történik egyszerre, és ezeket ilyen rövid időtartam alatt bemutatni nem könnyű." - mondta a játék producere, Drew McCoy.

A csapat egyébként ezért is döntött úgy, hogy már a nagyon korai, alfa előtti verziókat is kivigyék az olyan játékkiállításokra, mint a Gamescom, vagy a PAX, így mindenki első kézből tapasztalhatta meg, milyen is a Titanfall.

Magába szippantó játékélmény Xbox One-on

Két tévéreklámot is kiadott a Microsoft, amiket egymás után megnézhettek a lenti videóra kattinva. Érdemes az elsőt kiemelni, mely a Ryse-ról szól, és eléggé kemény a hangulata - ha ennyire magába szippantana egy játék, valószínűleg sokan perelnék be a Microsoftot. :)

Ridley Scott készítheti a Halo-filmet?

A Halo mozis változata az egyik olyan projekt, mely látszólag sosem akar összejönni. Pár éve Peter Jackson és Neill Blompkamp akarta a vászonra vinni a Microsoft legnagyobb franchise-át, a dolog azonban bedőlt, és a páros inkább a District 9 megvalósítása mellett döntött. Azóta persze már készül egy sorozat Steven Spielberg felügyeletével, de úgy tűnik, hogy közben a nagyfilm is terítéken maradt. Most éppen a Production Weekly ejtett el néhány információt Twitter-csatornáján: a lap tudni véli, hogy az egész estés film producere Ridley Scott, a forgatókönyvet pedig Paul Scheuring írja.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward