Aprók nagyban - 12.14.

BioShock és a politika, Splinter Cell: Blacklist és a művészet, az Asheron's Call 2 és a visszatérés, és terjeszkedő (vagy nem) Valve többek között a mai aprókban...

Aprók nagyban - 12.14.

Előzetesen a March of the Eagles

Az 1800-as évek Európájában játszódó stratégia ígéretesnek tűnik: a Napóleon idejét feldolgozó RTS-ben a kontinens különböző hatalmai felett vehetjük át az irányítást, hogy győzelemre vezessük őket. Seregeket vezethetünk, szabotálhatunk utánpótlást, vagy például szövetségeket köthetünk.

Visszatért az Asheron's Call 2

Az Asheron's Call 2 MMO-hoz képest viszonylag rövid pályát futott be: 2002-ben jelent meg és 2005-ben már le is lőtték. Érdekes módon az első rész máig él, habár túlzás lenne azt állítani, hogy virul. Mindenesetre a Turbine egy szerverrel, a Dawnsonggal feltámasztotta a második részt, mely ingyenesen játszható mindenki számára, aki rendelkezik aktív Asheron's Call-előfizetéssel. Sajnos a csapat nem tudta visszahozni a régi karaktereket, így mindenkinek a nulláról kell kezdenie. A Turbine figyelmeztet mindenkit: az egész egyelőre bétafázisban tart, számos végső beállítás még hátra van.

Ranger Mode-dal jön a Metro: Last Light limitált kiadása

A THQ bejelentette, hogy 2013 márciusában jelenik meg a régóta várt és sokat halogatott Metro: Last Light. Ennek örömére pedig lerántották a leplet a Limited Edition néhány extrájáról: kapunk speciális, katonai töltényeket, és egy módosított orosz géppuskát, az AKS-74U-t (persze ezeket in-game). Ezen kívül az anyag tartalmazza majd a Ranger Mode-ot, ami a Metro 2033-hoz hasonlóan egy kifejezetten nehéz, hardcore üzemmód lesz. Az elődben ez két ízesítésben jött: a "könnyebbikben" a játékos pár golyótól meghalt, és nem volt célkereszt. A nehezebbikben már elég volt egy golyó a halálhoz, és a teljes HUD-ot kikapcsolták.

5 milliót hozott a Humble THQ Bundle

 

Mondhatjuk, hogy röhejesen olcsó volt a Humble THQ Bundle ahhoz képest, ami nyújtott. A Metro 2033-at, a Darksiderst, a Red Faction: Armageddont, a Company of Heroest (és annak két kiegészítőjét) tartalmazó alapcsomag mellé akik az átlagos befizetésnek számító 5,76 dollár felett csengettek, megkapták még a Saint's Row: The Third-öt, a Titan Questet, a Red Faction Armageddon's Path of War DLC-jét, valamint a Warhammer 40k: Dawn of Wart is. Végül összesen 885289 ember találta vásárlásra érdemesnek a csomagot, összesen kicsivel több, mint 5 millió dollárt befizetésével. A THQ elnöke, Jason Rubin 11050 dollárral szállt be, és 9500-at jótékonyságra, 500-at pedig a Humble Bundle-nek adott, amiért azok lehetőséget adtak a THQ-nak. Van mit megköszönnie: a sikeres akció hatására a kiadó részvényei 29,6%-ot emelkedtek, jelenleg 1,40 dollárt érnek.

The Cave - ilyenek lesznek a karakterek

A Ron Gilbert és a Double Fine által készített platformjáték új előzetest kapott, melyben a készítők felfednek néhány játszható karaktert, akikről kiderül, miért is léptek be egyáltalán ebbe a furcsa barlangba. Az indokok között hallhatunk egy-két eléggé furcsát is.

Nyugatra jön a Ninja Gaiden Sigma 2 Plus

Megkapta végleges nyugati megjelenési dátumát a Japánban már régóta elérhető PS Vitára készült anyag, a Ninja Gaiden Sigma 2 Plus. A játék kapott egy új, kifejezetten a kezdő játékosokra szabott módot: ez a Hero Mode, amely nem csak könnyebb, de az irányítást is átalakították úgy, hogy ahhoz lehet használni a Vita érintőképernyőjét. De ezen kívül is akad még újdonság: a Ninja Race-ben megnövelhetjük Ryu sebességét, és a láncban végrehajtott ölésekért extra támadóerőt kapunk, míg a Tag Mission Mode-ban átvehetjük az irányítást Ayane, Momiji és Rachel felett. A Sigma 2 Plus március 1-jén érkezik meg Európába.

Jövő héten érkezik PC-re a Might & Magic: Duel of Champions

A cím gyakorlatilag mindent elmond: december 18-án érkezik PC-re a Might & Magic: Duel of Champions, később pedig egy iPad-verzió is várható, bár ez még nem kapott végleges dátumot. A free-to-play anyagot már lehet bétatesztelni erre elnézve.

Splinter Cell: Blacklist - művészet felsőfokon

Az új Splinter Cell-előzetes címe "art direction", ami elég jól összefoglalja, mire is számíthatunk a lenti video megtekintésekor. Gyakorlatilag megcsodálhatjuk a játék különböző vizuális effektusait, melyek bizony elég ütősek.

Sokakat sértett már meg a BioShock

A BioShock atyja, Ken Levine egy érdekes dolgot osztott ma meg a sorozatról, amit valószínűleg nem sokan gondoltak volna. Konkrétan azt, hogy a játék létezése óta már több különböző politikai nézetű és beállítottságú embert megbántott, és ebben az új rész, az Infinite sem kivétel. Levine elmondása szerint, amikor először bemutatták Columbia városát, és a benne dúló polgárháborút az uralkodó osztály, és a Vox  Populi mozgalom között, egyenesen a saját ismerősei írtak neki, mert úgy érezték, hogy kifejezetten a Tea Party-t támadja ezzel a játék (a Tea Party egy amerikai politikai mozgalom - a szerk.). Aztán, amikor a Vox Populi oldalt mutatták be részletesebben, sok baloldali lap úgy vélte, ezzel a fejlesztők egyenesen a munkáspárti mozgalomnak mennek neki, sőt, egy, a fehérek felsőbbrendűségével foglalkozó oldal egyenesen a következőt írta: "A zsidó Ken Levine egy fehér-gyilkos szimulátort készít." Levine elmondta, őszintén megdöbben ezeken a reakciókon, már csak azért is, mert a játékai sosem egy kifejezett oldalt mutatnak be, és sosem egy eszmét támadnak direkten.

Terjeszkedik a Valve... vagy mégsem

Elsőként a CVG hozta le a hírt, mely szerint a Valve megvásárolt egy kétfős céget, a Star Filled Studiost, és egy új szárnyat alapít San Francisco-ban. A brigád tagjai, Jeff Gates és Tod Semple olyan játékokon dolgoztak korábban, mint a Diablo 3, a Spore és a Plants Vs. Zombies. A dolgot megerősíteni látszott Semple LinkedIn-profilja is, ahol a következő szöveg volt olvasható: "A mostanában nyitott start-up cégemet megvásárolta a Valve, és egy új irodát nyitunk San Francisco területén."

Később azonban Doug Lombardi a Valve-től bejelentkezett, és kicsit másként fogalmazta meg a dolgot: "Hogy tisztázzuk a helyzetet, ezt inkább úgy kategorizálnám, hogy a Valve felvett két új alkalmazottat, nem pedig úgy, hogy felvásároltunk egy céget, és megnyitjuk a Valve San Francisco-t."

Januárban jön hozzánk a Metal Gear Rising demója

A Konami bejelentette, hogy a Japánban már elérhető, a Zone of the Enders HD mellé "csomagolt " Metal Gear Rising nyugaton is elérhető lesz januártól, a PSN és Xbox Live rendszereken keresztül. A régiózáras japán demó 3,5GB-ot nyom, így valami hasonló méretre számíthatunk mi is, ha még a februári megjelenés előtt ki akarjuk próbálni az anyagot.

Schafer aggódik a kisebb stúdiókért

A legendás Tim Schafer és stúdiója, a Double Fine már egy ideje lemondott a konzolos AAA-kategóriás játékok fejésztéséről, és inkább az indie-szerű, kisebb projektekre fókuszál. Az úriember azonban aggódik, hogy a következő generációs konzolokon már csak az igazán nagyoknak lesz hely, az olyan címeknek, mint a Call of Duty, vagy a Halo. Ezt az aggodalmát kifejezte a Microsoft és a Sony irányába is, és elmondta, szeretnének aktívak maradni a következő generációban, érdeklik őket a konzolok, de nagyon nehéz lesz boldogulniuk, ha csak nem nyílnak meg hasonló módon, mint a Steam. Schafer úgy véli, a konzolgyártók megértik a problémát: "Ők nagy cégek, nem tudnak változásokat eszközölni egy nap alatt, de úgy vélem, hogy minden lehetséges nézőpontot számításba vesznek. Majd meglátjuk, mi történik."

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward