Aprók nagyban - 12.06.

A leállított BioWare-játék, az 50 milliós Halo, az új Dishonored DLC, a next-gen Ubisoft szerepjáték, valamint a Nintendo Direct is itt van az aprókban...

Aprók nagyban - 12.06.

Elérhető iOS-re s GTA: Vice City 10th Anniversary Edition

A Rockstar bejelentette, hogy végre elkészült a GTA: Vice City 10th Anniversary Edition az Apple iOS-rendszerére. Az erdetileg 2002-ben a PS2-re megjelent játék 4,99 dollárért érhető el az App Store-ból, és iPad-en, iPhone-on, valamint iPod Touch-on fut. 

Szuperügynökös játékon dolgozott a BioWare

Trent Oster elmondta, hogy a BioWare még 2009-ben dolgozott egy játékon, mely az Agent fedőnév alatt futott (nem a Sony és Rockstar-féle Agent), és gyakorlatilag James Bondot kombinálta volna Jason Bourne-nal. Oster elmondta, a válság közepén az Electronic Arts nem adott zöld utat a fejlesztésnek, sosem hittek a projektben, enélkül pedig ők sem tudtak igazán belevágni. A tervek szerint egy nagyon kemény, génmódosított ügynökkel lettünk volna, aki nem csak a fegyverekkel bánt volna jól, de ismert volna mindenféle harcművészetet is. Ezen kívül komolyan rámentek volna az érzelmekre, és a kemény jelenetekre.

50 milliónál jár a Halo-sorozat

A Halo 4 előtt megjelent hét darab Halo-játék 2001-től kezdve 46 millió példányban kelt el, a negyedik részből pedig eddig több, mint 4 millió darabot sóztak el. Ezzel a sorozat átlépte az 50 milliós példányszámot, a Halo 4 pedig 220 millió dolláros bevételt hozott 24 óra alatt. A 343 Industries vezetője, Frank O'Connor elmondta, a csapat jelenleg már a következő Halo-játékhoz tesztel prototípusokat, technológiát és művészeti dolgokat. Valójában a fejlesztés korai szakasza már a Halo 4 befejezése előtt elkezdődött.

Bemutatkozik a Dishonored - Dunwall City Trials

December 11-én jelenik meg a Dishonored új DLC-je. A tíz challenge-pályát tartalmazó csomag lényege az lesz, hogy minél több ellenfelet tegyünk el láb alól egy bizonyos idő alatt. Előrehaladásunkat egy globális ranglistán követhetjük majd nyomon, és persze új achievementek és trófeák is jönnek. Az ár 4,99 euró és 400 MS pont környékén alakul.

Hogy került a Platinumhoz a Metal Gear Rising?

Nos, úgy, hogy Hideo Kojima egy bulin megkérdezte a Platinum Games egyik vezetőjét, Atsushi Inabát arról, szeretnék-e megcsinálni a játékot a Kojima Productions számára. Inaba először azt hitte, a mester viccel, hamarosan azonban egy hivatalos tárgyaláson tértek vissza a dologra, és minden komolyra fordult. Mindezt úgy, hogy a Platinum akkor nem rendelkezett elég szabad munakerővel ahhoz, hogy be tudja vállalni a projektet, ám Kenji Saito, a stúdió másik vezetője úgy vélte, ezt a játékot mindenképp meg kell csinálniuk. Átszervezték kicsit a stúdiót, felvettek új embereket, és nekiláttak a fejlesztésnek, úgy, hogy először a játék korábbi készítőivel ültek le beszélgetni, majd hosszas mérlegelés után kidobtak szinte mindent, ami korábban már elkészült - annak ellenére, hogy a Kojima Productions szerint a Metal Gear-sorozat legjobb főellenségeit alkották meg. Saito egy kicsit eloszlatta a ködöt a Kojima Productions munkamenetével kapcsolatban is: korábban sokan úgy vélték, a cégen belül mara Kojima mondja meg mindenkinek, hogy mit csináljon, egyéni véleményeknek pedig nincs helye. Nos, Saito szerint ez nem így van: mindenki halllatja a hangját a cégen belül, és mindenkinek a véleménye számít - elmondása szerint ebben nagyon hasonlítanak a Platinum Gamesre.

Ismerjük meg a The Elder Scrolls Online karaktereit

A Bethesda egy új sorozatot indított el, melyben a TESO különböző fontosabb karaktereit és dolgait ismerhetjük meg, kis sztorikon és artworkökön keresztül. Az első adag a Jorunn the Skald-King néven futó arcról szól, aki az Ebonheart Pact vezetője, melyben megtalálhatóak az argoniaiak, a sötét elfek és a nordok. Az egész sztorit úgy jelenítik meg, ahogy az a játékban is megjelenne, színes, könyvszerű tálalásban.

Next-gen szerepjátékon dolgozik a Ubisoft

A Far Cry 3 társfejlesztője, a Ubisoft Massive egy következő generációs online RPG-n dolgozik - legalábbis Marc Cartwight önéletrajzában az olvasható, hogy éppen ezen a projekten dolgozik designerként. Többet egyelőre nem tudunk róla.

Megvolt az új Nintendo Direct

Egészen konkrétan 44 percig tartott a Nintendo legújabb online előadása, melyben szó esik a Pikmin 3-ról, a New Super Mario Bos. 2 DLC-iről, a Castlevania: Mirror of Fate-ről, a Luigi's Mansion: Dark Moonról, és még egy rakás címről, melyek mindegyike év végén, vagy a jövő év első felében érkezik.

New Regencytől jön a Splinter Cell film is

A Variety beszámolója szerint a Ubisoft, pontosabban a Ubisoft-játékok filmes adaptációit felügyelő Ubisoft Motion Pictures újabb szerződést kötött a New Regency filmstúdióval, ezúttal a Splinter Cell-filmre. Korábban már ugyanezzel a stúdióval írtak alá az Assassin's Creed-mozi megvalósítására is, miután egy kicsit flörtöltek a Warnerrel és a Paramounttal. A Ubisoft Motion Pictures ügyvezetője, Jean-Julien Baronnet elmondta, a New Regency megadja azt a kreatív szabadságot, ami szükséges ahhoz, hogy megfelelően meg tudják védeni franchise-aikat, és biztosítani, hogy az adaptációk hűek maradnak az eredeti műhöz. Ahogy arról már korábban írtunk, a Splinter Cell főszereplője Tom Hardy lesz.

Miért nincs online a Wii Miniben?

Nos, mert a Nintendo of Canada kommunikációs vezetője szerint nem mindenkinek van rá szüksége. Mint ahogy nem mindenkinek van szüksége GameCube-kompatibilitásra, sem pedig SD-kártyaolvasóra - mert persze ezek sincsenek a Miniben. Ezt azonban Matt Ryan meg kellett lépniük, hogy a konzol a lehető legolcsóbb lehessen - 99 dollár odaát. A szakember elmondta, jelenleg több, mint 1400 lemezes játék érhető el Wii-re, és ezek nagy része teljesen jól élvezhető egyedül is, és rengeteg olyan vásárlójuk lenne, akiknek ez bőven elég, mert sosem akarnak online-re csatlakozni. A Wii Mini szerinte a családoknak, a késői elfogadóknak, vagy olyannak szól, aki jelenleg még nem is gamer, de bele szeretne kóstolni ebbe a világba. Ezen kívül olyan vásárlókat is megcéloznak, akiknek már van otthon "rendes" Wii-jük, de kellene mégegy, mondjuk egy másik szobába, vagy egy másik épületbe, vagy akárhova.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward