Aprók nagyban - 11.28.

Figyelmeztet a Take Two, mindent megtudunk a Far Cry 3-ról, élőszereplős előzetesen a ZombiU, és persze megjelent a Baldur's Gate EE is...

Aprók nagyban - 11.28.

Fejlesztői naplón a Dungeonland

A Critical Studio egy új fejlesztői naplóval jelentkezett, mely bemutatja a játék Dungeon Master és 3vs1 játékmódjait. A játék lényege tulajdonképpen az, hogy hárman küzdik majd át magukat egy dungeonön, miközben a negyedik játékos ellenük dolgozik, és igyekszik minél inkább akadályozni őket.

Késnek az Ocolus Rift fejlesztői példányai

A sikeres Kickstarter-kampány után az Ocolus Riftet készítő cég teljes gőzzel nekiállt a fejlesztésnek és a tömegtermélésre felkészülésnek, azonban több időre van szükségük. Ezt a cég vezetője, Palmer Luckey árulta el, aki szerint 7500 darab fejlesztői csomaggal kellett volna elkészülniük mindössze 4 hónap alatt, ami sajnos nem fog sikerülni, így december helyett márciusra lesznek meg a végleges hardverek. Luckey elárulta, módosítaniuk kellett az eredeti terveken, hogy az megfeleljen a tömeggyártás követelményeinek, valamint még új lehetőségeket is tettek a szemüvegbe, már amennyire az időből tellett. Még így sem biztos azonban, hogy mind a 7500 devkit elkészül márciusra, de ahogy megjönnek a szállítmányok, úgy küldik őket rögtön a fejlesztőknek,s legkésőbb április közepéig mindenki megkapja majd a magáét.

Deathstroke is helyet kap az Injustice-ban

A Mortal Kombatért is felelős NetherRealm egy újabb karaktert fedett fel az Injustice: Gods Among Us címen futó verekedős játékából. Ő nem más, mint Deathstroke, avagy Slade Wilson, a DC-képregények egyik kedvelt és ismert gonosza. Ha minden jól megy, a játék maga 2013. áprilisában jelenik meg PS3-ra, Wii U-ra és Xbox 360-ra.

Take Two - aki nem készül fel a generációváltásra, kihal

Strauss Zelnick, a Take Two ügyvezetője a Credit Suisse 2012 konferencián tartott előadásában elmonda, a generációváltás több külsős stúdió halálához fog vezetni. Elmondása szerint akik nem készülnek fel megfelelően a váltásra, azokat be fogja darálni, mint ahogy történet ez legutóbb például a Midway-jel is. Habár nem mondta ki, Zelnick szavaiból kiderül, szerinte a következő generációváltás áldozata a THQ lesz. Végül felfedte, a Take Two négy fő komponensnek köszönhetően fog nem csak versenyben maradni, hanem győztesként kikerülni a generációváltásból. Ezek a komoly pénzügyi háttér, az erő, a technológia és a saját szellemi tulajdonok.

Mindent bemutat az új Far Cry 3 video

A Ubisoft egy 10 perces videóval jelentkezett, mely végigmegy a játék összes fontosabb tulajdonságán és lehetőségein, kezdve a nyitott világgal, az ellenfelekkel, majd folytatva a fegyverekkel, az outpostokkal, a vadászattal, az utazásokkal, a minijátékokkal, végül pedig a multiplayerrel. Ha még mindig nem győzött meg a Far Cry 3, talán most végleg elkap a hangulata.

A sorozat legjobb bossharcai voltak a Metal Gear Risingben

Egészen addig, amíg a Platinum Games ki nem hajította az összeset. Gyakorlatilag ezt nyilatkozta Yuji Korekado, a Kojima Productions producere, aki elárulta, amíg náluk volt a játék, nagyon büszkék voltak a bossokra, melyek elkészítésével gyakorlatilag végeztek. A pályák is részben készen álltak már köréjük, ám menet közben kiderült, hogy nem igazán tudják összekapcsolni az egészet egy játékká, így végül nyilvánvalóvá vált, hogy nem képesek befejezni a projektet, így átadták azt a Platinum Gamesnek. Mivel azonban az eredeti bossharcok - melyek Korekado szerint a sorozat eddigi legjobbjai voltak - olyan elemek köré épültek, melyek az eredeti Metal Gear Risingban kaptak helyet (például a lopakodás), szinte mindet teljesen kukáznia kellett a Platinum munkatársainak. A Platinum Games rendezője, Keiji Saito elmondta, az új bossok is nagyon különleges, érdekes és egyedi karakterek, és illeszkednek majd a világba, ám mivel most már egy akciójátékról beszélünk, határozottan más mechanikák alapján működnek majd, mint a Kojima-féle eredeti változatok.

Élőszereplős kedvcsinálón a ZombiU

Most pénteken a Nintendo Wii U-val együtt elrajtol Európában is a ZombiU. Hogy az öreg kontinensen is népszerűsítsék az anyagot, a fejlesztők egy friss előzetessel jelentkeztek, mely élőszereplős formában mutatja be a játék eseményei előtt 15 horrorisztikus napot.

Megjött a Baldur's Gate: Enhanced Edition

A mai nappal elstartolt PC-n a Baldur's Gate: Enhanced Edition, azonban rossz hírünk is van azok számára, akik az iOS-es vagy androidos verziót várták. Az utolsó pillanatban a fejlesztők találtak egy bugot, aminek következtében a játék összeomolhat, így elölről kell kezdeniuk az elfogadási procedúrát az App Store-on. A hiba az androidos változatban is fellelhető, így ezzel párhuzamosan az is késik egészen addig, amíg az Apple zöld utat nem ad iOS-en (egyszerre akarják indítani őket). Mindez a készítők szerint valamikor a jövő héten fog bekövetkezni. Ezzel párhuzamosan a MacOSX-re készített változat hitelesítése még tovább tart, ezzel kapcsolatban még nem tudnak pontos dátumot adni a fejlesztők.

Nem jön Xbox 360-ra a Metal Gear Solid 4

A minap egy állítólagos Xbox 360-as MGS4-dobozfotó ütötte fel a fejét az interneten, a rajongók pedig azonnal reménykedve kapták fel a fejüket. Sajnos a reménykedés nem tartott sokáig, a Konami ugyanis rögtön hivatalosan is cáfolta a dolgot. A kiadó elmondta, hasonló magánakciók mindig születnek karácsony környékén, a kép pedig egyébként is csak a PS3-as dobozfotó, aminek a tetejére ragasztottak egy X360-as fejlécet.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward