Aprók nagyban - 11.23.

Új Splash Damage-játék készül, leépülnek a 007 Legends fejlesztői, az Angry Birds lenyomja a Coca-Colát, a feljavított Baldur's Gate-ben pedig sokat beszélnek...

Aprók nagyban - 11.23.

Splash Damage - valami készül

A Splash Damage weboldalán megjelent egy kis kedvcsináló, mely november 29-ére, 11:29-re mutat. Joggal feltételezhetjük tehát, hogy a stúdió egy új játékot fog bejelenteni, s csak remélhetjük, hogy némileg jobb lesz, mint a sokak számára csalódást okozó Brink. Szemfüles látogaták azóta már észrevették, hogy az oldalon látható kép fájlneve "car_teaser". Poszt-apokaliptikus autós anyag?

Új tartalmak a The Settlers Online-ban

November 23-tól egy teljesen új kampánnyal bővül a The Settlers Online, melynek neve Evolvement of your Kingdom, és 250 elsődleges és másodlagos questet tartalmaz, egyestől 50-es szintű játékosoknak. Ezen kívül hamarosan érkeznek új Guild questek, valamint egy új erőforrás, a Guild Coins, ami a csapatmunka bátorítására szolgál majd. A Blue Byte 2013-ban is igyekszik majd folyamatosan bővíteni a játékot, a PvP-rendszer például majdnem biztosan érkezik.

Újabb Final Fantasy XIV-területet járhatunk be

A Square-Enix nagyon komolyan meg szeretne győzni minket arról, hogy a Realm Rebornnal hamarosan újra indulú Final Fantasy XVI igenis megéri majd, hogy foglalkozzunk vele. Éppen csak tegnap kaptunk egy bemutató a Black Shroud területről, ma pedig már Gridania van soron - ami egészen más.

Ausztrál, japán és szingapúri Hawken-szerverek nyílnak

A Hawkent fejlesztő Adhesive Games örömmel jelentette be, hogy Ausztráliában, Japánban és Szingapúrban is helyeznek el külön, saját szervereket. Ez tehát azt jelenti, hogy nem csak tessék-lássék módon egy amerikában található szervert neveznek ki, hanem mindhárom országban a helyszínen hosztolják a gépeket a legjobb eredmény érdekében. A játékon belül mindenki kiválaszthatja azt a régiót, ami a legközelebb esik hozzá.

Komoly leépítések a 007 Legends fejlesztőinél

A 007 Legends nem sikerült jól. A Metacriticen jelenleg 45%-on áll, és persze ennek megfelelően nem is nagyon veszik. Ami egyben azt is jelenti, hogy a fejlesztők számára sincs sok remény. Az Eurocom vezetője, Hugh Binns bejelentette, hogy a mai napon leépítik munkaerőjük jelentős hányadát. Az igazgató sajnálatát fejezte ki, szerinte ugyanis rengeteg tehetséges és tapasztalt fejlesztő dolgozott a cégnél. Ezt követően azonban körülbelül 50-en maradnak majd, és főleg mobilos anyagokra koncentrálnak.

Nagykonzolokra jöhet a Resident Evil: Revelations?

A koreai játékbesorolással foglalkozó hivatal weboldalán tűnt fel az információ, miszerint a 3DS-re megjelent Resident Evil: Revelations jöhet Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra is. Ami érdekes lehet, mert az ebben az évben megjelent Resident Evil-játékok közül ez kapta a legnagyobb elismeréseket, hiszen mint a hatodik rész, mind pedig az Operation Raccoon City eléggé megosztotta a kritikusokat és a közönséget.

Ismét fejlesztői naplón a ZombiU

Megjött a ZombiU harmadik fejlesztői naplója, amelyben készítők konkrétan azt mutatják meg nekünk, hogyan éljük túl a zombik támadását a Wii U technológiai lehetőségeivel. A video egyébként kiválóan bemutatja, mire is számíthatunk a Nintendo új konzoljától, így ha ódzkodtál a dologtól, ez talán majd meggyőz.

Angry Birds > Coca-Cola

Finnországban a hetekben jelent meg egy teljesen új, Angry Birds márkájú üdítőital, ami azonnal hatalmas népszerűségre tett tert, mára pedig ott tartunk, hogy több fogy belőle, mint a Coca-Colából és a Pepsiből. Peter Vesterbacka a Roviotól elmondta, a gyümölcsös üdítő ezután Ausztráliába és Új-Zélandra megy, de elképzelhető, hogy később más országokba is behozzák. Elvégre, a Rovio nyíltan kimondta, hogy három éven belül a világ legnagyobb szórakoztatóipari franchise-ává akarja tenni az Angry Birdst, s végül a Disney-t is le akarják nyomni.

Baldur's Gate: Enhanced Edition - szebb grafika, jobb szinkron

Az új előzetesből kiderül, hogy a Baldur's Gate feljavított verziójában bizony rendesen beszélnek a karakterek. Ráadásul elég sokat. Ezen kívül érdemes megfigyelni, mennyivel javította fel a grafikát a játék alatt dohogó, kicsit megcsiszolt Infinity Engine, melyre a klasszikus játék is épült. Az Enhanced Edition nem csak némi tupírozással, hanem a Tales of the Sword Coast kiegészítővel, és teljesen új tartalmakkal is érkezik, többek között három új csapattárssal. Az anyag november 28-án jelenik meg PC és Mac-ra, majd röviddel ezután iPad-re.

Pachter: nem fogja vissza a Wii U-t a negatív hozzáállás

Michael Pachtert már senkinek nem kell bemutatni, szinte naponta közlünk tőle mi is megjegyzéseket és észrevételeket a játékiparral kapcsolatban. Az úriember korábban is elmondta, hogy a Wii U kezdeti, bombaszerű eladásait nem lehet megkérdőjelezni, és ez szerinte még mindig így van - annak ellenére, hogy a sajtó és az iparági szereplők eléggé vegyesen nyilatkoznak a masináról. Pachter szerint a Nintendo előrejelzései, miszerint jövő márciusig 5,5 millió konzolt fognak eladni, teljesen megfelelnek a valóságnak, ami tehát gyakorlatialg azt jelenti, hogy jövő tavaszik folyamatosan el fognak fogyni a legyártott és kiszállított Wii U-k.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward