Aprók nagyban - 11.22.

Újra Metro vs. Wii U, patchelték a Black Ops 2-t, leminősítették a Sonyt, új többjátékos módokat kap a Halo 4, és még akadnak itt érdekességek...

Aprók nagyban - 11.22.

Ezekkel a játékokkal indul Európában a Wii U

A Nintendo megerősítette, hogy 24 címmel startol Európában a Wii U, a korábban már bejelentett november 30-i napon. Az anyagok a következők: Disney Epic Mickey 2. The Power Of Two, Mass Effect 3: Special Edition, Assassin’s Creed 3, Batman: Arkham City Armoured Edition, Ben 10: Omniverse, Call of Duty: Black Ops 2, Darksiders 2, Family Party: 30 Great Games Obstacle Arcade, FIFA 13, Funky Barn, Game Party Champions, Just Dance 4, New Super Mario Bros. U, Nintendo Land, Rabbids Land, Skylanders Giants, Sonic & All-Stars Racing, Transformed, Sports Connection, Tank! Tank! Tank!, Tekken Tag Tournament 2, Transformers Prime, Warriors Orochi 3 Hyper, Your Shape: Fitness Evolved 2013, ZombiU

Ellopták az Assassin's Creed 3 szállítmányt

Az Entertainment Business NL beszámolója szerint ellopták azt a teherautót, mely az Assassin's Creed 3 teljes első adagnyi PC-s szállítmányát vitte Belgiumba, Hollandiába és Luxemburgba. A vonalkódokat és a cd-kulcsokat eljuttatták a megfelelő kereskedésekhez, a Ubisoft pedig feketelistára tette a DRM-szervereken ezeket a példányokat. Komolyabb probléma, hogy a szállítmányban ott voltak a Join or Die Edition példányai is, amelyeket nem tud újra legyártani a Ubisoft, így egyelőre nem tudni, miként kompenzálják majd azokat a játékosokat, akik ilyet rendeltek. Remélhetőleg persze előkerül majd a szállítmány, addig is, az érintett államokban élő olvasóink próbálják meg nem egy sikátorban parkoló furgonból megvenni a játékot.

Patchelték a Call of Duty: Black Ops 2-t

Konzolra már pár napja elérhető a Black Ops 2 első javítócsomagja, most pedig a PC-seken van a sor. Az első és legfontosabb változás természetesen a sok vihart kavart látószög, vagyis a FoV visszaállítása 90 fokra. Ezen kívül főként a teljesítmény javulhat négy, vagy annál több maggal rendelkező processzorokon, fixáltak néhány összeomlást, de fejlődött a dedikált szerverekkel történő matchmaking is.

Leminősítették a Sonyt

A Fitch hitelminősítő a bóvli kategóriába rontotta le a Sony credit ratingjét, szerintük ugyanis a japán cég "elvesztette vezető szerepét a technológiai szektorban, és teljesítményét az erős yen is lehúzza". A Fitch jelentésében azt írja, komoly átalakulásra lesz szüksége a cégnek ahhoz, hogy hosszabb távon releváns tudjon maradni, ráadásul az otthoni szórakoztató-elektronikai, a hangtechnikai és a mobilos részleg gyengébb teljesítménye lehúzza a viszonylag stabilan teljesítő zenei és films részlegeket, valamint a félvezető-gyártó részleg javuló teljesítményét. A PlayStation Vita gyenge eladási adatait a Fitch is kiemelte.

Far Cry 3 - az első 10 perc

A Far Cry 3 egyelőre hangos siker a külföldi kritikusok köreiben, sokan a legjobb sandbox FPS-nek tartják, ami valaha készült. Ha már nem bírod a várakozást a napokban mérhető megjelenésig, itt az első 10 perc, videón.

Halo 4 - új multiplayer módok jönnek

Jövő héttől bekerülnek az FFA Throwback playlistek a Halo 4-be, így magányosan próbálhatjuk majd ki az Oddballt és a King of the Hillt. Ami tehát csapatban ment, az már egyedül, amikor mindenki mindenkit meglephet hátulról, már nem biztos, hogy olyan egyszerű művelet lesz.

Ezzel párhuzamosan a Halo 4 vezető designere, Chris Haluke elárulta, a Spartan Ops játékmód közel sem olyan volt mindig, mint most. Eredetileg ugyanis a Firefighthoz hasonlóra tervezték, néhány beépített küldetéssel - így nem mindig az lett volna a cél, hogy pusztítsunk el minden ellenfelet. Lettek volna olyan küldetések, ahol egy tárgyat kellett volna megszerezni, megölni egy-egy vezetőt, és hasonlók. Végül fejlesztés közben visszatértek a történetvezérelt Spartan Ops módhoz, ugyanis fontosnak látták, hogy az egyes pályakat összekapcsolja valami sztori, amit aztán hétről hétre vihetnek előre. Haluke szerint hatalmas élmény volt a multiplayer résznél is együtt dolgozni a Halo történetén tevékenykedő csapattal, és elkészíteni egy olyan sorozatot, melynek minden része saját cselekménnyel, szinkronnal és célokkal rendelkezik.

Újra mutatja magát a Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

A rossz alapjáték nem olyan régen teljesen bezárt, helyét pedig hamarosan átveszi az alapoktól újratervezett A Realm Reborn, avagy a Final Fantasy XIV 2.0. A Square-Enix folyamatos előzetesekkel igyekszik meggyőzni minket, hogy komolyan sikerült változtatni a játékot, ezeknek az előzeteseknek a sorába áll be a mostani is, mely a Black Shroud területet mutatja be.

Metro: Last Light kontra Wii U - második menet

Tegnap ugyebár megírtuk, hogy a 4A Games programozója, Oles Shishkovtsov úgy vélekedett a Wii U-ról, hogy annak egy "lassú, rettenetes processzora van", ezért nem tartja túl valószínűleg az új Metro portolását a Nintendo konzoljára, az ugyanis túl sok kompromisszummal járna. Ma a THQ képviselője, Huw Beynon egy kicsit tisztázta a dolgokat, és elmondta, Oles tulajdonképpen arra gondolt, hogy a Metro: Last Light egy igen-igen CPU-intenzív játék, és ahogy azt például a Digital Foundry is kiderítette, a processzorerő nem éppen a Wii U legfényesebb pontja. Ennek ellenére a fejlesztők hajlandók eköré dolgozni, hiszen a konzol rengeteg más érdekes tulajdonsággal rendelkezik. Beynon úgy véli, ha nagyon akarnák, szinte bármire el tudnák készíteni a játékot, akár iPad-re, is, hiszen a PC-s és a konzolos változatok között is végbemegy némi lebutítás. A probléma inkább, hogy a 4A Games csapata elég kicsi, és erőforrásaikat leköti a PlayStation 3-as verzió elkészítése. Ennek ellenére a Wii U verziót továbbra is lehetségesnek, bár nem túl valószínűnek tartja.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward