Aprók nagyban - 11.20.

Grand Theft Auto, Dead Island: Riptide, God of War: Ascension, Battlefield és Far Cry 3 - többek között ezekről is olvashattók a mai aprókban...

Aprók nagyban - 11.20.

Felbosszantotta a Rockstart a Hot Coffee-ügy

Dan Houser, a Rockstar alelnöke a GTA V árnyékában beszélt egy kicsit arról is, hogyan érintette a céget annak idején a híres-hírhedt Hot Coffee-botrány. Ez volt az ugyebár, amikor hackerek aktiválták a játékból kihagyott, de a forráskódban bennemaradt szexuális minijátékot, melynek kikerülése után gyakorlatilag az egész világ elkezdte a Rockstart támadni, és a társadalom lezüllesztésével, gyerekek megrontásával, és hasonlóan cifra vádakkal kezdtek dobálózni. Houser elmondta, rendkívül fárasztó és bosszantó időszak volt ez a cég számára, hiszen számos munkatársukat kihalgatta például a Federal Trade Commission. Ráadásul Houser úgy véli, nem túl fair, hogy igazából nem is a tartalom, hanem a médium miatt támadták a céget: ha mindez egy könyvben, vagy egy filmben történt volna, senki nem csodálkozott volna. Csak finoman jegyeznénk meg, hogy 97-ben az első GTA-nál még ők maguk generálták direkt a botrányt, úgyhogy azért annyira nem kell sajnálnunk a Rockstart.

Mókás-zenés videóval jelentkezik a Dead Island: Riptide

Ha még emlékszünk, a Dead Island első részében Sam B éppen hip-hop karrierjét építgettek, mielőtt Banoi szigetén beütött a zombi-apokalipszis. A video szerint egy új számon dolgozott Chamillionaire-rel, melynek címe No Room In Hell, és a Who Do You Voodoo folytatása. A kiadó Diamond Horde azzal szeretne tisztelegni Sam B-nek, hogy megjelentetik a számot, hiszen a zenészről azóta nem hallottak, hogy Banoi szigetén eltűnt különböző misztikus események miatt - ezek szerint még nem tudják, hogy a zombik műve mindez.

Mike Morhaime az év tech-vállalkozója

Az Ernst & Young idén is osztogatott mindenféle díjat a különböző cégeknek, és azok vezetőinek, a technológiai szférában pedig a Blizzard alapítója és ügyvezető igazgatója, Mike Morhaime lett a nyertes. A 244 főből álló zsűri szerint Morhaime egy egyedi és nagyon kellemes légkörű céget alakított ki, ami nem csak, hogy a minőséget helyezi mindenek fölé, és így mára a játékipar abszolút csúcsán foglal helyet, de törődik az alkalmazottak véleményével. Ha egy csapat befejez egy játékot, a vezetőséggel együtt döntik el, min szeretnének dolgozni következőleg, a projekttel kapcsolatban pedig kikérik az összes többi munkatárs véleményét a cégen belül, így a munkakörnyezet teljesen interaktív. A zsűri szerint Morhaime a cég vezetésében felszabadította magában a geek-et, és egy olyan kulturális jelenséget hozott létre, ami páratlan a játékiparban.

Fejlesztői naplón a God of War: Ascension

Az új God of War egyik többjátékos pályáján láthatjuk majd az előzetesben részletezett szörnyet, melyet Megalopsnak hívnak. Ő elvileg az a küklopsz, akit Odüsszeüsz megvakít legendás kalandja során, vagy, legalábbis a Sony Santa Monica így értelmezi a dolgokat. Ahogy a videóból kiderül, komoly viták zajlottak arról, hogy Megalops, vagy Megaclops legyen a szörny neve. Akárhogy is, a játékosoknak kell megküzdenie a megtiszteltetésért, hogy kinyírhassák.

Nem lesz Battlefield-gyár a DICE-ból

"Nem mindenki dolgozik a DICE-nál a Battlefielden, és direkt van így, ugyanis nem akarjuk, hogy egy Battlefield-gyár legyen belőlük." - mondta egy interjúban Patrick Sunderlund, az EA Games alelnöke. Ha ugyanis kikötnék, hogy kizárólag Battlefield-címeken dolgozhatnának, a munkatársak szépen elhagynák a stúdiót, ezért máson is kell munkálkodniuk. Sunderlund szerint több projekt is készül a DICE stockholmi bázisán, így az emberek időszakosan tudnak mozogni a különböző fejlesztések között - ettől függetlenül persze akadnak olyan munkatársak, akik kifejezetten a Battlefielden szeretnének dolgozni, mert imádják. Sunderlund hasonlóan látja a Visceral helyzetét is: őket sem kötelezik arra, hogy Dead Space-t csináljanak, de egyszerűen szeretik csinálni, onnantól pedig az EA dolga, hogy engedje őket, és kitalálják, hogyan lehet eladni és sikeressé tenni.

Far Cry 3 - ilyen lesz a multiplayer

Új videót kapott a Far Cry 3 többjátékos módja, mely főként a Firestorm és a Transmission játékmódokra koncentrál, melyek mindegyike a csapatjátékra épít. A megjelenésig már nem kell sokat várnunk: november 29-én érkezik Európába, PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra a játék.

Wii U hírcsokor

Már nem fejleszt Wii-re a Nintendo?

Habár egyértelműen most sem mondta ki a Nintendo, hogy már nem fog több first party cím készülni a Wii-re, azt elárulta a Nintendo of America marketinges vezetője, Bill Trinen, hogy jelenleg kizárólag a Wii U-ra fejleszt a cég. Elmondása szerint nem zárható ki, hogy a Nintendo szeretné még kicsit húzni a Wii életciklusát azzal, hogy újabb first party játékokat készít, de jelenleg semmi ilyesmi nem zajlik, minden energiájukat a Wii U-ra készülő új, saját címeikre fordítják.

Jobban néznek ki Wii U-n a sima Wii-s játékok

Érkeznek az első amerikai tapasztalatok a Wii U-val kapcsolatban, és a tegnapi, frissítéssel kapcsolatos rossz hírek után mára jutott valami jó is. Sokan kipróbálták ugyanis, hogyan futnak a régi Wii-s címek a Wii U-n, és a tapasztalatok szerint az a helyzet, hogy nagyon is jól. Ez alatt azt kell érteni, hogy 1080p-s HDTV-ken valamivel jobban néznek ki, de ez csak a hardveres felskálázásnak köszönhető, nem renderel a gép nagyobb felbontásban.

Kifogytak az amerikai készletek

Az első készleteket mindenhol elkapkodták az Egyesült Államokban, aminek eredményeként egyrészt az Amazonon tűnnek fel egyes darabok, a bolti ár sokszorosáért, másrészt pedig az újságírók konstant támadás alatt tartják Reggie Fils-Amie-t azzal kapcsolatban, érkezik-e még készlet idén. A Nintendo of America elnöke megerősítette, fekete péntek és karácsony előtt is érkeznek újabb szállítmányok, úgyhogy pánikra semmi ok.

SD-kártyáról is lehet játékokat lejátszani

A Wii U nem rendelkezik SD-kártyaolvasóval, így külső merevlemezeket, vagy USB-s meghajtókat ajánl a Nintendo. Előbbiekből ráadásul olyanokat, melyek rendelkeznek külön áramforrással, a Wii U USB portja ugyanis nem számos külső meghajtót nem tud elég árammal ellátni. A felhasználók azonban már találtak egy módszert arra, hogyan lehet SD-kártyáról is játékokat lejátszani: csak egy USB-s kártyaolvasó kell hozzá. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy ez milyen hatással van a játékok sebességére.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward