Aprók nagyban - 11.19.

Xbox 720-leleplezés jöhet hamarosan, Call of Duty-t fejleszt a Sledgehammer, van remény a PC-s és Wii U-s GTA V-re...

Aprók nagyban - 11.19.

Sir, You Are Being Hunted - a lopakodás

A Sir, You Are Being Hunted egy kissé elmebeteg, Kickstarteren indult játék, melyben az általunk irányított emberre gonosz robotok vadásznak a brit vidéken. A túléléshez szükség lesz némi lopakodásra is, ezt láthatjuk az alant elterülő előzetesben.

Gondolkoznak a Wii U-s és PC-s GTA V-ön

Az IGN egy interjúban a Wii U-s és PC-s Grand Theft Auto V-ről kérdezte a Rockstar North kreatív nagyfőnökét, Dan Housert, aki elmondta, nem zárják ki egyiket sem. Houser úgy látja, a Rockstar egy tartalomgyártó cég, és oda viszi a tartalmát, ahol megfelelő üzleti lehetőséget lát, és ami megfelelően tűnik az adott tartalomhoz. Houser szerint a Rockstar nem kedvez direkt egyik konzolgyártónak sem, mindegyiket másért szereti.

A dologra gyorsan reagált Reggie Fils-Amie, a Nintendo of America elnöke, aki elmondta, a Nintendo felelőssége, hogy minél nagyobb közönségbázist alakítson ki, és olyan fejlesztőeszközöket biztosítson, melyek segítségével az olyan nagyszerű csapatok, mint a Rockstar, el tudják hozni legjobb tartalmaikat a Wii U-ra.

Tekken Tag Tournament 2 - ilyen lesz Wii U-n

A Wii U-val együtt érkezett a Nintendo konzoljára a Tekken Tag Tournament 2, a launch trailer pedig igyekszik bemutatni nekünk, miért is lenne érdemes megvennünk egy olyan játékot, mellyel jó esetben már lenyomtunk pár kört hónapokkal ezelőtt a többi konzolon.

Xbox 720-leleplezés az Xbox World magazinban?

Az Xbox World magazin főszerkesztője árulta el, hogy következő számban 8 oldalon keresztül mutatnak mindent, amit tudni lehet a Durango kódnév alatt futó következő Microsoft-konzolról - amit a szerkesztő szerint egyszerűen csak Xbox-nak fognak hívni. Dan Dawkins elárulta, mindent, amit a magazin leír hivatalosan is be fog jelenteni a Microsoft, jóval a következő E3 előtt. Sok részletet egyelőre nem árult el a decemberben érkező magazinban szereplő cikkből, annyit mondott csupán, hogy a konzol Blu-ray olvasóval, TV ki- és bemenettel, innovatív kontrollerrel, és Kinect 2.0-val érkezik, a megjelenés után pedig AR-szemüveget is kiadnak majd hozzá.

Call of Duty-címhez toboroz a Sledgehammer Games

A Sledgehammer Games legutoljára a Modern Warfare 3 elkészítésébe segített be, amikor az Infinity Ward még éppen gyengélkedett. Azóta azonban úgy tudjuk, az IW-nek nincs szüksége több asszisztációra, így feltételezhetően a Sledgehammer egy saját CoD-anyagon dolgozik. Akárhogy is, embereket keres a stúdió, például egy senior environment artistot, aki a művészeti vezető és a kreatív vezető alatt fog dolgozni, és egyjátékos és többjátékos pályákat fog készíteni. A jelöltnek ezen kívül biztosítania kell, hogy az általa készített anyagok megfelelően fognak működni "a releváns platformokon, a PS3-on és az Xbox 360-on." Egyelőre tehát nem next-gen játékról beszélhetünk.

Nem kap dedikált szervereket a Far Cry 3

A Ubisoft hivatalosan bejelentette, hogy a Far Cry 3 online része nem támogatja a dedikált szervereket. Kérdés persze, hogy egy ilyen jellegű anyagnál mennyire lenne egyáltalán szükség erre - fejtsétek ki véleményeteket a kommentek között.

Hivatalos az Uncharted: Fight for Fortune

Az eddig csak pletykák szintjént létező Uncharted: Fight for Fortune most valósággá vált. Nem másról van szó, mint egy kártyajátékról, mely a sorozat neves karaktereit, ellenfeleit és egyéb szereplőit tartalmazza, akiket az ilyen jellegű anyagoktól megszokott módon különböző boosterekkel, jelen esetben Resource és Fortune kártyákkal tápolhatunk fel, majd küzdhetünk meg az ellenféllel.

Ne húzzuk ki a Wii U-t frissítés közben

Az Egyesült Államokban megjelent a Wii U, így sokan, többek között egy újságíró is beszámolt a fájdalomról, amit az első, 5GB-os frissítés okoz. Enélkül ugyanis a konzol nem sok online szolgáltatással, vagy applikációval rendelkezik, többek között ez telepíti a MiiVerse-t is. A fájdalom oka, hogy a letöltés nagyon lassan halad, sokan órás várakozásokról írnak. A történetünk főszereplője, az LA Times újságírója, Ben Fritz azonban úgy döntött, nem akarja ezt kivárni, és mivel nem lehet "mégsemezni" a frissítést, inkább kihúzta a konzolt menet közben. Beszámolója szerint ez nem volt valami jó döntés, ugyanis ezt követően a Wii U meghalt. A Nintendo egyelőre nem kommentálta az esetet.

Itt a PS Vita firmware 2.0

Japánban holnap, Európában 21-én érkezik a legújabb, 2.0-s frissítés a PS Vitához. Ez olyan újdonságokat hoz magával, mint a PS Plus, melyre természetesen nem kell külön előfizetnünk, ha már rendelkezünk PS3-as PS Plus-tagsággal, és persze négy ingyenes játékot kapunk mellé havonta. Az első adaggal az  Uncharted: Golden Abyss, Gravity Rush, Chronovolt és a Tales from Space: Mutant Blobs Attack érkezik. Fejlődik a böngésző is, főként sebességben és a multitaskolás lehetőségében - ez azt jelenti, hogy kiléphetünk a játékból, hogy ránézzünk a webre, majd visszaléphetünk, és folytathatjuk, ahol abbahagytuk. Ezen kívül kapunk 2GB ingyenes felhős tárhelyet a PS Plus-előfizetéssel, 1GB-ot a PS3-on, és 1GB-ot a Vitán, illetve beállíthatjuk, hogy a konzol automatikusan telepítse a frissítéseket.

Itt van a Trine 2: Director's Cut

A Wii U megjelenésével együtt jön a Trine 2: Director's Cut, így nem árt egy launch trailer keretein belül megtudtunk, mire is számíthatunk a kibővített játéktól, egy teljesen új konzolon.

A Microsoft és a Sony is lemondta a Wii mozgásérzékelőjét

Egy érdekes történettel gazdagodott ma az internet. A Wii-hez használt mozgásérzékelős technológiát eredetileg kifejlesztő Tom Quinn beszélt ugyanis arról, hogy mielőtt a Nintendónak eladta a terveket, találkozott a Microsofttal és a Sonyval, azonban egyiküket sem érdekelte a dolog, sőt. Quinn a Microsoftot egyenesen bunkónak írta le, és elmondta, a tárgyalás annyira rosszul sikerült, és annyira rossz hangnemben zajlott, hogy utána a Microsoft egyik munkatársa külön odajött elnézést kérni, és elismerte, hogy a cégnek nem így kellene beszélnie a potenciális partnerekkel.

Quinn azonban a Sonyról sincs jobb véleménnyel. A cégtől maga Ken Kutaragi jött el, hogy megnézze a technológiával kapcsolatos prezentációt, azonban amint az elkezdődött, és Quinn belemerült volna a PPT-kbe, Kutaragi becsukta a szemét, és egészen a végéig ki sem nyitotta. Quinn maga sem akarta elhinni a dolgot, amikor látta, de esküszik, hogy ez történt. Ettől függetlenül az előadás végén kikérte Kutaragi véleményét, aki a következőt válaszolta: "Elő tudod ezt állítani 50 centből?"

Miután a válasz nyilvánvalóan nemleges volt, Quinn felkereste a Nintendót is, aki éppen bukdácsolt a GameCube-bal, és úgy tűnt, a konzolpiacon már csak a Microsofté és a Sonyé a jövő. A Nintendótól az igazgatótanács elnöke, Atsushi Asada jött el a tárgyalásra, majd meg is vásárolta a technológiát, mellyel a Wii hatalmas sikert aratott.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward