Aprók nagyban - 11.15.

Új besorolási rendszert akar az EA-főnök, nem sok hely marad a 8GB-os Wii U-n, első képen a Dragon Age 3 és Tom Hardy a Splinter Cell-filmben...

Aprók nagyban - 11.15.

Egységes besorolási rendszert akar az EA-vezér

John Riccitiello az Egyesült Államokban az FCC vezetői előtt tartott egy kisebb beszédet, melyben kifejtette, egy új, egységes és kontinenseken átivelő besorolási rendszerre lenne szüksége a videojátékoknak. Az úriember érvelésében kifejtette, a videojátékok népszerűsége hihetetlenül növekszik, az utóbbi három évben 200 millióról 1 milliárdra nőtt azok száma, akik hozzáférnek a játékokhoz, például az okostelefonokon keresztül. Hozzátette, az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága az első alkotmánymódosítással a filmkészítőkhöz és a zenészekhez hasonló jogokat biztosított a videojátékok fejlesztőinek, s ezeknek a jogoknak mindenki örül. Azonban a nagy szabadsággal nagy felelősség is jár, ezért szükséges a vásárlók megfelelő informálása, ami egy globális rendszeren keresztül működhetne a legjobban.

Alig marad hely a 8GB-os Nintendo Wii U-n

Az alap kiszerelésű, 8GB-os Wii U-n alig marad 3GB hely szabadon, miután a konzol befejezte a kötelező jellegű telepítéseket. Ez kissé kiábrándító lehet azok számára, akik abban reménykedtek, hogy majd le tudnak tölteni néhány frankó exkluzív címet, ugyanis például még a viszonylag szerény Nintendo Land is 3,2GB-ot eszik meg. A Nintendo elmondta, a Wii U-hoz lehet használni USB tárolóeszközöket, azonban a cég csak olyan háttértárakat ajánlj jó szívvel, melyek külső áramforrással rendelkeznek.

Dragon Age 3: Inquisition - az első kép

A Bradford Animation Festivalon tartott egy kisebb előadást tegnap este a Dragon Age 3 animációs rendezője, Neil Thompson. Egy lelkes jelenlévő pedig nem átallott lekapni egy fotót, majd posztolni azt a hivatalos BioWare-fórumokon. Thompson arról is beszélt, miért váltottak át a korábban használt saját motorról a DICE által készített Frostbite 2-re. Az ok eléggé egyszerű: az előző két részhez használt Eclipse engine már kezdte megmutatni a korát, de a Mass Effect által használt Unreal Engine-től is igyekszik elszakadni a cég, hiszen már az új Mass Effect is a Frostbite 2-re épül majd. Thompson szerint hatalmas az előrelépés, a DICE motorja ugyanis olyan fejlett, és olyan kifinomult eszközökkel rendelkezik, hogy az animátorok és modellezők már most olyan minőséget tudnak elérni, mint korábban a fejlesztési ciklus végén. Ez pedig azt jelenti, hogy a csapat jobban koncentrálhat a lényegre ahelyett, hogy technikai akadályokkal kellene küzdeniük.

Bíróság elé kerül Beyoncé ügye

 A neves énekesnő még 2010-ben hátrált ki egy megállapodásból a Gate Five stúdióval, melynek következményeként utóbbinak 70 alkalmazottját el kellett küldenie, és állítása szerint 100 millió profitról is le kellett mondania. A Gate Five képviselői azt állítják, Beyoncé azért hagyta ott őket, hogy elkészítsen egy másik játékot, a Starpower: Beyoncét. Az énekesnő úgy nyilatkozott, azért lépett le, mert szerinte a projektre nem volt elég pénz, a stúdió azonban állítja, a hölgy tisztában volt vele, hogy éppen megkötöttek egy üzletet a finanszírozásra. A végeredmény az, hogy a Gate Five 6,7 millió dollárt szeretne látni kompenzáció gyanánt, és 100 millió dollárt az őt ért sérelmek miatt. Az ügyet hamarosan a bíróság előtt fogják tárgyalni.

Rengeteg szöveg és beszéd a Dishonoredben

Megdöbbentett, mennyi elolvasható szöveget tartalmaz a Dishonored? És az, hogy mennyit beszélnek a különböző szereplők, illetve a világot benépesítő NPC-k? Nos, ha igen, akkor nem meglepő, ugyanis a játék 40 ezer szónyi írott szöveggel érkezett, valamint 90 ezer szónyi felvett dialógussal. Az előbbi egy korrekt méretű regény terjedelmének felel meg, utóbbi pedig simán csak iszonyatosan sok. A készítők elárulták, az írásban olyan szerzőktől merítettek inspirációt, mint Herman Melville, Mervyn Peake, Thomas Burke, Charles Dickens, H. P. Lovecraft, Michael Moorcock és Neil Gaiman, és olyan filmeket néztek éjjel-nappal, mint a Gangs of New York, A parfüm és az Anonymus.

Tom Hardy lesz a Splinter Cell-film főszereplője

Legutoljára nyáron adott életjelet magáról a Splinter Cell-film, akkor azt az információt kaptuk, hogy a Ubisoft tárgyal mind a Paramounttal, mind pedig a Warnerrel. Azóta láthatóan haladt a projekt, a kiadó ugyanis most bejelentette, hogy Tom Hardy fogja játszani a főszerepet. A Ubisoft szerint Hardy jelenleg az egyik legtehetségesebb színész a filmiparban, így el tud játszani komplex és változatos szerepeket. Tom Hardyt legutoljára a Dark Knight Risesben láthattuk, ahol Bane-t alakította, korábban pedig többek között a Warriorban és az Inceptionben brillírozott. A Ubisoft ezen kívül bejelentette, hogy Eric Warren Singer írja a fogatókönyvet, akit a The International kapcsán ismerhetünk, jelenleg pedig épp David O. Russel számára írja a készülő American Bullshitet.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward