Aprók nagyban - 11.14.

Cliff Bleszinskit akarja a Ubisoft, megjelenés előtt a Zombi U-val, Molyneux színt vall, valamint a GTA V lesz a sandbox multiplayer császára...

Aprók nagyban - 11.14.

Zombi U - tulajdonképpen így működik

A fejlesztőknek hála egy kicsit élesben is megtekinthetjük, hogyan is működik akció közben az új gamepad és a Zombi U - ami természetesen külföldön ezen a hétvégén jelenik meg a konzollal együtt.

Rengeteg munkaerő kell az EA Gothenburgnak

A márciusban alapított EA Gothenburg egy Frostbite 2-alapokon nyugvó játékon dolgozik, és a Battlefield-veterán Marcus Nilsson vezeti. Ezt eddig is tudtuk. Új információ azonban, hogy a stúdió számos szakembert keres, olyan fontos pozíciókba is, mint a művészeti vezető, kreatív igazgató, fejlesztési vezető, gameplay designer, és hasonlók. Ha valakit érdekelne, bővebben errefelé lehet utána nézni a dolognak.

Megjelent a Sleeping Dogs új DLC-je

A Dragon Master DLC mától elérhető PSN-en, 5,10 euróért, majd hamarosan felkerül Xbox Live-ra is, ahol 640 MS pontot fognak kérni érte. Nem sokkal ezek után pedig érkezik az anyag Steamre is, úgyhogy szépen, lassan mindenki megkapja a maga Sleeping Dogs-adagját. Addig is, itt egy előzetes arról, mire is számíthatunk.

Ingyenes lett a Lara Croft and the Guardian of Light

Az XBLA egykori sztár címe mától ingyenesen elérhető böngészőből. A Square bejelentette, hogy a Lara Croft and the Guardian of Light csatlakozik a Core Online-ra kerülő egyéb játékokhoz, melyekkel a kiadó egyértelmű célja, hogy felfuttassa új online szolgáltatását. Az ingyenesség persze azzal jár, hogy el kell viselnünk néhány reklámot, de, ha úgy gondoljuk, fizethetünk 9,99 dollárt, hogy azok is eltűnjenek.

Portal 2 - mozgásban a Move-val

A Valve és a Sixense közösen készíti a Portal 2 azon DLC-jét, mely a Move-val történő irányításra koncentrál. Az alant látható előzetesben megtekinthetjük, miben tér el a játék kezelése az alap gamepaddel megszokottaktól. A Sixense elmondta, ez a DLC még csak a kezdet volt, és a tapasztalatokat arra szeretnék használni, hogy más nagy címekhez is készítsenek Move-val működő csomagokat. Sőt, Danny Woodall, a stúdió kreatív igazgatója elárulra, máris van egy-két érdekes projektjük.

Jövő héten jön hozzánk a DmC demója

A Capcom bejelentette, hogy nyugatra jövő héten érkezik a DmC - Devil May Cry demója, egészen konkrétan november 20-án. A kipróbálható verzió két pályát fog tartalmazni, egy bossharccal, de kipróbálhatjuk benne a a fegyver upgrade-elést is, meg még néhány finomságot. A kiadó ezen kívül elárulta, hogy a tegnap bejelentett Vergil's Downfall DLC nem lesz a lemezen, hanem egy teljes, különálló, teljesértékű tartalmi csomagot kapunk majd a megjelenés után.

Molyneux: nem voltunk felkészülve

Folytatódik a dráma a Curiosityvel kapcsolatos szerverproblémák miatt. Az infrastruktúra továbbra sem képes megfelelően kiszolgálni a mára már millió fölé duzzadt játékostábort. Továbbra is ledobálja a kliens a játékosokat, összeomlik, és értékes coinok vesznek el menet közben. Molyneux ma egy interjúra reagálva elismerte, nem voltak felkészülve: "Nem álltunk készen annyi játékosra, amennyien végül betámadták az appot. Akármennyire is büszke vagyok az embereimre, akik dolgoztak a projekten, és akármennyire is büszke vagyok arra, hogy milyen gyorsan implementáltak egy teljes új szerverrendszert, végül, ha a szívemre teszem a kezem, akkor tudom, hogy nem elég jó."

Cliff Beszinskit megkörnyékezte a Ubisoft

Az Epicet éppen csak elhagyó Cliff Beszinski egy érdekes kis csomagot kapott a minap a hotelszobájába. Twitteren osztotta meg a történetet, mely szerint a recepcióról egyszer csak felcsörögtek, hogy pakkot kapott. Ebben pedig egy telefont talált kedvenc designerünk, melynek hátterében a Ubisoft logója látható, benne pedig egyetlen számot mentettek el. Lehet tippelni, hogy mégis miről lehet szó.

GTA V - a sandbox multiplayer új királya

A Rockstar North bizakodó fejese, Leslie Benzies úgy véli, a GTA V azt fogja tenni a nyitott világgal rendelkező játékok multiplayer részével, amit a GTA 3 tett a maga idejében az egyjátékos résszel. Teljesen megreformálja majd. Az úriember elmondása szerint ki fogják tolni a határokat, és olyan új játékelemeket vezetnek be, melyek megvalósítása eddig nem lett volna lehetséges. Ennek egy része persze arra fog épülni, hogy szabadon váltogathatunk majd a három főszereplő között - nem nehéz elképzelni egy 3 fős kooperatív játékot. Konkrétumokba egyelőre nem ment bele Benzies, ugyanis jelenleg éppen a multiplayer fejlesztésével vannak elfoglalva, így egyelőre nem állnak készen erről beszélni.

Ezzel párhuzamosan Dan Houser Rockstar-nagyfőnök elmondta, jobb időben nem is jelenhetne meg a játék. Elmondása szerint a Rockstar nem hardveres cég, hanem tartalomgyártó cég, így nem foglalkoznak különösebben azzal, ilyen hardverre jön a játékuk. Inkább csak előnyt igyekeznek kovácsolni abból, hogy a jelenlegi generáció már teljesen beérett. Most már tudják azt, amivel a GTA 4 esetében még csak próbálkoztak: kitapasztalták, hol van a mostani konzolok teljesítményének határa.

Wii U - közösségi szolgáltatások elmagyarázva

Még mindig sok a kérdőjel a Wii U közösségi szolgáltatásaival, és úgy egyáltalán, a konzol online jelenlétével kapcsolatban. Ezek egy részére ad most választ a Nintendo az alant megtekinthető videóval. Láthatjuk az eShopot és a MiiVerse-t, a Network ID-t és a TVii-t, többek között. Kezd izgalmas lenni a helyzet, a konzol ugyanis a hétvégén rajtol el az Egyesült Államokban.

 

 

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward