Aprók nagyban - 11.12.

Frostbite 2-vel jön a Mass Effect 4, hamarabb jöhet az Assassin's Creed-film, 90 fokos látószöget kap majd a Black Ops 2, és persze további érdekességek...

Aprók nagyban - 11.12.

Már jövőre jöhet az Assassin's Creed-film

Azt tudjuk, hogy ezerrel készül az Assassin's Creed-film, és azt is tudjuk, hogy Michael Fassbender játsza majd a főszerepet - mint ahogy gyakorlatilag minden új hollywoodi moziban. A Ubisoft vezető marketingese, Geoffroy Sardin azonban egy interjúban arról beszélt, milyen nagy franchise épült az Assassin's Creed 3 köré a figurákkal, a könyvekkel, a különböző kiadványokkal, valamint a "következő évben érkező filmmel". Most vagy tényleg 2013-ra gondolt, vagy pedig a 2013/2014-es üzleti évre, ami jelenthet a film esetében 2014-es megjelenést is. Az már kiderült, hogy a Ubisoft minél előbb a mozikban szeretné látni az anyagot, tehát nem kizárt, hogy komolyan belehúztak a forgatásba.

Frostbite 2-vel jön a következő Mass Effect

Egy hivatalos blogposztban derült ki, hogy a BioWare Montreal csapata készíti a következő Mass Effect-játékot. Aggodalomra semmi ok (vagy éppen aggodalomra minden ok), az eredeti trilógiát fejlesztő BioWare Edmonton is besegít, Casey Hudsonnal az élen. A stúdió vezetője, Yanick Roy a posztban leírja, a játék a Frostbite 2 motort használja majd, ami alá bepakolnak majd mindent, amit a csapat menet közben már kifejlesztett a Dragon Age 3-hoz. Azt is tisztázták, hogy igyekeznek tiszteletben tartani az eredeti trilógiát, ám az új motorral és az új lehetőségekkel együtt új irányokkal kísérleteznek, mind a játékmenet, mind pedig a sztori területén.

Call of Duty: Black Ops 2 - büntetés a korai árusításért, 90 fokos látószög

Habár napokkal ezelőtt David Vonderhaar egyértelműen leszögezte, a PC-s Black Ops 2 csak 80 fokos látószöggel érkezik majd, úgy tűnik, ez mégsincs kőbe vésve. Most éppen elárulta, a megjelenés után első dolguk lesz arra ráfeküdni, hogy megoldják a szokásos 90 fokos FoV-t. Ezzel párhuzamosan az Activisiontől Peter Hepworth elmondta, nagyon komolyan veszik a játék árusításának kezdési idejét, így valahogy megbüntetik majd azon boltokat, akik éjfél előtt eladnak a Black Ops 2-ből. Hepworth elmondta, szerencsére nem sok renitens üzlet akad. Ugyanakkor mindenki megnyugodhat: ha véletlenül mégis előbb jutottál hozzá a játékhoz, nem leszel bannolva a szerverekről. Csak ha csalsz.

DmC - Vergil is játszik

Dante testvére, a katanás Vergil is szerepelni fog az új DmC-ben, legalábbis akkor, ha megvásároljuk rá épülő DLC-t. Ez a Vergil's Downfall névre hallgat, és a jóember múltját és történetét meséli el. A csomag röviddel a játék megjelenése után válik elérhetővé, 720 MS pontért, vagy 8,99 euróért.

Molyneux pénzt kunyerál a Curiosity stabilizálásához

A Curiosity megjelenése óta szerverproblémákkal küzd, ami annak a kellemetlen mellékhatása, hogy lassan már 1 millió játékos próbálja lebonta a kocka rétegeit. Mivel a hatfős fejlesztőcsapat láthatóan nem tudja megoldani a problémákat, Molyneux egy üzenetet és egy PayPal-adomány gombot helyezett el a weboldalon, melynek segítségével lehet adakozni egy kicsit. Molyneux minden kis és nagy támogatást megköszön, és úgy véli, a játékosok segítségével képesek lesznek felülkerekedni a gondokon. A szerverproblémák nem csak összeomlásokkal és laggal jártak, sokan elvesztették a sok "munkával" összegyűjtött coinjaikat is. Ezzel párhuzamosan Molyneux azt nyilatkozta, a PC-s megjelenés nem valószínű, hiszen egyelőre a már meglévő klienseken próbálják kisimítani a játékélményt.

Hitman: Absolution - kísért a múlt

Ha esetleg érdekelne, mi történt kedvenc 47-es ügynökünkkel a múltban, akkor az IO Interactive rendelkezik egy megoldással az alábbi előzetes képében.

Perelik a Blizzardot, a cég nonszensznek tartja

A napokban egy class-action suit keretében - ez az a fajta per az Egyesült Államokban, amikor többen összefognak valamilyen ok miatt, és beperelnek valaki mást - perre ment a Blizzard ellen néhány játékos. Azt állítják ugyanis, hogy a cég közel sem költ eleget a Battle.net biztonságára, így a rendszert az utóbbi pár hónapban kétszer is feltörték. Ehelyett a Blizzard azt várja el a játékosoktól, hogy 6,40 dollárért vegyenek egy authenticatort, hogy legalább a minimum biztonsági szintet elérjék. A kereset szerint a Blizzard ebből több, mint 20 millió dollárt keresett, ennek ellenére továbbra sem képes biztosítani a Battle.net-es fiókokat.

A cég gyorsan reagált, és gyakorlatilag nonszensznek nevezte a vádat. A Blizzard képviselői elmondták, végső soron a játékosok döntése az authenticator vásárlása, az egyáltalán nem kötelező, hiszen egy extra lépéssel "teszi kényelmetlenebbé" a bejelentkezést, és ettől függetlenül is igyekeznek biztosítani a Battle.net-et. A Blizzard ezen kívül kitért a vád azon részére is, mely szerint nem tájékoztatták megfelelően a Battle.net feltörése után az érintetteket. A cég képviselői elmondták, mindenkit értesítettek, többek között arról is, hogy a támadások során sem nevek, sem bankkártya-adatok nem kerültek ki.

Nem kap achievement-rendszert a Wii U

Hivatalosan a Nintendo továbbra sem részletezte a Wii U különböző online szolgáltatásait, így többen reménykedtek benne, hogy a Sony és a Microsoft mintájára a harmadik asztali konzol is kap majd egy egységes achievement-rendszert. Nos, habár a Nintendo továbbra sem erősített vagy cáfolt meg semmit, a Scribblenauts kreatív igazgatója és az 5th Cell csapat társalapítója elmondta, nincs ilyen lehetőség a Wii U-n. Ehelyett tehát továbbra is a fejlesztőknek saját maguknak kell megoldaniuk, hogy játékukon belül legyen valami pontozásos rendszer - persze csak akkor, ha ezt ők is akarják.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward