Aprók nagyban - 11.05.

PlayStation 4 infószivárgás, Angry Birds: Star Wars, Valve és a Linux, Grand Theft Auto V, Battlefield 3 - néhány ütős hírrek indítunk az ünnep után...

Aprók nagyban - 11.05.

Angry Birds: Star Wars - Han és Csubi akcióban

Ha minden igaz, a megjelenés előtti utolsó trailer jelent most meg az Angry Birds: Star Warshoz, melyben Hant és Csubit láthatjuk akció közben. Iszonyatosan aranyos, és iszonyatosan humoros.

Sony: korai még a konzolgeneráció végéről beszélni

Shuhei Yoshida, a Sony Computer Entertainment Worldwide Studios fejese elmondta, attól, hogy a jelenlegi konzolgeneráció technikai értelemben elérte a határait, ez még nem jelenti a véget. Úgy véli ugyanis, hogy különböző szolgáltatásokkal tovább lehet növelni annak értékét és élettartamát, ráadásul még mindig látunk fejlődést a grafikában - itt az Uncharted 3-ra, és a Quantic Dreamtől érkező Beyondra utalt.

A napokban jelentősebb mennyiségű, bizonytalan eredetű információ szivárgott ki a PlayStation 4 új fejlesztői készletéről, mely a napokban érkezik a stúdiókhoz. A VG247 forrása szerint a Sony új devkitje egy módosított PC, melyet januárban követ majd a végleges specifikációkkal eláttott eszköz, jövő nyáron pedig a teljesen végleges fejlesztői csomag. Az Orbis névre hallgató devkit az AMD A10 platformjára épül, és a Sony célja, hogy minden játék 1080p-ben fusson, 60fps-sel és 3D-ben, problémák nélkül. A devkitekbe 8 vagy 16GB memória kerül, ebből akár lehet következtetni is a végleges konzol memóriájának méretére. A forrás szerint a Sony elmondta, a végleges gépbe Blu-ray olvasó és legalább 256GB-os háttértár kerül, bár azt nem tudni, hogy utóbbi HDD vagy SSD lesz. A Sony célja az új géppel, hogy elkerülje a PS3 rajtja körüli problémákat, így a hardver kevésbé lesz összetett, és maga a gép sem lesz olyan drága, amellett, hogy a forrás szerint azért nem fogják elhanyagolni a teljesítményt sem.

Linuxra menne a Valve

A Valve egyik mérnöke, Drew Bliss mondott egy kis beszédet az Ubuntu Summiten, ahol kifejezte, a cége egyáltalán nem szívleli az olyan zárt platformokat, mint az Apple Store, vagy a Windows 8-cal behozott Microsoft Store. Bliss szerint ennek ellenére erre halad a világ: az Apple teljesen kontrollálja a maga ökoszisztémáját, és már részben a Microsoft is. Ha pedig később ezek a platformok teljesen zártak lesznek, akkor a Linux lesz az egyetlen nyílt alternatíva. Bliss ezért elárulta, a Valve teljes mellszélességgel támogatná a Linuxot, és igyekeznek nem csak a Steamet, de minden játékukat működőképessé tenni az operációs rendszeren.

Nem megy 60fps-sel a DmC, de úgy tűnik

Hideki Itsuno a Capcomtól egy kérdésre válaszolva elmondta, nem fut 60fps-sel a DmC - Devil May Cry, de bevetettek néhány trükköt annak érdekében, hogy ez ne tűnjön fel. A játék valójában 30fps-en megy, de a Dragon's Dogmából tanultak számos olyan trükköt az Unreal Engine-nel kapcsolatban, melyek segítségével el tudják hitetni a játékossal, hogy azok 60fps-t látnak. Itsuno szerint a lényeg, hogy 30fps mellett úgy alakították ki az animációkat, hogy amint az agy elkezdi kitölteni a hiányzó képkockákat, az teljesen természetes 60fps-nek tűnik. Ezen kívül sokat kalibráltak a gombnyomások válaszképességén is, hogy ezen a területen se érződjön az extra képkockák hiánya. A fejlesztők hozzátették még, hogy bár a PC-s DMC 60fps-sel fog futni, konzolon azért döntöttek a 30 mellett, mert így több grafikai elemet tudtak bezsúfolni egy képre.

PlayStation All-Stars - előzetes, orosz módra

Az eddigi trailerek hangulatától jelentősen eltérő orosz előzetes érkezett a PlayStation All-Stars: Battle Royale-hoz. Az eltérés mibenléte főként ott tapasztalható meg, hogy beöltözött embereket látni benne.

Két játékot állít le a Zynga

A Kotaku beszámolója szerint két játékot lő le véglegesen a Zynga a költségek csökkentésének célzatával. Az egyik a FishVille, a másik pedig a Treasure Isle. Egyelőre csak azt tudni biztosan, hogy az előbbi december 5-én zárja be kapuit, a cég pedig arra bíztatja a játékosokat, hogy próbálják ki a Zynga többi játékát. Ennek érdekében a Fishville játékosai egy egyszeri bónuszcsomagot kapnak a Castleville, a Farmville 2, a Mafia Wars, vagy a Yoville anyagok valamelyikében.

Jól összehangolt a Wii U hardvere

Legalábbis a Nano Assault fejlesztője, a Shin'en Multimedia úgy gondolja. Manfred Linzner osztotta meg néhány tapasztalatát az új konzolra történő programozással kapcsolatban, és az úriember kifejezetten örömét lelte abban, hogy a többi konzolban tapasztalható memóriaproblémák nem lépnek fel a Wii U-nál. Itt nem csak arra gondol, hogy több RAM-ot tartalmaz a gép, hanem arra is, hogy azok késleltetése kisebb, illetve a Nintendo nagyon jól összehangolta a CPU, a GPU, a cache-ek és a memóriavezérlő működését. Ezeknek köszönhetően például képesek voltak néhány komolyan megterhelő renderelő kódrészt hatszoros sebességre növelni anélkül, hogy egyáltalán további processzormagokat vettek volna igénybe. Linzner ezen kívül elégedett volt azzal is, hogy a Nintendo megoldotta, hogy sem a GamePad képernyőjére streamelés, sem pedig az azon található kamera kezelése nem terheli le sem a processzort, sem a GPU-t. Ez némileg ellentétben áll azzal, amit eddig más fejlesztőktől lehetett hallani.

Újabb concept arton a Grand Theft Auto V

Ritka az olyan játék, amiből egy-egy kép, vagy koncepciórajz megjelenése is képes komoly érzelmeket kiváltani, de a GTA V kétségtelenül ilyen. A Rockstar egyelőre nem bombáz mindenkit sem előzetesekkel, sem más kreatív anyaggal, így a rajongók ugranak a legkisebb apróságra is. Az új képen egy quadbike-os, barátságtalan bácsi látható, nagydarab fegyverrel.

Változik a jövő játékfejlesztése a Splinter Cell: Blacklist rendezője szerint

Patrick Redding, a Splinter Cell: Blacklist vezető fejlesztője egy torontói játékos fesztiválon elmondta, a jövőben egyre inkább azt fogjuk látni, hogy az AAA-kategóriás játékok eltűnnek, és helyüket a kisbetűs, "aaa"-kategóriás játékok veszik át. Ez abban fog megmutatkozni Redding szerint, hogy többé nem feltétlenül a grafika és a hatalmas költségvetés dominál majd, hanem a játékdesign rendszerszerű mélysége. Hogy ez alatt pontosan mit ért, azt nehéz megmondani, ám abban biztos az úriember, hogy a játékosok igényei, a digitális terjesztés, valamint a lassan vállalhatatlanná váló fejlesztési költségek minden AAA-fejlesztőt arra fognak kényszeríteni, hogy egy kicsit magukba nézzenek, és változtassanak a dolgokon. Az ennek eredményeként létrejövő aaa-anyagok pedig a mély játékdesignnal és a nyitott véggel rendelkező, szabad játékmenettel fognak hódítani. Redding hozzátette, a Splinter Cell: Blacklist ugyan igazi AAA-kategóriás anyag lesz, azonban a mesterséges intelligenciában és a megvilágításra épülő bújkálásban lesz már egy kis "aaa".

Mozgásban a Battlefield 3: Aftermath

A szerencséseknek (ők a PS3-as Battlefield Premium-előfizetők) november 27-én érkezik az Aftermath néven futó új DLC, míg az Xbox 360-as Premium-tagok egy héttel később juthatnak hozzá. Mindenki más december 11-én teheti rá a mancsát az ütősnek ígérkező tartalmi csomagra, melyrők megkaptuk az első videót is. Itt az Epicenter nevű pályát ismerhetjük meg egy kicsit.

 

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward