Aprók nagyban 09.27.

Hitman: Absolution, Metal Gear Solid: Ground Zeroes, Halo, Killzone és némi Nintendo-szidás a hét utolsó előtti aprójában...

Aprók nagyban 09.27.

Kazettákról kutatták fel az eredeti Killzone-t

Egy kicsit hihetetlen, bár úgy tűnik, igaz a történet a Killzone HD elkészítése kapcsán, melyet most hozott nyilvánosságra a Guerilla technikai igazgatója, valamint vezető programozója, Michiel van der Leeuw és Frank Compagner. Az első Killzone 2004-es kiadása óta ugyanis rengeteg dolog változott a stúdió berkein belül, árulta el a két úriember, például teljesen más volt a verziószámozás. Elmondásuk szerint a forráskóddal volt a legkevesebb bajuk, mert azt helyben megtalálták egy számítógépen, a játékhoz kapcsolódó egyéb tartalmakat (grafikák, zenék, stb.) azonban korábban kazettára másolták és mentették el. Az első problémába akkor ütköztek, amikor kiderült, hogy a kazetták az egyik IT munkatárs pincéjébe kerültek, mindenféle rendezettség nélkül, a másodikba pedig akkor, amikor rájöttek, hogy ezeket a kazettákat már az egyik gépük sem tudja leolvasni. Végül a Killzone HD csak elkészült, de ezek után mi sem érezhetünk bűntudatot, ha véletlenül egy poros sarokban felejtjük a játékot.

Brothers - A Tale of Two Sons a Starbreeze új játéka

Az eredetileg P13 néven bejelentett Starbreeze-játék, melyet a filmkészítő Josef Fares-szel közösen alkotnak, végre hivatalos címet kapott. A történet szerint két testvér kétségbeesve próbál gyógymódot találni apjuk betegségére. A megkapó szalagcím a következő: "Az egyiknek erősnek kell lenni ott, ahol a másik gyenge, bátornak ott, ahol a másik fél." Fares azt ígéri, hogy érzelmekben gazdag történetre kell számítani, ahol a játékosok tényleg kapcsolódnak majd a két főszereplőhöz. Lehet, hogy a következő ICO készül itt?

Új címek, remek akciók a GOG-on

A GOG.com ismét meglepetést okozott, hiszen a tegnapi napon felkerült az oldalra a legendás Carmageddon, és kiegészítője, a Splat Pack, mindez 9,99 dolláros áron. Más klasszikusokkal is bővült az oldal: az első három Tomb Raider-játék DRM nélküli csomagban elérhető 3,99$-ért, a Hitman: Codename 47 mindössze 2,39$-ért, a Hitman 2: Silent Assassin pedig 3,99$-ért. Megvásárolható mind a három Thief, egyenként 3,99 dolláros áron, az eredeti Deus Ex, az Anachronox, valamint a Legacy of Kain pedig 60%-os leértékeléssel vihető el a hétvégén. A középső címet különösen ajánljuk mindenkinek, aki imádja a sci-fi-t és a szerepjátékokat, mert az Ion Storm klasszisának még ma sem érhet sok cím a nyomába.

Hitman: Absolution - teljes bemutató az Eurogamer Expo-ról

Minden különösebb kommentár nélkül: befutott az  Eurogamer Expóról a teljes Hitman játékmenet bemutató, a maga 28 percével.

Metal Gear Solid: Ground Zeroes - apró részletek

Kojima elmondta, a Metal Gear Solid: Peace Walkerhez hasonló módon a Ground Zeroesban is helyet kap majd a bázisépítés, sőt lehetséges, hogy bázismenedzsment is lesz okostelefonokon keresztül. A bázis szolgál majd Snake központjául, ahonnan aztán elindulhatunk a nagyvilágba, de folyamatosan fejleszthetjük is, sőt, teljesen valós időben be is járhatjuk. Szintén a Peace Walkerből tér vissza a fegyverek kutatása és fejlesztése. Kojima ezen kívül elárulta, hogy a Los Angelesben pár hete megnyitott új Kojima Productions stúdió első munkája a következő MGS-játék, tehát vagy a Ground Zeroes, vagy az ötödik rész online részének fejlesztése lesz.

Metal Gear Solid - halad a mozifilm is

Avi Arad végzi a produceri teendőket a Metal Gear Solid mozifilmen, a Sony Pictures lesz a kiadó, és a ami a legjobb hír, hogy Hideo Kojima is felügyeli a projektet -  habár sem írni, sem rendezni nem fog. Korábban hallhattunk olyan pletykákat, melyek szerint Big Boss lett volna a főkarakter, ezt azonban Kojima cáfolta, és elmondta, hogy Solid Snake áll majd a középpontban. A szerepre egy időben még Hugh Jackmant akarták felkérni, később azonban változott a véleményük, és egy ismeretlen színészre pályáznak, aki ezzel a szereppel fog nevet szerezni magának - ahelyett, hogy egy már neves, más szerepekről ismert művészt vennének be.

Assassin's Creed 3 - teázzunk Bostonban

A bostoni teadélutánt, és az országot megváltoztató forradalom elindulását mutatja be az Assassin's Creed 3 új előzetese.

Nem akar Wii U-ra fejleszteni a Lexis Numerique

A Red Johnson’s Chronicles folytatása mostanában jelent meg PSN-en és Xbox Live-on, aminek kapcsán megkérdezték a stúdió vezető fejlesztőjét, Djamil Kemalt azzal kapcsolatban, nem szeretné-e Wii U-ra is elkészíteni a sorozatot. Az úriember válasza meglepő, bár némileg várható volt, ugyanis azt mondta, a Nintendo platformokkal nehéz dolgozni. Nem a technikai lehetőségek miatt, hanem, mert a japán cég nem nyomja elég erőteljesen a digitális szolgáltatásait. Továbbra is nagy, AAA-kategóriás címeket gyártanak, mint az előző generációkban, miközben a WiiWare nem tűnik a Lexis Numerique számára egy olyan szolgáltatásnak, melyre alapozni lehetne.

Halo Wars - ribanc lett a franchise-ból

Tony Goodman, az Ensemble egykori alapítója kritikus szavakkal illette a Microsoftot, amiért az rájuk kényszerítette a Halo-nevet és univerzumot. Eredetileg az Age of Empires alkotói ugyanis egy teljesen független stratégiát kezdtek el készíteni, a Microsoft azonban aggódott amiatt, hogyan fog szerepelni egy RTS-játék konzolon. Ezért gondolták úgy, hogy a Halo nevével biztosítsák be a projektet, majd egyszerűen azt mondták Goodman csapatának, hogy "fessék át Halo-témájúra azt, amit eddig megcsináltak". Miután az Ensemble felvilágosította a redmondiakat, hogy ez nem olyan egyszerű, további egy évet csúszott a projekt, és Goodman szerint sosem lett már olyan, mint amilyennek eredetileg tervezték. Azonban nem ez volt az egyetlen probléma. A Bungie ugyanis nagyon nem örült, hogy a franchise-t más projektekhez használják, és úgy gondolták, hogy a Microsoft "ribancot csinál" a Halo nevéből. Éppen ezért a kapcsolat nem volt éppen felhőtlen a Bungie és az Ensemble között. Érdekes, hogy mindezek ellenére a Halo Wars egy kiváló konzolos stratégia lett.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward