Aprók nagyban - 09.20.

Továbbra is él a The Last Guardian, barátságokat rombol a Forza Horizon, tovább erősít szórakoztatóipari tartalmakban a Microsoft... 

Aprók nagyban - 09.20.

Skywind - Morrowind a Skyrim motorjával

Sokak szerint a sorozat harmadik része, a The Elder Scrolls III: Morrowind volt a legjobb mind közül, mielőtt a széria egy kicsit "puhult" a negyedik epizóddal. Éppen ezért döntött úgy egy elhivatott modder, Eloth, hogy a Skywind projekt élére áll, és a Bethesda Creation Engine segítségével átülteni a Morrowindet a legújabb TES-játék engine-jére. Eloth nem mondható tapasztalatlannak, hiszen korábban már az Oblivion motorjára is átültette a Morrowindet - ez volt a fantáziadús Morroblivion. A munkához azonban segítséget kér, így bárki, aki úgy érzi, hogy örömét lelné némi modfejlesztésben, az bátran jelentkezzen.

 

Forza Horion - riválisok

Minden esély megvan rá, hogy a Forza Horizon miatt megszakadjanak régóta tartó barátságok, az Autolog 2.0 rendszer, és a Rivals játékmód ugyanis arra ösztönöz, hogy pörköljünk oda ismerőseink eredményeinek. Amennyiben sikerül, extra tapasztalati pontokkal és pénzzel gazdagodunk. Amennyiben valaki más teszi ezt velünk, vigyázzunk, hogy a kontroller ne a tévébe repüljön.

TV-ben erősíti a Microsoft

Hatalmas nevet szerződtetett a Microsoft, ami azt sugallja, hogy a redmondi vállalat - vélhetően a következő generációban - még jobban oda akarja tenni magát a digitális televíziózásban; természetesen az Xboxon keresztül. A szóban forgó egyén Nancy Tellem, aki az egyik legnagyobb amerikai nemzeti televízió, a CBS főnökeként is tevékenykedett. Karrierje során olyan sorozatoknak adott zöld utat, mint a Helyszínelők, a Jóbarátok, a Vészhelyzet, az Everybody Loves Raymond, vagy a King of Queens. Úgy tűnik, hogy Tellem a Microsoft Studios élére áll valamilyen formában, de legalábbis mindenképpen vezető szerepet fog betölteni annál a részlegnél, ahol az Xbox és a Kinect is készül. Habár nem hivatalos, de úgy tűnik, hogy Tellem feladata interaktív és lineáris tartalmakat gyártatni és felügyelni az Xbox-ra, és segíteni a célt, hogy a Microsoft konzolja legyen a célpont mindenki számára, aki bármilyen digitális szórakozást keres. Richard Doherty, az Envisioneerig Group neves piaci elemzője szerint egy olyan szórakoztatóipari nagyágyú szerződtetése egy informatikai céghez, mint Tellem, a legnagyobb ilyen jellegű lépés azóta, hogy hasonló játszódott le a Yahoo-nál Terry Semel érkezésekor.

Carrier Command - a háború alapjai

A TPS-nézetű, járművekre összpontosító akciót, és a taktikai-stratégiai elemeket ötvöző Carrier Command: Gaea Mission egy hét múlva megjelenik. A Bohemia Interactive ezért úgy gondolta, bevezet minket kicsit a játék alapjaiba, hogy jobban átlássuk, mire is szeretnénk elkölteni a pénzünket. Az anyag PC-re és Xbox 360-ra érkezik.

Nyitott világgal jön a Half-Life 3?

Mára is jutott egy szép, kövér pletyka, ráadásul érzékeny témában. A Valve-hez állítólag közelálló munkatárs elmondta, a Half-Life 3-at már régóta fejlesztik, azonban a procedúra nagyon kaotikus volt, és ezért lényegében alig-alig haladt a projekt. Ráadásul menet közben a játékmenet is megváltozott: míg kezdetben klasszikus, a sorozat hagyományait követő shooternek készült, később átváltottak nyitott világra, ahol a központban a felfedezés és a puzzle-ök lesznek. A munkatárs szerint a játék egyszerűen nem működött cső-FPS-ként, így most éppen számos RPG-elemmek igyekeznek feltölteni: lesznek például NPC-k és questek is.

Jönnek a Rossz Malacok

Az Angry Birds kvázi spin-off folytatása, a Bad Piggies kapott egy előzetest. Az eddig a madarak által terrorban tartott sertések végre visszavághatnak, nem is akárhogy!

ArmA3 - kitiltva Iránból

Irán számítógépes játékokért felelős nemzeti alapítványa, valamint az Iráni Forradalmi Gárda is ellenzi az ArmA 3 árusítását az országban. Erre egyetlen okuk van: a játék története a NATO ellenségeként tünteti fel Iránt, ráadásul utóbbi egy keleti szövetséges haderőt vezet a nemzetközi szervezet ellen. Így az iráni kormány betiltotta mind a játék importját, mind pedig annak árusítását az országban.

Saját játékot akar a Level-5 amerikai stúdiója

A Level-5 rendelkezik egy stúdióval az Egyesült Államokban, mely azonban egyelőre önálló fejlesztést nem végez, helyette viszont a japán anyacég játékait hozzák el nyugatra, megfelelő lokalizációval és támogatással. Jelenleg éppen a Ni No Kuni: Wrath of the White Witch angolosításán dolgoznak, ám a stúdió vezetője, Akihiro Hino a Siliconerának adott interjújában elmondta, szeretnének majd egy saját címen dolgozni, teljesen egyedül, melyet kifejezetten a nyugati piacra szánnának. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a Level-5 korábban soha nem látott eladásokkal tarol éppen nyugaton a Professor Layton-sorozatnak köszönhetően, így nem biztos, hogy a japánok úgy érzik, szükségük van a segítségre.

PlayStation All-Stars - akcióban az összes karakter

Lehengerlő új előzetest kapott a PlayStation All-Stars az éppen zajló TGS-ről, amely egyesével bemutatja a játékban szereplő összes harcost - melyek természetesen egytől-egyik a PlayStation exkluzív játékaiból származó karakterek. Kicsit kaotikus, de mindenképpen érdemes megtekinteni:

Újra előkerült a The Last Guardian

Szegény Shuhei Yoshida lassan már mást sem mond az utóbbi két évben, mint hogy készül a The Last Guardian, nem kell aggódni, nem törölték. Az úriember TGS-en újra megerősítette, hogy a játék fejlesztése halad, azt is, hogy PlayStation 3-ra jön, nem a következő generációra, és azt is elmondta ismét, hogy valószínűleg túl korán jelentették be a játékot - bár a felmerülő technikai problémákat nem láthatták előre. Korábban a sorozat atyja, Fumito Ueda elmondta, a projekt eléggé ambíciózus, és ennek fényében hosszabb ideig tart összerakni, mint várták, és most Yoshida is hasonlót említett: szerinte a The Last Guardian jelenleg olyan, mint egy nagy puzzle, aminek a darabjai már nagyrészt megvannak, csak ki kell találni, hogyan illesszék össze az egészet.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward