Aprók nagyban - 09.19.

Tomb Raider, Jet Set Radio, War of the Roses, Torchlight 2, sok megjelenés és még több érdekesség az aprókban...

Aprók nagyban - 09.19.

War of the Roses - rendeljük elő

Szinte még be sem mutatkozott a War of the Roses, máris a megjelenéséről beszélhetünk - rohan az idő. A két brit ház küzdelmeit, vagyis a Rózsák Háborúját feldolgozó játék egy közelharcra fókuszáló (bár azért elvétve lesznek puskaporral működő dolgok is), multiplayerre kihegyezett anyag, melyhez a készítők rendszeres, valószínűleg havi tartalmi frissítéseket ígérnek. Elmondták, nincs kizárva, hogy nem sokkal a megjelenés után a küldetésalapú várostromok is helyet kapnak majd a War of the Rosesban. Ha szeptember 25-ig előrendelitek a játékot, akkor az október 2-i megjelenésig már tolhatjátok is onnantól, vagyis egy héttel a többiek előtt.

Torchlight 2 - konzolos verzió nincs, ingyen soundtrack van

A Runic Games vezetője, a Blizzard-veterán Max Schaefer elmondta, egyelőre nem terveznek konzolos verziót a Torchlight 2-ből, azt ugyanis nem lehetne egyszerű portként megoldani, mint az első részt. Az első ugyanis még belefért a Microsoft által felállított XBLA-korlátokba, a folytatásban azonban ehhez már komolyan le kellene butítani a textúrákat, és az egyéb művészeti kellékeket. Ez egyrészt rontana a játék összképén, másrészt pedig elég sok munkába kerülne, ami nem biztos, hogy üzletileg igazolható a stúdió számára. Schaefer ennek ellenére elmondta, semmi sincs kizárva a jövőben, bár jelenleg nem is nagyon gondolkoznak ezen. Örömhír azonban, hogy a Runic ingyenesen letölthetővé tette a kifejezetten különálló hallgatásra kevert, profi CD-minőségű Torchlight 2 soundtracket.

Még nem gondol a jövőre a Tomb Raider írónője

Amikor a franchise jövőjéről kérdezték, az új Tomb Raider írónője, Rhianna Pratchett nem tudott biztos választ adni. Ugyan elismeri, hogy nem mindennapi lehetőség volt egy olyan legendás karakteren dolgozni, mint Lara Croft, egyben nagyon stresszes is, hiszen a virtuális hölgy rengeteg rajongóval rendelkezik. Éppen ezért nem tudja megmondani, mit tartogat a jövő, először meg kell várni, hogy a játékosok mit szólnak az átalakított játékmenetbe ültetett átírt Larához. Amiben azonban az írónő biztos, hogy a nők, de gyakorlatilag mindenki, aki nem huszonéves fehér férfi, reszelős hanggal, erősen alulreprezentált a játékokban, főszerepet pedig még ritkábban kapnak. Ezen pedig az írónő szerint változtatni kell, hiszen egyre szélesebb réteg játszik videojátékokkal, ami azt jelenti, hogy egy felelős fejlesztőnek reprezentálnia kell a különböző bőrszíneket, nemeket és korosztályokat.

Jet Set Radio - egy darabka múlt

Európában mától érhető el hivatalosan a Jet Set Radio Xbox Live-ról és Steamről, de érkezik majd PS Vitára is, október 16-án.

Jövő héten adja vissza a játékosok pénzét a City of Heroes

Novemberben végleg leáll a City of Heroes, ezzel párhuzamosan pedig a Paragon Studios bejelentette, hogy elkezdi visszafizetni a játékosok előfizetési díjait. Azok kapják majd vissza a pénzüket, akik szeptember 1-e utáni előfizetéssel rendelkeznek, vagy augsztus 24-e után vásároltak Paragon Pontokat. A feltöltőkártyát használók számára némileg bonyolultabb az élet, nekik kapcsolatba kell lépni a vevőszolgálattal. A fejlesztők terveznek még néhány nagyobb, leköszönő eseményt novemberig, melyről minden játékos tájékoztatást fog kapni.

Neverwinter - bemutatkozik a Guardian Fighter

A Cryptic 2013-ra datált MMO-jából ezúttal a Guardian Fighter karakterosztályt ismerhetjük meg, aki gyakorlatilag a tank szerepét fogja betölteni.

Októberben jön a Dark Souls új DLC-je

A Dark Souls: Prepare to Die Editiion DLC-je, mely az Artorias of the Abyss névre hallgat október 24-én kerül XBLA-ra és PSN-re, jelentette be a Namco. A tartalmi csomaggal a készítők fejlesztik egy kicsit az online PvP-t, új pályákat és környezeteket, valamint főellenségeket és sima ellenfeleket adnak a játékhoz, de érkeznek új NPC-k fegyverek és páncélok is. Az ára 14,99 dollár, vagy 1200 MS pont.

Dead or Alive 5 - trailer a megjelenés mellé... majdnem

Japánban már a héten, a világ többi részén azonban csak jövő héten lesz kapható a Dead or Alive 5. Ez nem akadályozta meg a Koei Tecmo-t abban, hogy kiadja a hivatalos launch trailert.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward