Aprók nagyban - 08.15.

Akcióban többek között a Star Wars 1313, a PC-s Dark Souls, az Assassin's Creed 3: Liberation, és a Tokyo Jungle. A GamesCom első napján sem unatkozunk...

Aprók nagyban - 08.15.

Soul Sacrifice - mindent feláldozunk

Néhány új kép, és egy új előzetes érkezett (habár egyelőre nem hivatalosan) a legendás Keiji Inafune új játékából. A kifejezetten sötét hangulatú akció-RPG-ben mindenféle dolgot feláldozhatunk annak érdekében, hogy mágikus erőkhöz jussunk: ezek lehetnek olyan dolgok, mint például a menet közben összegyűjtött fa és kő, de lehetnek akár a saját végtagjaink, vagy akár maguk a csapattársaink is. Túl sokat egyelőre nem tudni a játékról, csak annyi biztos, hogy PlayStation Vitára érkezik, valamikor jövőre.

 

Assassin's Creed 3: Liberation - kedveljük a női főhőst

Az Assassin's Creed 3: Liberation főként abban különbözik nagykonzolos testvéreitől, hogy a sorozat történetében először női főhőst kapunk. Ezen kívül is azért szolgál meglepetésekkel az anyag, mert megküzdhetünk például krokodilokkal is. A játék remekül néz ki, és minden bizonnyal el fogja érni azt, hogy idén végleg túltelitődjünk az Assassin's Creeddel. Néhány frissen kiadott screenshot megtekinthető erre.

 

Star Wars 1313 - játékmenet, teljes pompájában

Hivatalosan most először láthatunk egy teljes, in-game előzetest a Star Wars 1313-ból, ahol főként a játékmenetet mutogatják. Megjelenési dátummal továbbra sem rendelkezik a játék, mint ahogy azt sem tudni, milyen platformokra érkezik.

 

Tokyo Jungle - állatok egymás ellen

Az állatok láthatóan nem kímélik egymást az apokalipszis után, legalábbis ez jön le az új Tokyo Jungle előzetesből, ahol a legkisebb, tündérinek tűnő kutyuska is eléggé agresszívan nyilvánul meg. A nyugati megjelenésről egyelőre még mindig nem mondott semmit a kiadó, így elég furcsa, miért demózták az E3-on, és miért nyomják most a GamesComon is. Valószínűleg jön... majd egyszer.

 

Dishonored - korrekt PC-s rendszerkövetelmények

Az Arkane Studios alatt szerencsére nem szaladt el a ló a Dishonored PC-s verziójának programozásakor. A Facebookon posztolt minimum és ajánlott rendszerkövetelmények egészen barátinak tűnnek.

 

Minimum követelmények:

[list type="unordered"]

[*]OS: Windows Vista / Windows 7

[*]Processzor: 3.0 GHz dual core vagy jobb

[*]Memória: 4 GB rendszermemória

[*]Szabad hely: 9 GB

[*]Videokártya: DirectX 9 kompatibilis, 512 MB VRAM-mal, vagy jobb (NVIDIA GeForce GTX 460 / ATI Radeon HD 5850)

[*]Hang: Windows-kompatibilis hangkártya

[/list]

Ajánlott:

[list type="unordered"]

[*]OS: Windows Vista / Windows 7

[*]Processzor: 2.4 GHz quad core vagy jobb

[*]Memória: 4 GB rendszermemória

[*]Szabad hely: 9 GB

[*]Videokártya:  DirectX 9 kompatibilis, 768 MB VRAM-mal, vagy jobb  (NVIDIA GeForce GTX 460 / ATI Radeon HD 5850)

[*]Hang: Windows-kompatibilis hangkártya

[/list]

Guardians of Middle-earth - ezúttal Legolas és a Witch King mutatkozik be

A Warner két karakterrel elkezdte, két karakterrel folytatja a Guardians of Middle-earth hőseit bemutató sorozatot. Ezúttal sokak kedvence, a tünde Legolas került terítékre, a gonoszok oldalán a párja pedig a Boszorkányúr. A filmekben és a könyvekben is népszerű karakterekről van szó, így nem lenne meglepő, ha a játékban is kiemelkedő választás lenne mindkettő.

 

Újra kellett alkotni a The Last Guardian néhány részét

A Sony Worldwide Studios fejese, Shuhei Yoshida valószínűleg nagyon unja már, hogy bármerre tűnik fel, mindenki azt kérdezgeti tőle, hogy áll a The Last Guardian. Nos, Yoshida ezúttal a GamesComon válaszolt türelmesen a kérdésre. Elmondta, hogy a teljes csapat nagyon keményen dolgozik a játékon, de egyelőre néhány technikai akadály leküzdésén dolgoznak. Azt ő is belátja, ilyenkor kívülről úgy tűnik, mintha nem haladna semerre a fejlesztés, de valójában nagyon is alakul a dolog. Yoshida hozzátette, a The Last Guardian már játszható állapotban volt, amikor megmutatták, később azonban számos technikai nehézség ütötte fel a fejét, és a programozó csapatnak gyakorlatilag több részt teljesen újra kell írnia.

Megmutatja magát a Total War: Rome 2

Mondhatjuk, hogy a remake-ek korát éljük, és láthatóan a Digital Assembly elhatározta magát, hogy újraalkotja a teljes korábbi sorozatát. Nem lehet haragudni rájuk, a Total War: Rome 2 ugyanis remekül néz ki. A frissen kiadott 5 képen hatalmas seregek rohamoznak az elsötétült ég alatt. Hajók, ostromok, némi HBO-hangulattal megfűszerezve - többre nincs is szükség. További képek megtekinthetően az Eurogamer galériájában.

Halo 4 - a specializációk mindent megváltoztatnak

A 343 Industries elismeri, hogy a Bungie remek munkát végzett az évek során a Halo többjátékos részével, ők azonban a következő szintre szeretnék emelni a dolgot. David Ellis, a Spartan Ops designere úgy gondolja, a multiplayeres osztályokon belüli specializációk mindent megváltoztatnak, és miattuk még akár évek múlva is frissnek tűnhet a játék. Minden specalizációt 10 szinten keresztül fejleszthetünk, menet közben kilenc, csak külsőleg eltérő páncélt megszerezve.

Fejlődésünk során egyéni fegyverskineket, emblémákat szerezhetünk, és megváltoztathatjuk sisakunk kinézőkéjének színét. A tizedik szinten aztán kapunk egy elég komoly, a játékmenetre is hatást gyakoroló képességet is. A különböző karakterosztályok más gyorsasággal fejlődnek. A Wetworks, Engineer, Tracker, Rogue, Stalker, Pathfinder és Operator képességeiről egyelőre nem sokat tudni, de az utolsó osztály, a Pioneer például használhatja a Fast Track skilljét, melyet ha bekapcsolva tart, több tapasztalati pontot szerezhet.

Mozgásban a Dark Souls: Prepare to Die Edition

Valószínűleg egyetlen PC-s port körül sem született eddig ennyi bizonytalan nyilatkozat. A fejlesztők többször is hangsúlyozták, hogy igyekeznek a lehető legjobban átültetni a játékot konzolokról, azonban megjegyezték azt is, hogy a framerate-problémák megoldására nem valószínű, hogy lesz erőforrásuk, mint ahogy számos bug javítására sem. A From Software anyaga ettől függetlenül kétségtelenül egy gyöngyszem lesz a PC-s játékosoknak, ráadásul extra tartalommal érkezik, melyet később a konzolosok is megkapnak.

 

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward