Aprók nagyban - 08.01.

John Carmak és a VR-szemüveg, Resident Evil 6, Splinter Cell: Blacklist, Far Cry 3, Starcraft II és rengeteg érdekesség rovatunk mai felvonásában...

Aprók nagyban - 08.01.

Pénteken jön Xbox 360-ra a Left 4 Dead 2: Cold Stream

Ismeretlen okok miatt csúszott a Left 4 Dead 2 új DLC-jének megjelenése Xbox 360-on, azonban a várakozásnak hamarosan vége: a Valve Twitteren jelentette be, hogy pénteken jelenik meg a csomag a Microsoft konzolján, 560 MS pontért.

Easy fokozatot kap a Dragon's Dogma

Egy új patch-csel elhelyezi a legkönnyebb fokozatot a játékban a Capcom, megspékelve azzal a lehetőséggel, hogy bármikor válthatunk majd a nehézségi szintek között. A cég túl sok panaszt kapott a gyengébb képességű játékosoktól, miszerint a játék legalacsonyabb nehézségi fokozata is túlságosan sok nekik.

Egyre nagyobb lesz a Resident Evil 6

A Resident Evil 6-tal már eddig is fantasztikus mennyiségű és változatos tartalmat ígértek nekünk a készítők, hiszen mind a korábbi részek két főszereplője, Leon és Chris, mind pedig Wesker fia, Jake kap benne egy-egy saját részt. Ez azonban még nem minden, a fejlesztők ugyanis elmondták, hogy a játék egyik főellenfele, a dögös femme fatale, Ada Wong is játszható lesz, miután végeztünk a fenti három karakter sztorijával. Ada történetét csak egyjátékos módban lehet majd kipróbálni.

 

 Ezen kívül érkezett egy video az Agent Hunt játékmódról is:

Fotorealisztikus játékokat szeretne a 2K

A 2K Games elnöke, Christoph Hartmann elmondta, addig nem nagyon fognak tudni új játékműfajokat kitalálni, amíg a játékok nem lesznek fotorealisztikusak. Példának a filmipart hozta fel: egy mozi esetében a rendező komoly érzelmeket tud előhozni egy színészből, egy videojátékban azonban ez nem valósítható meg teljesen. Ezért úgy gondolja, amíg nem érjük el a fotorealizmust, addig bizony a shooterek és az akciójátékok fognak dominálni továbbra is, mert a konzolokon egyszerűen ezek fogynak a legjobban. Hartmann úgy véli, amint teljesen valósághűen tudnak majd érzelmeket vinni egy játékba, gyökeresen meg fog változni az egész ipar.

David Jaffe visszatérne a Twisted Metalhoz

Jaffe a saját blogján beszélt arról, hogy sikeresnek tartja a Twisted Metal legutóbbi részét PS3-on. Elmondása szerint a játék kapott néhány remek kritikát, és néhány lehúzósat is, így végülis 76%-on áll, üzletileg pedig jól teljesített. Azt Jaffe is elismeri, hogy nem volt egy hatalmas sikercím, de szerinte a Sony egyértelműen jó befektetést csinált azzal, hogy finanszírozta a játékot. A God of War és a Twisted Metal atyja ugyan most éppen az új stúdióját igazgatja, ám a blogposztban megjegyzi, amint sikerült pár címet elkészíteniük és kiadniuk, szívesen dolgoznának együtt a Sonyval, hogy egy új Twisted Metal-részt hozhassanak tető alá.

Splinter Cell: Blacklist - újabb kérdezz-felelek

A Ubisoft menetrendszerűen előjött a Splinter Cell: Blacklist fejlesztői videojának második részével, melyben a készítők főként a lopakodós játékmenettel kapcsolatos rajongói kérdéseket válaszolják meg.

VR-szemüvegre gyűjtenek a Kickstarteren

A virtuális valóság mindig is foglalkoztatta a játékfejlesztőket, ám a technológia sosem terjedt el igazán a hétköznapi játékokban - valószínűleg azért, mert az eszközök nem voltak sem elég kiforrottak, sem pedig elég olcsók. Ezen próbál változtatni az Ocolus-Rift nevű frissen indult vállalkozás, mely az új VR-headsetjére 250 ezer dollárt szeretne kérni a Kickstarter oldalon. A projekt abból a szempontból is érdekes, hogy maga John Carmack is támogatja: egyrészt azt nyilatkozza a Kickstarteren, hogy ez a legjobb VR-szett, amit valaha látott a világ, másrészt pedig aki 300 dollárnál többet ad bele a projektbe, az nem csak a kütyüt kapja majd meg, hanem a Doom 3: BFG Editiont is.

Far Cry 3 - bemutatón a kooperatív mód

A Ubisoft kiadta az E3-on is látott kooperatív játékbemutatót, csak ezúttal némi kommentárt és információt is elhelyeztek mellette. Ezek szerint a történet egy hajóról és az azon található tetemes mennyiségű vagyonról szól. Egy kapitány eladja az SS Astrid néven futó cirkálót egy Hoyt nevű hadúrnak, a legénységből azonban négy ember úgy dönt, nem hagyják, hogy kisemmizzék őket, és megküzdenek a hajóért a kalózok ellen, hogy megszerezzék a rajta elhelyezett értékeket, főként a kapitány széfjét. Később azonban kiderül, hogy a kapitány magával vitte a széfet a hadúr szigetére, így a négy elszánt tengerésznek több dolga lesz, mint azt elsőre gondolták volna.

A csapatban ott van az időnként idegbeteg módjára viselkedő Callum, egy volt zsaru, Leonard, egy volt hadiorvos, Tisha, és az egykor gengszterként dolgozó, ám azóta megjavult és a családjának pénzt gyűjtő Mikhail.

FIFA 13 - egyedi irányítás a Wii U kontrollerére

A FIFA 13 komolyan ki fogja használni a Wii U új táblakontrollerét. A passzolás, a szerelés, és a taktikák változtatása mind megoldható lesz az érintőképernyőn, egy másik játékos kijelöléséhez pedig egyszerűen csak rá kell majd nyomnunk az ujjunkkal. De ehhez hasonlóan bejelölhetjük az ellenfél játékosait is, akiket aztán leszerelhetünk, illetve a kontroller megrázásával, vagy az L3 lenyomásával megjelenik az irányító képernyőjén a kapu, ahol kijelölhetjük, annak melyik részére szeretnénk lőni. A Wii U-n szintén egyedi lesz a szabadrúgások és a büntetűk rendszere is, de erről az Electronic Arts még nem számolt be részletesen.

Starcraft II - itt az 1.5 és az arcade

A Blizzard az eddigi legnagyobb patch-nek tartja a Starcraft II: Wings of Liberty 1.5-ös verzióját, mely egyrészt felkészíti a játékot a következő kiegészítőre, a Heart of the Swarmra, másrészt pedig behozza a régen várt Arcade-et. Az Arcade gyakorlatilag a Custom Game lehetőséget váltja le, illetve bővíti ki: itt a játékosok összeszedettebb körülmények között böngészhetik a felhasználók által készített pályákat, értékelhetik azokat, kritikát írhatnak róluk. A játék ezen kívül egy új launchert is kapott, fejlődött a grafika, a felhasználói felület és a pályaszerkesztő is. A változatások hosszas listája megtekinthető itt.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward