Aprók nagyban - 07.30.

Ingyenes The Secret World-hétvége, Baldur's Gate: Enhanced Edition, kinectes FIFA 13, Tekken Tag Tournament 2 és számos más érdekesség, hír a hét első aprójában...

Aprók nagyban - 07.30.

Szivárgás a Modern Warfare 3 szeptemberi DLC-jéből?

Habár az Activision hivatalosan nem jelentett be semmit az augusztusi DLC utánra, úgy tűnik, hogy több leleményes felhasználó az interneten sikeresen összeszedett egy rakás képet és néhány videót, melyek az eddig ismeretlen tartalmakat mutatják meg. Sajnos ezek közül néhányat azóta eltávolítottak, de a nagyrészük továbbra is megtekinthető az MP1ST oldalán.

Los Angelesben marad az E3

Az Entertainment Software Association nagy bejelentést ígért mára, ami alapján sokan azt feltételezték, hogy a szövetség más helyszínre költözteti a következő expót. Ez azonban nem történt meg; Michael D. Gallagher elnök elmondta, további három évre szerződtek Los Angelesszel, így 2015-ig biztosan az angyalok városában marad a legnagyobb játékkiálítás. Korábban azért feltételezték sokan, hogy az E3 elköltözhet, mert részben lebontják az expónak otthont adó Los Angeles Convention Centert egy stadion építése miatt.

Kiszivárgott a Square Enix Gamescomos felhozatala

A NeoGAF idő előtt megszerezte a Square Enix Gamescomos játékfelhozatalának listáját, s a címek között természetesen ott van a Final Fantasy VII PC, a Final Fantasy XIV újjászületett változata, a Hitman: Absolution, és a Tomb Raider is.

Itt a teljest lista:

[list type="unordered"]

[*]Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

[*]Hitman: Absolution

[*]Tomb Raider

[*]Sleeping Dogs

[*]Quantum Conundrum

[*]Gameglobe

[*]Final Fantasy VII

[*]Final Fantasy Dimensions

[*]Motley Blocks

[*]KooZac

[*]Qwirkle

[*]SolaRola

[*]Mensa Academy

[/list]

Népszerű a Phantasy Star Online 2, érkezik a frissítés

A SEGA bejelentette, hogy a Phantasy Star Online 2 730 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik, és 91,513 játékos volt egyszerre bejelentkezve július. 7-én. A cég dolgozik a játék nagy nyári frissítésén, mely többek között új ellenfeleket, felszereléseket és hajstílusokat fog tartalmazni, és augusztusban élesítik, három fázisban. Erről tekinthetünk meg egy kis előzetest is:

Twisted Metal - újabb kivágott befejezés

David Jaffe újabb kivágott Twisted Metal-befejezést tett közzé, mely ezúttal a közönségkedvenc Sweeth Tooth-t mutatja. A Twisted Metal számos változáson ment keresztül fejlesztés közben: kezdetben egy kicsit könnyedebb, tizenéves korhatárral rendelkező anyag lett volna, később azonban komolyabb, csak felnőtteknek szóló sztorit tettek alá. Ennek a váltásnak számos in-game tartalom és video is áldozatul esett.

Újabb End of Nations bétateszt jön

A Trion bejelentette, hogy a szeptember 20-án megjelenő stratégiájához még egy bétatesztet hirdet augusztus 3-tól 5-ig. Jelentkezni errefelé lehet.

Disney hercegnők a LittleBigPlanet 2-ben

A hivatalos PlayStation Blogon jelentették be, hogy Sackboyt hamarosan beöltöztethetjük különböző disney hercegnőknek a Disney Princesses Costume Pack segítségével. Azaz többel, mert az összesen nyolc hercegnőt két csomagban adják majd ki, melyekből az első augusztus elsején jelenik meg, és Csipkerózsikát, Hamupipőkét, Jázmint és Hófehérkét tartalmazza. A második pakk néhány héttel később érkezik, és Belle, Tiana hercegnő, Aranyhaj és Ariel lesz benne.

Ingyenes The Secret World-hétvége jön

A Funcom bejelentette, hogy ezen a hétvégén a játék első hónapjának fordulójára mindenki ingyenesen kipróbálhatja majd a The Secret Worldöt. Az alkalomra különböző speciális eseményekkel, tűzijátékkal, és extra jutalmakkal készülnek a fejlesztők. A héten még további részleteket várhatunk, egyelőre annyi biztos, hogy a bétás hozzáféréssel is működni fog az ingyenes hétvége.

Keresztplatformos játék a Baldur's Gate: Enhanced Editionnel

A Beamdog vezetője, Trent Oster árulta el, hogy a szeptemberben megjelenő Baldur's Gate: Enhanced Edition teljes keresztplatformos kooperatív játékot biztosít majd: az iPad-felhasználók együtt nyomulhatnak az androidosokkal, a PC-sekkel és a macesekkel.

Kinectes előzetesen FIFA 13

Még ugyan nem focizhatunk a Kinect előtt ugrálva, arra azonban használhatjuk a készüléket, hogy különböző utasításokat adjunk ki, cseréket hívjunk be, és változtassunk a formáción - szóval, kényelmesebb lesz az életünk. Sajnos azonban van a dolognak árnyoldala is: ha káromkodunk a gép előtt, a bírók kicsit komorabbak lesznek - bár ez valószínűleg a magyar nyelvre nem fog vonatkozni.

A Valve már nem tetszett a City 17 megálmodójának

Viktor Antonov, a Half-Life 2 hangulatos, City 17 nevű városának designere még korábban elhagyta a céget, és az Arkane Studioshoz igazolt, az okokat azonban csak most tudtuk meg. Antonov elmondása szerint a Valve egyszerűen túl nagyra nőtt, az Arkane pedig kis cég, ahol továbbra is teljesen érvényesülhet a kreativitás és a kockázatvállalás. Ezen kívül a fejlesztő elmondta, a Valve már nem is foglalkozik olyan projektekkel, ami őt érdekelné: konkrétan a cég nem készít mostanában AAA-kategóriás, klasszikus módon megjelenő játékokat, a legutolsó ilyen pont a Half-Life 2 volt, azóta pedig csak epizódok érkeztek. Antonov azért hozzátette: a Valve egy remek munkahely, de őt inkább az érdekes projektek vonzzák, nem pedig a csapat.

Nemek miatt kritizálták a Minecraftot

Markus "Notch" Persson, a Minecraft fejlesztője érdekes kritikát kapott a héten, miszerint a játékban nem lehet női karakterrel lenni. Az úriember azonnal válaszolt is, és elmondta, hogy a Minecraftban valójában nincsenek is nemek: a játékos karaktere, Steve az egész emberiséget testesíti meg. Notch szavaiból ugyan kivehető, hogy nem feltétlenül a korrektség vezérelte, ugyanis úgy véli, hogy a Minecraft grafikai színvonalán nem probléma, ha a karakter nemisége nem azonosítható - ez azonban olyan dolog, amit a látványosabb címek fejlesztőinek bizony át kell gondolniuk.

Tekken Tag Tournament 2 - ilyen lesz az oktatómód

Valószínűleg a Tekken-történelem legjobb oktatómódja lesz a Fight Lab, ahol végre azok is megtanulhatják a játék mélységeit, akik a széria korábbi részeiben csak elveszve nyomkodták a gombokat. A korábbi epizódokkal ellentétben itt egy testreszabható oktatórobot ellen harcolhatunk, és intuitív módon tapasztalhatjuk ki a játék trükkjeit.

 

Dead Stop - Dead Island mobilokra?

A Siliconera jelentése szerrint a Dead Islandet fejlesztő Techland bejegyzett egy Dead Stop névre hallgató szabadalmat, mely a leírás szerint egy mobilos eszközökre készülő játék lehet. Habár ez még nem jelent semmit, azonban nem kizárt, hogy a Riptide alcímmel készülő folytatás mellett a stúdió meglovagolja a mobilos trendet is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward