Aprók nagyban - 07.27.

Need for Speed: Most Wanted, Blood Knights, Borderlands 2, Dear or Alive 5, 007 Legends, Sleeping Dogs, és tengernyi érdekesség a hét utolsó aprójában...

Aprók nagyban - 07.27.

Bejött a Battlefield 3-nak a facebookos reklámozás

A Facebook első, befeketetőknek szánt konferenciahívásán Sheryl Sandberg, a közösségi oldal COO-ja beszélt a facebookos hirdetések hatékonyságáról. Elmondása szerint a független elemzők által vizsgált, ebben az évben futtatott kampányok 70%-a a befektetett pénz legalább háromszorosát hozták vissza, ezek közül pedig 49% több, mint ötször annyit termelt ki, mint amennyibe került. Példának az Electronic Arts Battlefield 3 kampányát hozta fel, melyre 2,75 millió dollárt költött a cég, és 12,1 millió dollár bevételt tulajdonítottak a facebookos reklámok eredményének.

Azonnal elérhető lesz az OnLive az Ouyára

Bruce Grove, az OnLive vezetője közleményben tudatta, a szolgáltatás az első naptól élni fog az olcsó androidos konzolon. Több információt nem közölt, csak szimpátiáját fejezte ki az Ouyával kapcsolatban: szerinte a közös pont a két cég között, hogy mindketten igyekeznek nyíltabbá, több ember számára elérhetővé tenni a játékokat.

Farming Simulator 2013 - konzolokra is jön

Az érdeklődők körében - állítólag - komoly sikert arató 2011-es verzió után a 2013-as sorszámú Farming Simulator már megjelenik konzolokra is. A fejlesztők az elődhöz képest további járműveket tettek be a világ 20 legjobb gyártójától, de több növény, állat és környezet is bekerült. Ezen kívül a készítők egy új online módot is ígérnek, ahol a játékosok letölthetnek és megoszthatnak modokat, járműveket, felszerelést és egyéb tartalmakat. A Farming Simulator 2013 októberben jelenik meg PC-re, és a jövő év első negyedében PS3-ra és Xbox 360-ra.

CD Projekt RED - túl korai a multiplayerről beszélni

Tegnap beszámoltunk arról, hogy a CD Projekt RED multiplayer játékok programozásában jártas fejlesztőt keres. A rajongók nyilván azonnal többet akartak tudni a dologról, Michal Platkow-Gilewski, a stúdió marketingese azonban elmondta, még túl korai erről beszélni. Az úriember azt nyilatkozta, egyelőre nincs is konkrétan meghatározva, milyen játékon fog dolgozni a friss alkalmazott, a legfontosabb jelenleg az, hogy egy szakértővel tudják megvitatni a többjátékos lehetőségekkel kapcsolatos ötleteiket. Platkow-Gilewski hozzátette, olyan embert keresnek, aki komolyan kiveszi majd a részét a CD Projekt jövőbeli engine-jeinek elkészítésében.

Elérhető az Orcs Must Die 2 demója

A Robot Entertainment örömmel újságolta, hogy az Orcs Must Die 2 demója elérhető Steamen, a július 30-ai megjelenésig pedig 10%-os kedvezménnyel lehet megvenni a játékot - ugyaneddig a dátumig az első részt is meg lehet szerezni erősen leárazva. A második felvonás legnagyobb újdonsága az elődből sokat hiányolt kooperatív mód bevezetése.

WWE 13 - ilyen lesz a Live mód

A THQ egy előzetesen keresztül mutatja meg, milyen lesz a WWE 13 új Live módja. Az egészet annak szellemében alakították ki, hogy minél érdekesebb, színesebb kommentárt, hangeffekteket, és minél inkább élő közönséget láthassunk.

End of Nations - megvan a megjelenési dátum

A Trion bejelentette, hogy stratégiai játéka szeptember 20-án jelenik meg. A múlt heti bétatesztelés sikeresen lezárult, további információkat pedig a játék hivatalos honlapján lehet találni.

Need for Speed: Most Wanted - üldözés Fairhaven Cityben

A Criterion kiadott egy új fejlesztői videót, melyben a játék nyitott világű helyszínéül szolgáló Fairhaven City különböző részeit mutatják be. Meg persze némi autózást is.

A Blizzardnak sem tetszik a Windows 8

Gabe Newell tegnapi nyilatkozata - miszerint katasztrófa lesz a PC-s piac szereplői számára a Windows 8 bevezetése, illetve a rendszer zártsága - több követőt is vonzott. Közülök az egyik legjelentősebb a Blizzard, pontosabban a stúdió alelnöke, Rob Pardo, aki Twitteren a következőt nyilatkozta: "Úgy gondolom a Windows 8 egy katasztrófa mindenki számára, akinek köze van a PC-hez, s a Blizzard számára sem frankó."

Pardo ennél többet nem mondott, de valószínűleg ugyanazt kifogásolja mint a Valve első embere.

Blood Knights - letölthető szerepjáték PC-re és konzolokra

A Deck13 fejlesztésében készül a még idén nyáron megjelenő, letölthető szerepjáték, melyben Jeremyt, a vámpírvadászt alakítjuk. Főhősünket azonban az egyik küldetése alatt megharapja egy vérszívó, így ő maga is vámpírrá válik, ráadásul engedelmeskednie kell úrnőjének, a dögös, de misztikus Alysának. Így gyakorlatilag ősellenségével kell együtt dolgoznia azon, hogy ezt a köteléket valahogy megszakítsák. A játék során mindkettejüket irányíthatjuk majd.

Borderlands 2 - rengeteg ellenfél

A Borderlands 2 mesterséges intelligenciájáért felelős programozó, Jasper Foreman elmondta, a játékban sokkal több ellenféltípus lesz, mint elődjében. 15-20 teljesen eltérő ellenségre kell számítani, melyekből rengeteg változat létezik, így összesen akár 200-300 fajta rosszarcúra számíthatunk. Sok energiát fordítottak a mesterséges intelligenciára, így a különböző típusú robotok össze fognak dolgozni: lesz tank, de lesz olyan is, aki megjavítja társait, és akadnak majd Transformer-szerű, átalakuló példányok is.

Dead or Alive 5 - szexis bunyó

A Dead or Alive-sorozat valamilyen formábban mindig is a formás és hiányos öltözetű lányokról szólt, és nincs ez másként az ötödik résszel sem. Erről győződhetünk meg az alant látható előzetesben, ahol a hölgyek még nyuszifüleket is kaptak.

Jól megy a Tony Hawk’s Pro Skater HD

Josh Tsui, a fejlesztésért felelős Robomoto vezetője elmondta, az első héten 120 ezer példány ment el Xbox Live Arcade-en a Tony Hawk’s Pro Skater HD-ből, ráadásul napról napra szinten maradtak az eladások, tehát a játék iránti érdeklődés nem lanyhul. Tsui szerint ez annak köszönhető, hogy egyrészt az anyag viszonylag olcsó és könnyű hozzájutni (értsd: letölthető), az Xbox-tulajdonosok pedig ajánljgatják barátaiknak.

Carrier Command: Gaea Mission - Xbox 360-bemutató a GamesComon

A Bohemia hibrid-stratégiáját először a kölni GamesComon láthatjuk majd mozgás közben Xbox 360-on, a megjelenés pedig ősszel várható.

Régi és új Bond-sztárok a 007 Legendsben

Az Activision bejelentette, hogy többi régi és új sztárt szerződtetett a 007 Legendshez. Természetesen mindannyiuknak köze van, vagy volt valamilyen szinten a híres brit ügynök történeteihez. Jelen lesz Daniel Craig, Rory Kinnear a hangját adja az MI6-főnök Bill Tannernek, a Moonraker küldetésben pedig Michael Lonsdale visszatér szerepébe, mint Hugo Drax. Richard Kiel is megjelenik, mint Jaws, Naomie Harris pedig az idén ősszel érkezú új film, a Skyfall gárdájából érkezik.

A néhány Bond-filmért, és több videojáték történetéért felelős Bruce Feirsteinis írja a játék sztoriját, a zenét pedig szintén a Bond-veterán David Arnold szerzi, a tévéfilmes Kevin Kiner mellett. Az Activision elmondta, további sztárokat fognak bejelenteni a következő hetekben.

Sleeping Dogs - központban a lövöldözés

Sztárok ide, kemény maffiatörténet oda, a Sleeping Dogs egyik legfontosabb része azért a lövöldözés lesz. Ezt mutatja be most nekünk részletesebben az új előzetes:

Resident Evil 6 - a közönség akarta a zombikat

A Resident Evil 4-ben és 5-ben a ránk rontó szörnyetegek eléggé messze kerültek a klasszikus a zombiktól, a rajongók pedig egyre jobban hiányolták azokat - árulta el Hiroyuki Kobayashi, a hatodik rész executive producere. Ezért a közönség kérésére most visszahozzák őket, azonban annyira azért mégsem lesznek "normális" zombik. Habár alapból csoszogni fognak, és eléggé lassúak lesznek, amint megpillantják a játékost, elkezdenek rohamozni, vagy akár ugrani - egy kis Left 4 Dead-utánérzés. Némelyik még fegyvert is fog használni, bár Kobayashi elmondta, ez nem tudatos cselekvés lesz a járkáló hullák részéről. A készítők úgy képzelték el, hogy néhány élőhalott még emberi életében tudott fegyvereket használni, és ezek tudat alatt bennük maradtak azután is, hogy zombivá váltak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward