Aprók nagyban - 07.25.

Kigyulladó PlayStation Viták, kézikonzol-jóslatok, Darksiders II, Far Cry 3, linuxos Serious Sam 3, és számos más érdekesség rovatunk mai felvonásában...

Aprók nagyban - 07.25.

Kigyulladnak a PlayStation Viták?

Japánban több bejelentés is érkezett a hivatalos kormányszervek felé, melyek leégett PlayStation Vitákról panaszkodnak. A hírek szerint a kézikonzol és a töltő csatlakozásánál gyulladhat ki a készülék. Később azonban kiderült, a dolog nem csak a szigetországban fordult elő: ugyan onnan érkezett a legtöbb, 21 bejelentés, további nyolcról számoltak be Európában és Ausztráliában is - összesen. Nem túl gyakori esetről van tehát szó, és a Sony ragaszkodik is ahhoz, hogy nem tervezési hiba okozza a leégést: a japán cég úgy véli, az érintett felhasználóknál folyadék, vagy más vezető anyag kerülhetett a töltő és a készülék közé, ez okozhatta a leégéseket, melyek eddig nem okoztak személyi sérülést. 

Ubisoft-tervek a GamesComra

A Ubisoft ma bejelentette, hogy saját gamescomos sajtókonferenciáját augusztus 15-én délután 3-kor tartja meg. Itt a kiadó vezető beosztású emberei jelentenek majd be több, a cég különböző franchise-címein alapuló ingyenes játékot, részletezik az e-sporttal kapcsolatos terveiket, valamint beszélnek az online játékok egyre növekvő jelentőségéről.

A kiadó ezen kívül a következő anyagokat hozza a kiállításra, melyek mind kipróbálhatóak lesznek a helyszínen:

[list type="unordered"]

[*]Assassin’s Creed III

[*]Assassin’s Creed III Liberation

[*]Far Cry 3

[*]Tom Clancy’s Ghost Recon Online

[*]Shootmania: Storm

[/list]

A Wii U-s felhozatal pedig a következő címekből áll:

[list type="unordered"]

[*]Rabbids Land

[*]Rayman Legend

[*]Sports Connection

[*]Your Shape Fitness Evolved 2013

[*]ZombiU

[/list]

Befutottak a Steam hardveres felmérésének eredményei

A Valve kiadta a legfrissebb hardveres felmérésének eredményeit, melyet a Steamen összegyűlt adatok alapján szedtek össze. Az adatokból egyértelműen kiderül, hogy emelkedett az Intel-alapú grafikus gyorsítók, valamint a régebbi egymagos és kétmagos processzorok használata. Mindez annak tudható be, hogy egyre több játékos használja a Steamet a laptopján, főként különböző indie játékokra, melyek elfutnak a régebbi, gyengébb masinákon is. Ezen kívül növekedett a DirectX 9 népszerűsége, felbontások tekintetében pedig a felhasználók 25%-a használ 1920x1080-ast, 18%-a 1366x768-ast és 7%-a 1600x900-ast. Bővebb infókért érdemes ellátogatni a linkelt honlapra.

Tribes: Ascend - ilyen a Twinfusor frissítés

A Tribes: Ascend Twinfusor névre hallgató frissítésében új fegyverek, új pályák, hangok, klántagek, party lehetőségek, és számos egyensúlybeli finomítás kapott helyet.

Pachter - egyik marokkonzol sem az igazi

A Wedbrush Morgan neves piaci elemzője, Michael Pachter elmondta, szerinte a Nintendo 3DS nagyobb, XL-verziója nem fog sokat segíteni sem a 3DS gyengélkedő eladásain, sem pedig a kézikonzolok visszaesett keresletén. Persze, némi ugrást ő is valószínűnek tart az XL európai megjelenése után, de drámai változásokra nem számít. Pachter a Sonyval kapcsolatban is beszélt, és a változatosság kedvéért itt sem túl pozitív a véleménye, bár lát jövőt a masinában. Szerinte a PlayStation Vita ugyan remekül sikerült gép, és jó az ár/érték aránya, még így is elég drága, hiszen a legtöbb piacon körülbelül ugyanannyiba kerül, mint a PlayStation 3. Elmondása szerint a Vita akkor fog igazán beindulni, ha számos nagy cím elérhető lesz rá.

Darksiders II - csak játékmenet

A THQ jóvoltából 2 percnyi, kizárólag in-game jeleneteket mutató előzetessel gazdagodtunk a Darksiders II-ből, amiből egyértelműen kiderül, milyen lesz a játék hangulata.

Serious Sam 3: BFE - az egyik első linuxos-steames játék

A Valve ugyan már bejelentette, hogy készül a Steam szolgáltatás és keretprogram Ubuntu linuxra is, azonban megjelenési dátumot egyelőre nem közölt. Feltételezések szerint 2012-ben mindenképp elindul a dolog, és az első játék a Valve saját Left 4 Dead 2-je mellett a Serious Sam 3: BFE lehet rajta. A linuxos verzión a Devolver Digital dolgozik, és éppen a kód portolása mellett a steames achievementeket, és egyéb, ezzel kapcsolatos dolgokat integrálják a játékba.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward