Aprók nagyban - 07.17.

Battlefield 4, Metro: Last Light, Diablo III, Hitman: Absolution, Ouya, és más játékok, érdekességek rovatunk mai részében...

Aprók nagyban - 07.17.

13 perc játékmenet a Metro: Last Light-ból

Felkerült az E3 alatt is látott Metro: Last Light játékmenet-bemutató teljes, 13 perces változata. Ha még nem győződtetek meg róla, hogy egy zseniálisan hangulatos FPS készül, lenyűgöző grafikával, akkor itt a bizonyíték.

DICE: jön a Battlefield 4, de nem hagyjuk magára a 3. részt

Miután kiszivárgott, hogy a Medal of Honor: Warfighter Limited Edition előrendelőinek kulcs jár a Battlefield 4 bétájához, a DICE nem sokat habozott, és elismerte: valóban készül a játék. A rajongók kétségbeesésére reagálva azonban a stúdió úgy nyilatkozott, a Battlefield 3-tartalmak folyamatosan fognak érkezni, és a Premium előfizetés egyáltalán nem volt felesleges attól függetlenül, hogy már készül a játék következő része. A DICE szerint a Battlefield 3 még "nagyon az elején jár az életének", ráadásul a Battlefield 4 lehetséges bétatesztje csak 2013 őszén kezdődhet el.

Munkaerőt keres a 343 Industries

A 343 Industries grafikusokat, és grafikai effektekben jártas játékfejlesztőket keres a jelenlegi, valamint a következő generációra készülő, Halo-univerzumban játszódó anyagokhoz. Mindez csak azért érdekes, mert ha nem sejtettük volna, ezzel gyakorlatilag bizonyossá vált, hogy a következő generációban sem maradunk Halo nélkül.

Hitman: Absolution - kulisszák mögött

A Square Enix kiadott egy videót, melyben arról értesülhetünk, mennyire fontos volt a Hitman-fejlesztői számára, hogy játékuk minél nagyobb publicitást kapjon az E3-on, és, hogy mit tettek ennek megvalósulása érdekében. A CNG jóvoltából mindezt magyar feliratozással élvezhetjük.

Sleeping Dogs - sztárparádé

A Square Enix egy rövid sztoribemutatás keretében fedte fel a Sleeping Dogsban szereplő színészeket. Ezek szerint Will Yun Lee (Die Another Day, Total Recall) fogja alakítani Wei Shent, a rendőrtisztet, akinek mélyen be kell épülnie a legveszedelmesebb triád bandába, a Sun On Yee-be. A történetben fontos szerepet kap még Pendrew rendőrfelügyelő, akit Tom Wilkinson (Batman Begins, The Full Monty) kelt életre, valamint  Jackie Mah, akinek hangját Edison Chen (Infernal Affairs I/II, The Dark Knight) adja. Ő főhősünk gyerekkori barátja, azonban a bizalmát vissza kell nyernünk. Jackie ugyanis már a banda egy alacsonyszintű verőembere, akin keresztül jobb barátságba kerülhetünk Red Pole Winston Chuval, akit  Parry Shen (Better Luck Tomorrow, The New Guy) alakít, és így szép lassan eljuthatunk célunkig, a brigád vezetőjéig.

A további szereplők között feltűnik még Emma Stone (The Amazing Spider-Man, Zombieland), Robin Shou (Hard to Kill, Fatal Chase), Terence Yin (New Police Story, Colour of the Truth), James Hong (Blade Runner, The Day the Earth Stood Still), Lucy Liu (Kill Bill: Vol. 1, Charlie’s Angels), Tzi-Ma (Rush Hour, The Quiet American), Yunjin Kim (Lost, Diary of June) és Kelly Hu (Martial Law, X2) is.

 

ShootMania - vissza a gyökerekhez

A TrackMania és a ShootMania fejlesztéséért is felelős Nadeo egyik vezetője, Anne Blondel-Jouin az Eurogamernek azt találta nyilatkozni, hogy főként a konzolok miatt az igazi FPS-műfaj, ahol még a "skill" számított, kezd kiveszni. Blondel-Jouin szerint ez főként azért történhetett meg, mert a nagy konzolos FPS-címeknek már a szórakoztatóipar többi nagyágyújával, így főként a filmekkel (is) versenyezniük kell, ami egyre komolyabb, hollywoodiasabb történeteket, nagy produkciós költségeket jelent. Azonban a zsigeri, reflexekre és a játékos képességeire építő játékmenet már nincs annyira jelen, mint korábban.

A fejlesztő ezen kívül úgy gondolja, a ShootMania nem is érkezhetne jobb időben, hiszen éppen két konzolgeneráció között vagyunk, és ilyenkor a játékosok tömegesen kezdenek el újra PC-n nyomulni. A ShootMania pedig betömi azt az űrt, amit  Blondel-Jouin szerint a Quake 3 és az Unreal Tournament óta nem nagyon tudott betömni senki más. 

Diablo III - visszatér a játéklimit

A Blizzard ma bejelentette, hogy visszateszi a Diablo III-ba azt a korlátozást, mely limitálja, hogy egy játékos bizonyos időn belül mennyi új játékot indíthat. Korábban egyszer már próbálkozott ezzel a stúdió, akkor azonban túl tágra szabták ezt az időkeretet, ami azt jelentette, hogy sokan normális körülmények között sem tudtak új játékot ("szervert") indítani, ami így gátolta például azokat is, akik az achievementekre vadásztak a Diablo III különböző fejezeteiben. A limitre egyébként a különböző hackeket és botokat használók miatt van szükség, a Blizzard ezzel tudja valamennyire visszafogni őket két banhullám között.

A botok használatával történő gyors farmolás felboríthatja a játék gazdaságát, amire a stúdiónak különösen vigyáznia kell a valós pénzzel működő aukciós ház bevezetése óta. A Blizzard arra kér minden játékost, visszajelzéseikkel segítsék a funkció finomhangolását, és a megfelelő időkeret belövését.

Resident Evil 6 - ezt láthattuk a Comic-Conon

A Comic-Con lassan egy nagyon fontos játékipari eseménnyé növi ki magát, nem csoda, hogy minden fontosabb címet igyekeznek bemutatni a kiadók az erre vélhetően fogékony közönségnek. Nem maradt ki a Resident Evil 6 sem - ami Japánban természetesen a megszokott módon Biohazard 6 címen jelenik meg, de ez ne zavarjon meg senkit.

Ouya - kellenek befektetők, vagy nem?

Kisebb félreértés alakult ki az Ouya körül. Mint arról már korábban beszámoltunk, az olcsó androidos konzolt fejlesztő cég a Kickstarterre ment pénzért, hatalmas sikerrel: a megjelölt 900 ezres összeget egy nap alatt túllépték, jelenleg pedig már közel járnak a 5 millió dollárhoz. Julie Uhrman, a projekt vezetője azonban egy interjúban elmondta, amint a Kickstarter-kezdeményezés lezárul, további befektetőket keresnek majd a konzol megvalósításához. Ez többekben riadalmat keltett: mi van, ha nem találnak befektetőket? A kickstarteres pénzből nem lehet befejezni a konzolt?

Válaszul az Ouya mögött álló csapat kiadott egy közleményt, melyben elmondják, az interjú egy félreértés volt, és a vállalatnak nincs további befektetésre szüksége a Kickstarteren túl. Megjegyezték továbbá, hogy a korábbi befektetőkkel kapcsolatban már elmondtak mindent, így mindenki számára ismeretes lehetett a tény, hogy a projekt elindításához a Digg alapítója, Jay Adelson, a Flixster alapítója, Joe Greenstein, és a Jawbone alapítója, Hosain Rahman járultak hozzá főként. A csapat szerint a Kickstarter-kampány lezárása után a legfontosabb prioritásuk, hogy minél hamarabb a piacon tudják az Ouyát.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward