Aprók nagyban - 06.05.

A mai felhozatalban: Watch Dogs, rebootolt Oddworld, Star Trek és Carmageddon - többek között. Az E3-on rengeteg a bejelentés

Aprók nagyban - 06.05.

Watch Dogs - még a jelenlegi generációra

A Watch Dogs annyira jól nézett ki a Ubisoft prezentációján, hogy sokan úgy vélték, ez már biztos a következő generációra jön majd. A Ubisoft vezére, Yves Guillemot elárulta, nem erről van szó: a játék PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra jön, de azt hozzátette, hogy az E3-as bemutató egy high-end PC-n futott. Vagyis minden esély megvan rá, hogy a konzolos változatok sajnos nem fognak ilyen grafikai minőséggel rendelkezni. Amikor azonban arról kérdezték, hogy ettől függetlenül megjelenhet-e majd következő generációra is a játék, a cégvezér Twitteren annyit válaszolt: "meglátjuk". 

Oddworld - újraélesztik a sorozatot

Az egykor szebb napokat látott Oddworld-sorozatról nagyon rég nem hallottunk semmit. Most megtudtuk ennek az okát is. Az Oddworld Inhabitants a Facebookon jelentette be, hogy teljesen rebootolják a sorozatot, melynek első része, az Oddworld: Abe's Oddysey jövő nyáron jelenik majd meg, és a néven kívül nem sok köze lesz az eredeti PS1-es epizódhoz. Először az év végén számíthatunk arra, hogy bármit is mutatnak a játékból.

Metro 2033 - másfél milliónál jár

A viszonylag gyenge marketing ellenére is átlépte az 1,5 milliós eladási határt a Metro: 2033, jelentette be egy befektetőknek szóló beszámolón a THQ. A kiadó elmondta: a Metro: Last Light bereklámozásánál nem lesznek olyan szűkmarkúak, mint az első rész esetében - aminek örülünk, hiszen ugyan Metro: 2033 egy kiváló játék volt, a folytatás minden tekintetben jobbnak tűnik.

The Elder Scrolls Online - kedvcsináló az E3-ra

Nem gondoltuk, hogy az E3-on bármit is hallani fogunk a Bethesda új MMO-ja felől, így kellemes csalódásként érkezett be ez a kis kedvcsináló. A renderelt video szinte semmit nem árul el, de arra jó, hogy még véletlenül se felejtsük el, hogy egy újabb MMORPG-óriás készül.

 

Wii U - egy feltöltéssel 3-5 órát bír a kontroller

Sok kérdés érkezett a Nintendo irányába azzal kapcsolatban, vajon mennyi akkumulátoros üzemidőt bír az új táblakontroller. A válasz megérkezett: egy feltöltéssel 3-5 óra között bírja a készülék, a teljes feltöltés pedig 2-2,5 órát vesz majd igénybe. A Nintendo azt is megerősítette, hogy a kontrolleren található képernyő 16:9-es képaránnyal rendelkezik, 6,2 inch átmérőjű, az egész cucc pedig 500 grammot nyom.

Star Trek-játék - megvan a főgonosz

A J.J. Abrams-féle Star Trek reboot óta gyanús csend honol a korábban már bejelentett játék körül. A kooperatív akcióra épülő cím azonban készül: a megjelenést 2013 elejére lőtték be PS3-ra, Xbox 360-ra és PC-re. A különálló, a film után játszódó történetben az ellenség a gorn faj lesz, a moziban Kirköt és Spockot alakító Chris Pine és Zachary Quinto pedig a hangjukat adják a játékhoz.

Portal 2 - Move-támogatás érkezik

A Valve bejelentette, hogy a Portal 2 In Motion DLC-je valamikor az év későbbi szakaszában jelenik meg, és teljes Move-támogatást hoz a PlayStation 3-ra. Ezen kívül olyan pályákat is tartalmazni fog, melyeket eredetileg a Razer Hydra kontrollerhez készítettek.

Electronic Arts - UFC megállapodás - további részletek

Hétfőn mindenkit meglepetésként ért, amikor Dana White, a UFC elnöke bejelentette, mostantól az Electronic Arts készíthet játékokat a UFC-licenc alapján. Ma fény derült néhány dologra a megállapodással kapcsolatban: a THQ pénzügyi okok miatt nem tudta tovább magánál tartani a licencet, de csak dicsérte az elmúlt évek munkáját és együttműködését a bunyós szervezettel. Ennek következtében viszont a THQ kénytelen bezárni San Diego-i stúdióját, azonban az ott dolgozókat igyekszik beajánlani máshova, például az EA-hez is.

PlayStation Move kormány - okos megoldásokkal

A Sony a hivatalos PlayStation Blogon jelentette be, hogy egy PlayStation Move köré épülő kormány érkezik ősszel a PS3-hoz, 40 dolláros ajánlott fogyasztói áron. A készülék trükkösebb, mint az elsőre gondolnánk: a markolatok és fogantyúk állíthatók, így be lehet lőni autózáshoz, de teljesen át lehet alakítani motorozáshoz. Ehhez hasonlóan az autós játékokhoz megtaláljuk rajta a kormány mögötti váltófüleket, míg a motorosok tekergethetik majd a tekergetni való részeket.

Carmageddon: Reincarnation - először mozog a játék

Sikeres volt az új Carmageddon kampánya a Kickstarteren, így az eredeti fejlesztők tetemes részét tömörítő csapat elkezdhetett teljes erőbedobással dolgozni az új anyagon. A játék láthatóan mindenben hű marad a korábbi részekhez, főleg az elsőhöz - sajnos egyelőre úgy tűnik, hogy grafikában is azt a színvonalat képviseli. Persze nem érdemes még most ítélkezni, hiszen a bemutatott képsorok egyelőre az alfa előtti változatból származnak. 

 

 

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward