Aprók nagyban - 05.28.

Brutális Xbox One számítási kapacitás a felhőben, a PS4-es DRM ellen tiltakozik az internet, két videón az új Wolfenstein, és bemutatkozik az új Sonic...

Aprók nagyban - 05.28.

Bemutatkozik a Sonic: Lost World

Senki nem gondolta, hogy a Wii U sokáig marad Sonic-játék nélkül, ugye? Nos, a legutóbbi Nintendo Directen bejelentett Lost World megkapta az első előzetesét, és egyébként a Wii U mellett jön még 3DS-re is.

The Bureau: XCOM Declassified - minden, amit tudni akartál

Na jó, nem egészen, de azért érdekes dolgokat mond Alyssa Finley a 2K Marintól. Elmondja például, miért döntöttek a csapatalapú, TPS-nézető shooter mellett, milyen design döntések vezérelték a fejlesztést, milyen lesz a környezet, az univerzum, és hasonlók.

Minden egyes Xbox One-ra háromszor annyi teljesítmény és kapacitás jut a felhőben

A nagy fújolás közepette sokan figyelmen kívül hagyták a Microsoft Xbox One bemutatójának azt a részét, ahol a felhős teljesítmény igénybevételének lehetőségéről beszéltek. Most Jeff Henshaw újra elővette a témát, és elmondta: minden egyes fizikailag legyártott Xbox One-ra háromszor akkora CPU-teljesítmény és tárhely jut a felhőben. "Ez a kezdetektől így lesz, minden esetben, így a fejlesztők rögtön számolhatnak azzal, hogy a játékuk számára háromszor annyi erőforrás áll rendelkezésre. Így nagyobb, állandó pályákat építhetnek, amik jobban bevonzzák a játékosokat."

Erre reagálva az Xbox Australia munkatársa, Adam Pollington azt mondta, mivel az Xbox One alapból tízszer erősebb az Xbox 360-nál, a felhővel együtt gyakorlatilag negyvenszer akkora feldolgozó kapacitás áll a fejlesztők rendelkezésére. Hozzátette továbbá, hogy a felhős kapacitás ráadásul folyamatosan fejlődni és bővülni fog a jövőben, így gyakorlatilag szinte nincs is határa az Xbox One erejének. Azt azért fontos megjegyezni, hogy a késleltetések miatt nem valószínű, hogy túl sok valós idejű dolgot számítgatnának a felhőben (pl: MI, fizika, stb.).

Elkezdődött a DayZ Standalone tesztelése

Dean "Rocket" Hall megerősítette, hogy az ArmA II modjaként indult Day Z különálló verziójának alfatesztelése elkezdődött. Egyelőre ugyan csak egy eléggé zárt körben: a fórummoderátorok, Reddit moderátorok és a fejlesztésben segédkezők kaptak hozzáférést. A fejlesztők egy szervert futtatnak, és folyamatosan tolják ki a tartalmi frissítéseket. A nagyobb lélegzetvételű alfatesztet továbbra is júniusra tervezik.

Jön a Zumba Fitness World Party

Mindannyiunk legnagyobb örömére a Majesco bejelentette a Zumba Fitness World Party néven futó játékot, mely októberben érkezik Xbox 360-ra, Wii U-ra és Wii-re, Xbox One-ra pedig majd akkor, amikor a konzol megjelenik. A játékban elméletileg egy kulturális útra indulhatunk a világ körül, és akár 1000 kalóriát is elégethetünk óránként a 40 különböző gyakorlatsor valamelyikével. A mozgásban Lady Gaga, Pitbull és Daddy Yankee dallamai fognak segíteni (többek között), és olyan celeb zumba-edzők ugráltatnak majd minket, mint Beto, Gina Grant, Kass Martin, Melissa Chiz, Heidy Torres és Loretta Bates.

Ropogós képeken a The Evil Within

Shinji Mikami és a Bethesda közös játéka nem csak ijesztő lesz, de jól is fog kinézni. Legalábbis a most kiadott, E3 előtti képek alapján.

Galéria megnyitása grid_on

Sega Spectrum - mi lesz ebből az E3-on?

Egy frissen kiszivárgott fotó szerint a Sega egy Spectrum néven futó valamivel készül, amit a képen látható dátum alapján az E3-on tervez leleplezni. A japán szöveg lefordítva ezt jelenti: "A szórakoztatás új világa". Sokan persze rögtön arra gondoltak, hogy a Sega új konzolt fog bejelenteni, de ez persze eléggé valószínűtlen. Sokal esélyesebb valamiféle olyan digitális terjesztési rendszer, melynek segítségével a játéktermi játékokat tudja majd frissíteni, új tartalommal ellátni a kiadó - természetesen csak Japánban.

Xbox One - előrendelési rekord a Blockbusternél

Habár az Xbox One sem hivatalos megjelenési dátummal, sem pedig árral nem rendelkezik, ez nem akadályozza meg a nagyobb külföldi kereskedőláncokat abban, hogy megnyissák az előrendeléseket a masinára. Az angliai Blockbuster is így tett, a közönség reakciója pedig döbbenetes: hatalmas mennyiségű előrendelés futott be, sőt, az Xbox One megdöntötte a Blockbuster létezésének 24 éve alatt felállított összes előrendelői rekordot. James Morton, a cég egyik fejese természetesen örül a dolognak, és nem győzött hangsúlyozni, hogy a két next-gen konzol megjelenésével mennyire izgalmas idők várnak mindenkire.

Wolfenstein: The New Order videoáradat

A játék kreatív igazgatója, Jens Matthies elmondta, hogy ugyan az új Wolfenstein némileg más irányba tereli a sorozatot, a régi rajongóknak nem kell aggódnia: nem fogják megerőszakolni az univerzumot, ráadásul néhány régi karakter még vissza is fog térni. A sztori eltávolodik az okkultizmustól, és inkább a technológia kerül majd középpontba, a Veil visszatérésére tehát nem kell számítani. A két új videóban némi kérdezz-feleleket és akciót is láthatunk.

Vitára streameli a Sony az E3-as sajtókonferenciáját

A Sony június 10-én tartja meg az E3-as sajtókonferenciáját, melyet nyilván több forrásból is lehet majd online követni, a cég azonban közvetlenül a PS Vitára is streameli majd a show-t.

Kampány a PS4 DRM ellen, a Sonynak tetszik

A hétvégén kiszivárgott, hogy a Microsofthoz hasonlóan a Sony is valamiféle online védelmet tervez, illetve valamilyen módon korlátozni szeretné a használt játékokat is. Erre válaszul hatalmas Twitter-kampányba kezdtek a rajongók a NeoGAF indíttatására, a #PS4NoDRM és a #PS4USEDGAMES tagekkel. A kampány "vezetői" arra biztatták a résztvevőket, hogy twitjeikkel találják be a vélhetően illetékes Sony-vezetőket, így például Shuhei Yoshidát, John Kollert és Scott Rhode-ot. A Twitter természetének és amerikai népszerűségének köszönhetően persze hamarosan ezresével lehetett látni a két fenti taget használó üzeneteket, a dologra pedig láthatóan a célpontok is felfigyeltek, ugyanis John Koller és Scott Rhode is reagált, körülbelül ugyanazt: mindketten büszkék a PlayStation-rajongók túláradó szenvedélyére.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward