Aprók nagyban - 05.24.

Star Wars-játékhoz keres munkaerőt a Visceral, 100 millió Xbox 360 a cél, Kinectet is támogat az új Call of Duty, illetve bejelentették az év játékát...

Aprók nagyban - 05.24.

Újra akcióban a Sir, You Are Being Hunted

Közeledik az alfaverzió a kickstarteres támogatók számára, ennek örömére a Big Robot új játékmenet videót adott ki. Most éppen a hegyen barangolunk, ahol mindenféle érdekes dolgot tekinthetünk meg. A játék egyébként egészen jól néz ki, és elvileg a Rezzed-en ki is lehet majd próbálni.

Fightback - mobilos játék a Ninja Theorytól

Úgy látszik, nagyon nem jött be anyagilag a DmC: Devil May Cry, a Ninja Theory ugyanis egy free-to-play bunyós cuccot fejleszt iOS-re és Androidra. A játék egy oldalra scrollozós beat'em up lesz, az 1980-as évek hasonló címeinek stílusában, érintésre optimalizált verekedéssel.

Mark Cerny részletesen beszél a PS4-ről...

...majd június 26-a és 28-a között a GameLab konferencián. A konzol vezető mérnöke egy olyan előadást tart majd, mely az ígéretek szerint korábban soha nem látott betekintést enged a PlayStation 4 elkészítésébe. Ezen kívül meg fogják jutalmazni a minden évben átadott Industry Legend Award néven futó díjjal is. Ezek szerint nem egy meglepetés díjról van szó. A konferencián egyébként megjelenik majd Michel Ancel, többek között a Rayman készítője, valamint Minh Le, a Counter-Strike egyik alkotója is.

Érkezik a Vegyi Kilöttyenés Szimulátor

Hirtelen nem tudom, hogyan lehetne frappánsan lefordítani az évjátéka gyanús Chemical Spillage Simulation-t, ami az Excalibur Publishing jóvoltából érkezik. A kiadó olyan világhírű játékokat adott már a piacnak, mint a City Bus Simulator: New York, a Train Simulator 2013, valamint a rendkívül akciódúsan hangzó Camping Manager.

A játékban a hangzatos Special Chemical Disaster Prevention egység egy bátor tagját alakítjuk, aki veszélyes anyagokkal dolgozik, napjait mérgező és halálos dolgok között tölti. Még azelőtt meg kell akadályoznunk a vegyi anyagok kiszivárgását, mielőtt az árthatna a lakosságnak.

Kinectes hangutasításokat is támogat a Call of Duty Ghosts

Hogy pontosan mire, miként és hogyan használhatjuk majd a játékban a Kinectet, az egyelőre titok, azt azonban Eric Hirshberg megerősítette, hogy az új Call of Duty támogatja majd a kinectes hangutasításokat. Ez korábban egy Call of Duty-epizódnak sem képezte részét, most azonban nyilván változott a helyzet, hiszen a Kinect ott lesz minden konzol mellett. Hirsberg szerint nagyon jól használható lesz az új szenzor, hiszen nagyon pontos és válaszképes, és őket eléggé lenyűgözte a Microsoft bemutatója, ahogy instant váltogattak a különböző szolgáltatások között. Az úriember azonban fontosnak tartja megjegyezni: nem csak azért fogják használni a Kinectet, mert van, hanem azért, mert úgy érzik, hogy ez javíthat a játékélményen.

100 millió Xbox 360 a cél

Yusuf Mehdi, a Microsoft Interactive Entertainment Business divízió egyik igen-igen hosszú titulussal megáldott vezetője abban reménykedik, hogy a következő 5 évben elkel majd a 100 milliomodik Xbox 360-is. Ami azt jelenti, hogy a jelenlegi 75 millióhoz képest még 25 milliót kellene elsózniuk a gépből. Az úriember szerint ennek a fele körülbelül cserekonzolokból fog összejönni, a másik fele azonban teljesen új vásárlóknál talál majd gazdára. Ezt úgy tervezik elérni, hogy csökkentik majd a gép árát, ami által új vásárlói szegmensekre törnek be (meg amúgy is), valamint további multimédiás szolgáltatásokat indítanak el. Mehdi megerősíti, hogy az Xbox 360 nem csak, hogy élni fog a következő generáció megjelenése után, de rendszeresen érkeznek majd rá tartalmak.

De mik a tervek a következő generációval? "Minden generáció, ahogy azt már hallottátok, körülbelül 30%-kal nőtt. Ebben a generációban ez körülbelül 300 millió gépet jelent, és a legtöbb iparági szakértő egyetért abban, hogy a következő generáció 400 milliós eladást hozhat."

Mehdi azonban úgy véli, ahogy a konzolok egyre több szolgáltatást nyújtanak, ez a szám úgy nőhet felfelé. Szerinte akár arra is lehet esély, hogy az összes next-gen konzol eladásai együtt elérjék az 1 milliárdot.

PlayStation 4 hirdetés az angol Metro-újságban

Meglepetésszerűen egy PlayStation 4 hirdetés foglalta el ma az angol The Metro újság egyik teljes lapját. Ez magában még nem lenne különösen érdekes, de a rajta látható dátum megerősíti, hogy még 2013-ban számíthatunk a konzolra Európában is.

Designert keres Star Wars-játékhoz a Visceral Games

Az Electronic Arts hivatalosan is designert keres a Dead Space-ért is felelős Visceral Gameshez. A szerencsés jelölt a következő generációs konzolokra készülő Star Wars-játékon fog dolgozni, és segít a nulláról kialakítani annak játéktervét, valamint irányítja a jelenleg pre-vizualizációval foglalkozó csapatot. Az internet abban láthatóan egyetért, hogy a DICE a Battlefront 3-on dolgozik, de vajon milyen lesz a Visceral által készített Star Wars?

Ilyen lesz a Forza Motorsport 5 borítója

S ezáltal egyben az is megerősítést nyert, hogy így fognak kinézni az Xbox One-os játékok borítói. A doboz továbbá elárulja azt is, hogy visszatérnek a Top Gearrel kapcsolatos tartalmak, remélhetőleg Jeremy Clarkson narrálásával együtt. A Turn10 megerősítette, hogy a Forza Motorsport 5 az Xbox One nyitójátéka lesz.

Bekerülhetsz a Watch_Dogs világába

Ugyan nem túl fontos karakterként, hanem egyszerű járókelőként. Ennek ellenére, ha szeretnéd, hogy a játékosok véletlenszerűen összefussanak veled a Watch_Dogs-ban, akkor szükséges lesz egy Facebook- és egy Uplay-profilra, és meg kell válaszolnod három kérdést magaddal kapcsolatban. A kiadó 30 játékost választ majd ki a világ minden tájáról, véletlenszerűen. Jelentkezni erre lehet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward