Aprók nagyban - 05.07.

Nem lesz Frostbite 3 Wii U-ra, lemaradásban az új Xbox, gyártási problémák a PS4 körül, ismét lelép a Ubisofttól az Assassin's Creed atyja...

Aprók nagyban - 05.07.

Patrice Désilets újra elhagyta a Ubisoftot

Márciusban, a THQ Montreal felvásárlása után jelentette be a Ubisoft, hogy az Assassin's Creed atyja is visszatért a céghez. Gyümölcsöző kapcsolatról és új, kreatív játékokról beszéltek akkor. Úgy tűnik azonban, hogy a kiadó és Désilets között nem működtek a dolgok: a jó hangulatban megkezdett első tárgyalások és megbeszélések után kiderült, az úriember nem igazán illeszkedik a Ubisoft jövőbeli terveibe, így most ismét távozni kényszerül. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a THQ Montreal megszerzésével örökölt két projektet, az 1666-ot és a Project Underdogot is lelőtték-e ezzel párhuzamosan.

Remember Me - fókuszban a harc

Júniusban jön a Remember Me, és habár az első beszámolók szerint a harc kezdetben furcsának tűnhet, amint hozzászokik az ember, már egészen frankó lesz. Talán a lenti video segít kicsit eligazodni a dologban.

Pachter helyesli, hogy a Nintendo távol marad az E3-tól

Michael Pachter alapvetően megérti a Nintendo döntését, miszerint a cég nem képviselteti magát az E3-on úgy, ahogy a korábbi években. A piaci elemző szerint üzletileg jó a döntés, hiszen egy ilyen méretű sajtókonferencia, plusz a hatalmas bemutatótermek kibérlése nem olcsó mulatság, ráadásul a japánok úgy érzik, nem lenne mit bemutatniuk. Habár játékosként, illetve a játékipart kedvelő személyként Pachter is sajnálja, hogy a Nintendo ezúttal nem csinál nagy showt, szerinte a vállalat vezetői is érzik, hogy az összes nagy amerikai tévécsatorna azért lesz kint az E3-on, hogy a következő PlayStationről és Xboxról tájékoztasson, a Wii U pedig úgyis csak rosszul mutatna mellettük.

Kiemelést kaptak az indie játékok a PlayStation Store-on

A Sony elindított egy külön Indie Game kategóriát a PS Store-on, hogy jobban kiemelje és a felhasználók elé tegye az ilyen tartalmakat. Ennek örömére pedig a Retro City Rampage 50%-os kedvezménnyel vásárolható meg.

Saints Row 4 - a keményarc elnök

A Volition egy új videóval lepett meg minket mára, melyben az U.S.A. új elnöke látható, amint éppen keményen lép fel az idegenek ellen, akik meg akarják hódítani bolygónkat. A játék egyébként augusztus 20-án jelenik meg PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra.

Nem barátok a Frostbite 3 és a Nintendo Wii U

Sőt, valójában már a Frostbite 2 sem kifejezetten szereti a Nintendo hardverét, árulta el Johan Andersson, a DICE technikai igazgatója. Elmondása szerint számos tesztet futtattak a Frostbite 2-vel Wii U-n, ám az eredmények kiábrándítóak voltak, így a hármas verzióval már nem is próbálkoznak. Tekintve, hogy az Electronic Arts játékkínálata a jövőben erősen a DICE engine-jére épül majd, tetemes mennyiségű cím kapásból nem lesz elérhető Wii U-n, többek között a Battlefield 4, a Dragon Age 3 és a következő Mass Effect sem. Andersson ráadásul elárulta, a DICE által készített új Star Wars-játék is a Frostbite 3-ra épül, így a Nintendo-tulajoknak arról is le kell mondaniuk.

Hat hónap lemaradásban a következő Xbox?

Új nap, új "meg nem erősített információ". A Kotaku értesülései szerint a Microsoft közel sem elégedett a bejelentés előtti fejlesztések ütemével és minőségével. A forrás szerint Redmond körülbelül fél évvel hátrébb van a játékok és a hardver fejlesztésével, mint ahogy az kívánatos lenne, ráadásul állítólag több belsős projektet is lelőttek, azok ugyanis nem álltak össze a terveknek megfelelően.

Úgy hallani továbbá, hogy a Microsoft agresszívan próbál leszerződni stúdiókkal, és így exkluzív játékokra szert tenni, ugyanis úgy látszik, a belsős fejlesztőcsapatok nem képesek elég anyagot kitermelni, ráadásul eleve kevesebb van belőlük, mint például a Sonynak.

A Sony jobban halad, mégsincs minden rendben

Habár a forrás szerint a Sony mind a hardver fejlesztésével, mind pedig a nyitójátékokkal jobban halad, továbbra sem adta le a rendeléseket a beszállítóknak. Az egyik beszállító szerint jelenleg úgy néz ki, hogy körülbelül júniusban kezdődhet meg a masina gyártása, és ez augusztusban pöröghet fel teljesen, így azonban kérdéses, hogy a Sony eléri-e a startra tervezett 16 millió konzolt.

Xbox a GamesComon

Akárhogy is, a Microsoft idén visszatér Kölnbe. Miután a cég tavaly kihagyta a GamesComot, most az "Xbox élmény következő fejezetét" mutatja majd be. A GamesCom 2013-at augusztus 21-25-ig rendezik meg, vagyis jóval az új Xbox május 21-i bemutatása, és a júniusi E3 után.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward