Aprók nagyban - 04.24.

Újra bemutatják az XCOM FPS-t, dobozfotón a Call of Duty: Ghosts, gyászos évet zárt a Nintendo, bekavar a SimCity 2.0...

Aprók nagyban - 04.24.

Megjött a 2.0-s SimCity patch és...

...és a változatosság kedvéért újra bugokkal és instabilitási gondokkal pakolta tele a játékot. Számos felhasználó panaszkodik, hogy a különböző rendszerek (csatornázás, áram) furcsán viselkednek, a fák érdekes hangokat adnak ki, és ellepték a városokat a taxik. Ezen kívül pedig lefagyogat a játék a töltőképernyőn, több épület pedig nem készül el. Mindez azonban még csak egy része annak a listának, amely egyre növekszik.

GRID 2 - belendül a BMW M

Egy igazi autórajongónak nem kell elmagyarázni, mi is az M-es BMW. A bajor autógyár gyári sportrészlege nem kevés legendás autót adott a népnek az elmúlt évtizedekben, és ezekből néhányat a GRID 2-ben is élvezhetünk.

Gyászosak a Nintendo pénzügyi eredményei

Ahogy arról tegnap írtunk, az elemzők ismét veszteséges évet jósoltak a Nintendónak. A papírforma pedig beigazolódott: a cég ma tette közzé éves jelentését, melyben 36,4 milliárd jenes (vagyis 365 millió dolláros) veszteségről számol be. Az éves bevétel 1,9%-kal csökkent 635,4 milliárd jenes értékre (6,4 milliárd dollár). Az eredmény természetesen főként a 3DS és a Wii U gyenge szereplésének tudható be, főleg utóbbi teljesít rettenetesen: míg eredetileg a cég 5,5 milliót akart értékesíteni a konzolból, később ezt a várakozást 4 millióra csökkentette, ám még ezt sem sikerült elérni, megjelenése óta ugyanis mindössze 3,45 millió kelt el a gépből, az elmúlt három hónapban pedig pusztán 390 ezer darabot sikerült elsózni belőle. A Wii U-ra készült játékokból 13,42 milliót sikerült eladni, a legnépszerűbb címek a Nintendo Lands és a New Super Mario Bros. U voltak.

Újabb bizonyíték a Call of Duty: Ghosts létezésére

Korábban már mi is írtunk arról, hogy a következő Call of Duty alcíme Ghosts, vagy Phantoms lehet. Úgy tűnik, az előbbi lesz a nyerő, legalábbis egy, a Tescótól kiszivárgó dobozfotó szerint. Ugyan a hipermarket decemberi megjelenést jelölt meg, ez erősen valószínűtlen, tekintve, hogy a Call of Duty-epizódok hagyományosan novemberben érkeznek. Ezt követően azonban a Target áruházból szivárgott ki egy készülő előrendelési akció, ahol már a hihetőbb november 5-ös dátum szerepel. A pletykák szerint egyébként a játék címéből ugyan eltűnik a Modern Warfare, azonban a Ghosts továbbra is azt a sztorit folytatja, csak még inkább eltolva a jövőbe. Ugyanez a forrás azonban azt is állítja, hogy a játék csak PC-re és a következő generációs konzolokra érkezik, ami viszont kicsit hihetetlennek tűnik - nem valószínű, hogy az Activision kihagyna egy 130 milliós tábort.

Neverwinter - ilyen lesz Helm’s Hold

Lassan az összes Neverwinter-területet megtekinthetjük már előzetesek formájában, de sebaj. Úgy tűnik, Helm’s Hold mindenféle csúnya lény lakóhelye, melyek eredete egyébként máig ismeretlen, ám úgy tudni, hogy a rettenetes Spellplague áldozatai lettek. A hely később sem lett barátságosabb: egy Rohini néven futó succubus és ördögimádó szektája tartotta irányítása alatt. A játékos célja természetesen az, hogy véget vessen a némber uralmának, felszabadítsa azokat, akiket magával ragadott a gonosz, majd demokratizálja Kubát.

Ősszel jön a The Lord of the Rings Online új kiegészítője

A Helm-szurdokot hozza el a rajongóknak az ősszel érkező, meglepetésszerűen Helm's Deep névre keresztelt kiegészítő. A játék ötödik expanziója 95-re emeli a szintlimitet, és folytatja a megkezdett rohani sztorit. A készítők célja egyértelműen az, hogy a Gyűrűháborút igazi, eposzi méretekben elevenítsék meg a játékosok szemei előtt. A játékos egyébként 10-es szinten csatlakozhat be a Helm szurdokban zajló háborús megmozdulásba, ahol cselekedeteivel (vélhetően questek megoldásával) hozzájárul a jók győzelméhez. Persze a kiegészítő nem csak a várat hozza magával, bővíti Rohan nyugati részeit, így például bekerül Dúnharg is, és természetesen a kötelező új képességek-átdolgozások-egyensúlyozások triót sem hagyják ki a készítők. Ráadásul újra kapcsolatba kerülhetünk Aragornnal, Éowynnal és Éomerrel, valamint segíthetünk helyreállítani Théoden király elméjét.

Akcióban a Lost Planet 3 multiplayer

Augusztus 30-án érkezik Európába PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra az új Lost Planet, a Capcom pedig ezúttal különösen sok energiát fektet a többjátékos részre. Ezt támasztja alá a lent megtekinthető előzetes is, melyben először láthatjuk mozgás közben a Lost Planet 3 multiját.

Újra bemutatják az XCOM shootert

A 2011-ben bemutatott, az eredeti XCOM-mal nem sok közösséget vállaló FPS-t napokon belül újra bemutatja a 2K Marin. Menet közben visszaültek a tervezőasztalhoz, és azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy kibővítsék a legendás taktikai-stratégia univerzumát - ebből tehát arra következtethetünk, hogy az alapjátékhoz, illetve az új Enemy Unknownhoz sokkal közelebb álló anyagot fognak letenni az asztalra. A 2K Marin nyilatkozatából kiderül, az utóbbi két évben a csapat jelentősen átformálta a játékot, új ötletek merültek fel, és a procedúra során egy olyan végeredmény jött létre, ami mind történetmesélésben, mind pedig játékmenetben magasra fogja tenni a lécet. A legutóbbi pletykák szerint egyébként a játék a The Bureau (al)címet kapja majd, és a bejelentést április 26-ra tűzték ki, de erről hivatalosan már nem beszélt a 2K Marin.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward