Aprók nagyban - 04.23.

Mi lesz a Darksiders és a Red Faction sorsa? Készül-e Warhammer: Dawn of War 3? Milyen lett volna a Bulletstorm 2? Válaszok az aprókban...

Aprók nagyban - 04.23.

Ilyen lesz Wii U-n a Splinter Cell Blacklist

Tegnap erősítette meg a Ubisoft, hogy az új Splinter Cell jön Wii U-ra is, és máris kiadtak egy előzetest, ami a táblakontrolleres irányítást mutatja be. A Ubisoft Toronto feje, Jade Raymond egyébként ezzel párhuzamosan arról beszélt az Eurogamernek, hogy a Splinter Cell az utóbbi években továbbra is túlságosan komplex és nehézkesen játszható volt, ezért nem tudott olyan népszerűvé válni, mint például az Assassin's Creed. És habár azt ő is elismeri, hogy ennek a hardcore élménynek továbbra is vannak rajongói, amikor a mai játékosok kezükbe vesznek egy másik, lopakodós elemeket is tartalmazó anyagot, azt veszik észre, hogy azok sokkal elnézőbbek. "Talán a Splinter Cell túlságosan is megtartotta ezt a tiszta hozzáállását a lopakodós játékélményhez." - mondta, majd hozzátette, míg a Conviction akciódúsabb volt, az új rész visszatér a gyökerekhez, és megint a lopakodásra, a gondolkodásra és a kivitelezésre helyezi a hangsúlyt. Csak ezek szerint mindeközben megbocsátóbb lesz a játékossal.

Valószínűleg jönni fog az új Dawn of War

Habár egyelőre licencelési szempontból még nem tisztázott, miként, de Quinn Duffy a Relictől elárulta, elég nagy a valószínűsége annak, hogy a Company of Heroes 2 befejezése után visszatér a csapat a Warhammer-stratégiákhoz. Érdemes megjegyezni, hogy mielőtt a THQ elnöke, Danny Bilson elhagyta volna a hajót, még elejtette, hogy már elkezdődtek a munkálatok a Dawn of War 3-on, ami egy nagyobb szabású RTS lett volna, meghintve MMO-elemekkel.

Xbox 720 és az állásajánlat

Hogy ne maradjunk a hétre next-gen Xbox hírek nélkül, érdemes megemlíteni, hogy a Microsoft szoftvermérnököt keres az Xbox-csapatba. Feltétel a jártasság az x86-os architektúrában - ez tehát megerősíteni látszik, amit egyébként is nagy biztonsággal állított eddig minden forrás: a Microsoft új konzolja is elfordul a PowerPC alapoktól.

Elstartol a Dead Island: Riptide

Legalábbis Amerikában, nekünk hivatalosan még három napot várnunk kell. Mindenesetre nem hozzánk igazították a launch trailert, melyet megtekinthettek itt lejjebb.

Mi lesz a Darksiders 3-mal?

Nos, szerencsénkre pont erről beszélt Lars Wingefors, a franchise-t bekebelező Nordic Games ügyvezetője. "Meg kell találnunk a legjobb kreatív csapatot a fejlesztésre, számos lehetőséget megvizsgálunk. Az utóbbi 24 órában sokan kerestek meg minket, s többen közülük láthatóan tisztában vannak a Darksiders mibenlétével. Azt azonban még nem tudom, hogy bármelyik tárgyalás sikeres lesz-e." - mondta Wingefors, majd hozzátette, a Nordic Games nem fejlesztőcsapat, így nem is próbálkoznak meg azzal, hogy maguk készítsenek folytatást. Elárulta, felvették a kapcsolatot az egykori Darksiders-fejlesztőkből alakult Crytek USA-val is, akik kiváló jelöltek a feladatra, ám kérdés, hogy a jelenleg fejlesztés alatt álló játékuk mellett tudnak-e erre is időt szakítani.

Wingefors beszélt kicsit a Red Factionről is, melyet szintén az ő cége vásárolt meg. Szerinte az előző rész, az Armageddon nem volt rossz játék, de visszalépésnek számított a rajongók szemében. Az ügyvezető úgy véli, most is több millió rajongója van a franchise-nak, így csak egy olyan csapatot kell találniuk, amely képes kihozni belőle a maximumot. Wingefors nem titkolta, már beszéltek is egy ilyen csapattal, ám csak annyit mondhat, hogy egy európai független brigádról van szó.

Újabb veszteséges évre számítanak a Nintendótól

Holnap teszi közzé éves pénzügyi jelentését a Nintendo, a Bloomberg elemzői pedig arra számítanak, hogy 189 millió dollárnak megfelelő veszteséget lapátolt össze a cég. Ezzel tehát várhatóan ez lesz a Nintendo történetének második veszteséges éve - az első a tavalyi volt. A piaci elemzők szerint egyre többen hangoztatják elégedetlenségüket Satoru Iwata elnök vezetésével kapcsolatban, aki láthatóan nem találja a helyes irányt az utóbbi években.

Továbbra is túlélünk a Metro: Last Lighttal

A sorozat folytatódik, s ezúttal a fegyvereket és az inventory-rendszert tekinthetjük meg, valamint megtanulhatjuk, hogyan használjuk a fényt a saját előnyünkre. A Metro világában fontos a kereskedés is, így betekintést nyerhetünk ebbe az egyedi gazdasági modellbe is.

Bulletstorm 2-t tervezgetett a People Can Fly

Az eredeti Bulletstorm is egy eszement, kőkemény és elmebeteg lövölde volt. Adrian Chmielarz, a People Can Fly-t azóta elhagyó alapító azonban elmondta, mindez semmi lett volna ahhoz képest, amit a második részbe terveztek. Ebben persze az a hír, hogy tényleg tervezgették már a második részt, azonban mivel az első nem aratott kiemelkedő sikert, az Epic befogta a csapatot a Gears of War: Judgment elkészítésére, az alapítók és más munkatársak pedig leléptek. Chmielarz mindenesetre elmondta, a folytatás még őrültebb és változatosabb lett volna, és kijavította volna az előd több hibáját is. De mit rontottak el az elődben? Chmielarz szerint a játék jó volt, a marketing azonban rettenetes - és ezért részben magát is okolja. Eredetileg ugyanis egyfajta akció-kalandjátékként, odavágós sci-fiként akarták reklámozni a játékot, ám végül a marketinges csapat inkább olyan anyagokat mutatott, melyek a Bad Company vicceskedő anyagaira hasonlítottak. Chmielarznak azonban bejött ez a stílus, és végül így reklámozták a játékot, amit ma már hatalmas hibának lát.

Jagged Alliance: Flashback a Kickstarteren

Egy újabb nagy, klasszikus név kezdi el reményteli kickstarteres pályafutását. A Jagged Alliance: Flashback fejlesztéséért a Full Control felelős, a stúdió pedig szerény 350 ezer dollárt kér a projektre. Eddig nagyjából 12 ezernél jár az adakozás, a megjelenést pedig 2014 novemberére tervezik. További információk és a bemutatkozó video a Kickstarteren.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward