Aprók nagyban - 04.10.

Nem csak FPS-ek kellenek PS4-re, még mindig Halo-filmet akar a District 9 rendezője, az EA pedig meg akarta venni a LucasArtsot... vagy nem...

Aprók nagyban - 04.10.

Star Wars: The Old Republic - előzetesen a 2.0-s frissítés

Tegnap vált élessé a The Old Republic 2.0-s verziója, melynek örömére kaptunk egy Legions of Scum and Villainy néven futó előzetest. Ami egyébként egy 55-ös szintű operation, és a Darvannis bolygó színe-javát felvonultatja ellenünk, de ezen kívül bemutatkozik a Legacy Achievement-rendszer is.

Multiplayer programozót keres a Quantic Dream

David Cage korábban azt nyilatkozta, annak ellenére, hogy a Beyond: Two Souls pusztán az egyjátékos élményre koncentrál, a jövőben szívesen foglalkozna multiplayer anyagokkal is. Úgy látszik, a szavakat tettek követik, ugyanis a stúdió éppen most tett nyitottá egy pozíciót, melynek keretén belül lead online programmert keres. Az ideális jelöltnek hatalmas tapasztalattal kell rendelkeznie a multiplayer programozás területén, és kellett dolgoznia legalább egy AAA-kategóriás játékon.

Nem is akarta megvenni az Electronic Arts a LucasArts-ot

A minap felröppent egy hír a Kotakun, melyben a lap belsős forrásra hivatkozva közölte, az Electronic Arts nem olyan régen még a LucasArts megvásárlásán gondolkozott. Végül azonban ezeknek a terveknek a SimCity borzalmas indulása, és John Riccitiello lemondása tett keresztbe. Az akvizícióval a Battlefront 3 bekebelezése lett volna az elsődleges cél, ám az egész történetet cáfolta Frank Gibeau, az EA Labels elnöke. Az úriember elmondta, az egész iparág komoly átalakulásban van, ahol mindenkinek egy hatékonyabb szervezet kiépítése a célja, és az olyan új platformokra történő fejlesztés, mint a mobil és tablet. Ennek megfelelően az EA nem gondolkodik semmilyen komolyabb felvásárláson a közeli jövőben.

Új trailer a Shootmania megjelenése mellé

Mától elérhető a Steamen az új e-sport etalonnak szánt Shootmania Storm. A bétában a hivatalos közlemény szerint több százezren vettek részt, így vélhetően egy eléggé csiszolt rendszer vár mindenkire. Hogy meghozza a kedvünket a vásárláshoz, a Nadeo megjelentetett egy új előzetest is:

Nem csak FPS-eket akar a Sony a PlayStation 4-re

A Sony Worldwide Studios elnöke, Shuhei Yoshida elmondta, nem szeretnék, ha kizárólag FPS-ek dominálnák a PS4-et, ezért is mutatták be első játékként a Mark Cerny által igazgatott Knack-et. Yoshida elárulta, amikor Cerny először bemutatta nekik a játékot, rögtön a Crash Bandicoot jutott mindenki az eszébe, és azt mondták: "Utálnánk, ha minden PS4-es játék FPS, vagy valami akció-kaland lenne, fotorealisztikus grafikával és a látványra elköltött költségvetéssel." Persze azt Yoshida is elismeri, hogy a sokan szeretik ezeket a játékokat, és ezzel nincs is baj, de lassan már elfelejtjük, hogy más stílusú anyagokkal is jól lehet szórakozni. De ez az egész filozófia elmondható szerinte a PS4-ről is: persze, az új hardver mindig fontos, de a fejlesztés során nem ez volt az elsődleges szempont. Ha ugyanis végignézzük a prezentáción felhozott öt pontot, melyek mentén kialakították az új konzolt, észrevehetjük, hogy egyik sem kapcsolódik a hardverhez.

Injustice - Zöld Lámpás története

Az Injustice-ban sok olyan képregényhős szerepel, aki valószínűleg a műveletlen európaiak számára elég nagy kérdőjel. Green Lantern mondjuk pont nem ilyen a róla készült hollywoodi filmnek köszönhetően, és a trailer sem feltétlenül a mi edukálásunkra készült. Ettől függetlenül a zöld szuperhős történetét, és játékbeli szerepét ismerhetjük meg a mozgóképet megtekintve.

Wii U-ra is jön a Splinter Cell: Blacklist

A Ubisoft röviden, de tömören megerősítette, hogy Wii U-ra is jön a Splinter Cell: Blacklist. A Nintedo gépére augusztus 22-én jelenik meg a játék, mely egyelőre ismeretlen módokon, de ki fogja használni a táblakontroller lehetőségeit is.

Még mindig rendezne Halo-filmet Neill Blomkamp

Sokáig úgy tűnt, hogy Peter Jackson támogatásával a District 9 rendezője, Neill Blomkamp készíthet filmet a Halo-játékok alapján. A kezdeti pozitívnak tűnő eredmények után azonban a projektet végül lelőtték, és azóta sincs szó róla, hogy a Microsoft a mozivásznakra hozná Master Chief kalandjait. Most azonban Blomkamp az IGN-nek nyilatkozva elmondta, továbbra is érdekelné a dolog, hiszen szereti az univerzumot, szereti a történetet és a mögötte húzódó mitológiát. Azonban ezzel párhuzamosan azt is szeretné, ha a film elkészítésében nagyjából szabad kezet kapna. Szerinte azonban ez a legnagyobb probléma: egy már létező világnak és történetnek mindenki fejében megvan a saját interpretációja, mindenki másképp képzeli a dolgot. Ott vannak a játék fejlesztői, a játék közönsége, és persze utóbbiakon belül a hardcore rajongók is. Az ő szemükben vagy nagyot lehet alkotni, vagy nagyot bukni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward