Aprók nagyban - 03.20.

Riccitiello tette tönkre az EA-t, elindult a Battlefield 4 honlapja, alfatesztet lehet árulni a Steamen, Final Fantasy 15 lehet a Versus XIII-ból...

Aprók nagyban - 03.20.

Következő generációra jön a Carmageddon: Reincarnation

A Stainless Games a sikeres, 625 ezer dollárral záruló Kickstarter-kampány után egy további, 3,5 millió dolláros befektetést kapott a Bullfrog egykori alapítójától, Les Edgartól. Patrick Buckland, a Stainless vezetője elárulta, ez azt jelenti, hogy a játék a következő generációs konzolokra érkezik majd, és egyben nagyon örülnek neki, hogy nem kellett külsős forrásokhoz fordulni pénzért - mindent megoldottak a részvényeseik, a rajongóik és barátaik segítségével. Ez pedig szerinte lehetőséget ad arra, hogy teljes kreatív irányítást tartsanak fenn, ráadásul így nem kell tartaniuk attól sem, hogy a pénz hiányában esetleg visszább kellene venni a tartalomból. Les Edgar is elárulta, miért dobott bele ennyi pénzt a kalapba: "Mindig is nagyon hittem a Stainlessben, és csodálom, hogy milyen sikereket tudtak elérni független fejlesztőként. A Carmageddon pedig egy olyan név, amit mindannyian szeretnénk viszontlátni, és mivel az eredeti készítők kezében van, a minőség garantált."

Újabb Xbox pletykák - kötelező Kinect, mindig online

A VGLeaks megszerzett egy darabkát a következő Xbox, vagyis a Durango SDK-jából. A dokumentum a konzol néhány részletét fejti ki, azonban a legérdekesebb, hogy a masina mindig kapcsolódik az internethez és a PS4-hez hasonlóan egy olyan alvó móddal érkezik, ami alatt tudja frissíteni a játékokat és a rendszert. A szöveg szerint így a felhasználók mindig a legfrissebb tartalmakat és verziókat élvezhetik, azonnal, mindenféle letöltésre várakozás, vagy bekapcsolási idő nélkül. Minden új Xboxhoz tartozik majd egy feljavított Kinect szenzor, mely kötelező lesz a rendszer működéséhez, mint ahogy minden konzol merevlemezt is tartalmaz majd. Ennek méretéről egyelőre nem döntött a Microsoft, azonban elég nagy lesz ahhoz, hogy tetemes mennyiségű játékot lehessen feltelepíteni rá, az új Xbox ugyanis támogatja majd a lemezről futtatást, sőt: minden játékot kötelező lesz telepíteni. Magát a folyamatot azonban nem kell majd kivárnunk, az első részletek felmásolása után már belevethetjük magunkat az anyagba. Kíváncsian várjuk, ezekből végül mi bizonyul majd igaznak.

PS4-en jöhet a Final Fantasy Versus 13

A Final Fantasy Versus 13 valószínűleg jelenleg a játékipar egyik legnagyobb rejtélye a Rockstar-féle Agent mellett. A játékot eredetileg 2007-ben jelentették be, majd 2011-ben kezdték el teljes gőzzel a fejlesztést, és eredetileg egy trilógia részének szánták, amiből végül a Final Fantasy XIII Agito-t átnevezték Type-0-ra, és nem jelent meg nyugaton, a Final Fantasy XIII pedig saját folytatást kapott. A VGLeaks azonban újabb információkhoz jutott, melyeket ugyan érdemes egy csipet sóval kezelni, azonban ezek szerint a Versus XIII lesz a franchise következő nagy darabja, így át is nevezték Final Fantasy 15-re, és PlayStation 4-re fog megjelenni. A Square Enix beígérte a Sony sajtókonferenciáján, hogy az E3-on bemutatják majd a következő FF-játékot, könnyen lehet, hogy ez lesz az.

BioShock Infinite - így készült Elizabeth

Gondolkodtál már azon, hogy készült pontosan a Bioshock Infinite másodhegedűse,a hősünket kísérő Elizabeth? Nem? Nos, ez nem zavarta meg az Irrational csapatát abban, hogy mégis készítsen a témáról egy videót.

Riccitiello tette tönkre az EA-t

Ezzel a merész kijelentéssel állt elő egy neve elhallgatását kérő egykori Electronic Arts felsővezető, aki a GamesIndustrynak nyilatkozva elmondta, Riccitiello minden egyes évben pénzt veszített, mióta az kiadó élén áll. Ezen kívül nem tudott semmit a játékokról, a játékiparról, vagy az interaktív szórakoztatóiparról összességében. A forrás úgy nyilatkozott, a jelenlegi átmeneti ügyvezető, Larry Probst nem tudja már a szívét-lelkét beleadni a cégbe, mellette pedig az Electronic Arts egy rakás szerencsétlen, nem túl produktív vezetővel rendelkezik, akik gyakorlatilag már úgy viselkednek a pozíciójukban, mintha nyugdíjba mentek volna. "Talán úgy gondolják magukról, hogy kreatív emberek, de az igazi kreatívok már rég elhagyták az EA-t, hogyn olyan helyen dolgozhassanak, ahol tényleg kreatívok tudnak lenni, ahol lehet kockázatot vállalni, és hol tényleg új dolgokat alkothatnak." - tette hozzá a nyilatkozó, majd befejezésül elmondta, az Electronic Arts az utóbbi 10-15 évben semmi érdekeset nem tett le az asztalra, rengeteget veszített értékéből, és szomorú, hogy Riccitiello miatt ennyire lezüllött egy olyan cég, ami egykor még "kőkeményen vágott oda".

Ezzel párhuzamosan az Electronic Arts részvényeinek értéke jelentősen csökkenni kezdett. Míg Riccitiello távozásának hírére hirtelen 2,6%-kal emelkedett a részvényárfolyam, addig a mai kereskedés végére már 8,34%-kal csökkent. Ez a kiadó utóbbi 19 hónapjának legnagyobb zuhanása.

Alfatesztet lehet árulni a Steamen

A Steam mostantól lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy hozzáférést áruljanak játékaik alfa verziójához. A programban máris számos cím vesz részt, többek között az ArmA 3 is, valamint a Gear Up: Premium, a Gnomoria, a Kenshi, a Kerbal Space Program, a Kinetic Void, a Prison Architect, a StarForge és az Under the Ocean. Az alfateszt eladása egyre népszerűbb az indie fejlesztők körében, ez ugyanis segít a játék finanszírozásában. A Prison Architectet fejlesztő Introversion társalapítója, Mark Morris elmondta, egyértelműen ez a jövő az indie fejlesztők számára. A fentebb listázott játékok alfatesztjéhez 9,99 és 32,99 dollár között vásárolhatunk hozzáférést.

Közeledik a Sly Cooper: Thieves in Time

Március 27-én érkezik a Sly Cooper: Thieves in Time, a már sokszor emlegetett Cross-Buy lehetőséggel - vagyis, ha megvesszük akár PS3-ra, akár Vitára, megkapjuk automatikusan a másik platformra is. Ennek örömére egy új előzetest is kaptunk, amiről sokkal többet nem lehet elmondani annál, hogy teljesen slycooperes.

Elindult a Battlefield 4 oldala

Az Electronic Arts elindított egy interaktív weboldalt a Battlefield 4-nek, melyen gyakorlatilag egy vizes ablakot törölgethetünk. Ha sikerült a vizet gyorsan eltávolítani, a háttérben egy tankot vehetünk észre. Elméletileg minél több ember regisztrál, annál több információ fog megjelenni az oldalon, a teljes játékot pedig március 27-én fedik majd fel - ezek szerint tehát tévesek voltak azok az értesülések, melyek szerint az új Xbox premierjén mutatták volna be az anyagot. Ezen kívül, ha bejelentkezel, akkor kapsz egy dögcédulát a Battlefield 3-ban az "I Was There" felirattal.

Duke Nukem 3D: Megaton Edition a Steamen

A Devolver Digital és a 3D Realms közreműködéséből született meg a Duke Nukem 3D: Megaton Edition, amely tartalmazza a Duke Nukem 3D-t és három kiegészítőt, melyek a Duke Caribbean: Life’s a Beach, a Duke: Nuclear Winter, és a Duke It Out in D.C. Kicsit belepiszkáltak az OpenGL-támogatásba is, illetve beépítették a SteamPlay lehetőséget, az achievementeket és a Steam Cloudot is. Az anyag mától elérhető Steamen, 9,99 eurós áron, a jövőben pedig további kiegészítők várhatók.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward