Aprók nagyban - 03.19.

64 fős multi jöhet a Battlefield 4-ben, gigajavítást kapott az Aliens, 40 milliónál jár az Origin tábora, és békésen végigtolható lesz az új Thief...

Aprók nagyban - 03.19.

PlayStation 4-támogatást kap az Enlighten megvilágítási motor

Ha minden igaz, akkor az Enlighten volt az első, teljesen globális valós idejű megvilágítást lehetővé tevő middleware, mely főként a jelen generációban terjedt el. Ezt használja a Battlefield 3, a Need for Speed: The Run, és a Medal of Honor: Warfighter is, de a Dragon Age 3-ba is ez kerül. A fejlesztés mögött álló csapat bejelentette, a technológia elkészül PlayStation 4-re is, így míg a jelenlegi generációban a valós idejű globális megvilágítás különböző kompromisszumokra kényszeríti a játékstúdiókat, ez a következő generációban már nem így lesz. A készítők szerint teljesen új korszak kezdődik a bevilágítás minőségét és dinamizmusát illetően, amivel igazi, filmszerű képi világot lehet majd elérni.

Pachter: az igazgatótanács küldte el az EA vezérigazgatóját

Váratlanul ért mindenkit a hír, mely szerint távozik az Electronic Arts vezérigazgatója, John Riccitiello. Természetesen mára a neves piaci elemző, Michael Pachter is megmondta a saját véleményét a dologról: szerinte egyértelműen az igazgatótanács kényszerítette ki a nagyfőnök távozását, ám úgy véli, ez nem teljesen racionális döntés. Az indokok között ugyanis azt hozta fel Riccitiello, hogy vezetése alatt a cég nem tudta teljesíteni az előre várt pénzügyi eredményeket, illetve nem tudott elég növekedést felmutatni. Pachter azonban rámutat: a teljes iparág 24%-kal csökkent tavaly. Az elemző inkább úgy véli, az igazgatótanács nem tudott túllépni azon, mekkora sikertelenségbe fulladt a Star Wars: The Old Republic, ami a Pandemic/BioWare-felvásárlás elsődleges oka volt, illetve, hogy távozott a két BioWare-alapító, a teljes PlayFish-brigád, és a PopCap sem teljesít úgy, ahogy azt várták.

Keresztplatformos lesz a Dungeon Defenders 2

A fejlesztők ígérete szerint a klasszikus MOBA-stílust számos RPG-elemmel vegyítő Dungeon Defenders folytatása nagyjából megtartja majd az első rész minden előnyét és szeretett tulajdonságát. Lesz egy városközpont, ahol szocializálódhatunk, lesz testreszabás, állandó fejlődés, kereskedelem, azonban a cuccok rendszerét leegyszerűsítették, amitől azt várják, hogy az anyag könnyebben tanulhatóvá válik. A játék egyébként Androidra, iOS-re, Macre, PC-re és böngészőkbe is érkezik, és lesz lehetőség keresztplatformos multiplayerre, melynek részleteiről hamarosan tájékoztatnak minket.

Békésen is végigjátszható lesz a Thief

Rövid, de a rajongók számára valószínűleg fontos hír: mindenféle gyilkolás nélkül is végigjátszható lesz az új Thief. Persze ehhez alapos felderítés, Garrett képességeinek jó kihasználása, és a környezet kiaknázása szükséges majd. Elvégre Garrett egy mestertolvaj, nem pedig egy gyilkológép - emlékeztet minket Nicolas Cantin, a játék művészeti vezetője.

Hatalmas frissítést kapott az Aliens: Colonial Marines

A semmiből állt elő egy igen-igen méretes, 4GB-os javítócsomaggal a Gearbox, hogy némileg helyrepofozza az Aliens: Colonial Marines-t. Ebben számos olyan dolgot találunk, amit konzolra már kiadtak, de számos olyat is, amit a PC-s verzió kap meg először. Ami azonban PC-n a legfontosabb, hogy a csomag részét képezik nagyobb felbontású textúrák és más grafikai fejlesztések is. Aki a teljes listára kíváncsi, elérheti a Gearbox fórumain.

40 millió felhasználó az Originen, 1,1 millió SimCity

Az Electronic Arts büszkén jelentette, hogy az Origin szolgáltatása már 40 millió taggal rendelkezik. Ennek örömére a cég egy nagyobb akciót tart, melynek keretén belül 70%-os leértékeléssel lehet megvenni néhány címet, mindez pedig 1 hétig tart.

Ezzel párhuzamosan egy sajtóközleményben bejelentették, hogy a SimCityből 1,1 milliót adtak el az első két hétben, melynek 54%-a digitális úton lelt gazdára, amiből 44% közvetlenül az Originen keresztül ment el. A játékosok eddig 15 millió órát fektettek városaik építgetésébe, melyekből 5,7 milliót hoztak össze, melyekben 780 millió épület foglal helyet. Ezeket annyi út köti össze, amivel 40 ezerszer körbe lehetne keríteni a Földet. Az EA kihasználta az alkalmat, és közölte, a Maxis 400%-kal növelte a szerverek kapacitását, a válaszidők pedig 40-szer gyorsabbak lettek.

Visszatérhet a 64 fős multi a Battlefield 4-ben?

A Battlefield 4 Centralhoz befutott információk szerint a következő Battlefieldben visszatérhet a sorozat korai részeire jellemző 64 fős többjátékos móka. Ez azt is jelenti, hogy a pályák jóval nagyobbak lesznek, és ezzel párhuzamosan részletesebbek is, a DICE pedig állítólag már most kész tervekkel rendelkezik sok-sok DLC-re. A forrás három frakciót említ, melyek között van az U.S.A. és Oroszország, valamint egy egyelőre meg nem nevezett "keleti" vagy "ázsiai" oldal is, mindegyik négy választhat karakterosztállyal. A forrás szerint több játékmód lesz, mint a harmadik részben, de visszatérnek a közelharcra specializált pályák is, valamint bemutatkozik a Commander mód, amiről semmit nem tudni, de a neve alapján azért lehet következtetni dolgokra.

Metro: Last Light - a megváltás

A Deep Silver és a 4A Games kiadott egy új előzetest, mely a Salvation címet kapta, és még jobban felfokozza a várakozásokat a hamarosan (nos, májusban) már valószínűleg tényleg megjelenő új Metro-játékkal kapcsolatban.

PvP tesztelés a hétvégi Neverwinter bétában

Pénteken kezdődik a harmadik Neverwinter bétahétvége, melyben az eddigiek mellett felfedezhetjük a Pirates’ Skyhold és az Icespire Peak Adventure zónákat, valamint először vethetjük bele magunkat a PvP rejtelmeibe. Érkezik egy új karakterosztály is, mely a Great Weapon Fighter néven fut, a szintlimitet pedig megemelték 50-re. Ezek mellett is számos kisebb-nagyobb módosítást fedezhetnek fel majd azok, akik a korábbi bétatesztekben is részt vettek - ezeket a készítők közvetlenül a visszajelzések nyomán építették be.

Tomb Raider - megjött a Caves and Cliffs Multiplayer Map Pack

A nem túl fantáziadús névre hallgató Caves and Cliffs Multiplayer Map Pack mától elérhető, egyelőre kizárólag Xbox 360-on, 400 MS pontért. A csomag három új többjátékos pályát tartalmaz, melyek elérhetőek mind a négy módozatban. A címnek megfelelően találunk egy főként földalatti járatokat tartalmazó térképet, egy hegytetőn épült települést, valamint "bónuszba" még egy lángoló japán falut is. Valószínűleg, ha ezt is belevették volna a DLC nevébe, már viccesen hangzott volna.

Elérhető a Gears of War: Judgment többjátékos demója

Korábban csak az előrendelők férhettek hozzá, egyfajta korai betekintés gyanánt az új Gears of War többjátékos demójához, most azonban bárki leránthatja az Xbox Live-ról. A 739MB-os próbaverzióban az OverRun módot tesztelhetjük le, és minden itt megszerzett tapasztalati pont átmentődik a teljes játékba, ha később a vásárlás mellett döntenénk - amit egyébként hamarosan megtehetünk, az anyag ugyanis március 22-én jelenik meg Európában.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward