Aprók nagyban - 03.18.

Nem fogja túlélni a Ubisoft és a Take-Two, Xbox díjátadó jön, nyolc ingyenjáték közül választhatnak a SimCity-tulajok, és BioShock reklámunk is van...

Aprók nagyban - 03.18.

Tévéreklámon a BioShock: Infinite

35 másodpercen keresztül szemlélhetjük a legújabb BioShockot, amiben majdnem kivégzik Elizabeth-et. A játék március 26-án érkezik, így most már gyakorlatilag minden napra várhatunk valami újabb látnivalót.

Xbox Entertainment Awards - a Microsoft saját díjkiosztója

A Microsoft is szeretné megjutalmazni az Xbox Live legjobbjait, így létrehozta az Xbox Entertainment Awards néven futó kezdeményezést. Ezen belül mi szavazhatjuk meg a különböző kategóriákban, hogy az Xbox Live-on elérhető tartalmak közül melyeket gondoljuk a legjobbaknak. A voksokat a hivatalos oldalon lehet leadni, egészen március 26-ig. A szavazók között a Microsoft számos dolgot sorsol ki, akad a csomagban Xbox 360 Limited Edition Halo 4 320 GB konzol, Kinect, Xbox LIVE Gold 1 éves előfizetés, 2000 Microsoft pont, valami további játékok és extrák.

A döntősök lisáját április 9-én teszik közzé, a végső szavazás pedig az Xbox Live-on történik majd április 16-án, másnap pedig már ki is hirdetek a nyerteseket.

A kategóriák:

Games

Best Game

Best Family Game

Best Xbox LIVE Arcade Game

Best Add-on (or Consumable)

TV & Movies

Best TV Show or TV Series

Best Movie

Best Superhero Movie

Best Comedy

Music

Best Album

Best Single

Best Artist

Best Music Video

Nem lesz rövid a The Last of Us

A Naughty Dog szerint körülbelül 12-16 órába kerül majd, mire valaki végigtolja a The Last of Us-t. Minden attól függ, hogyan játszunk: ha például óvatoskodunk, és gyakrabban alkalmazzuk a rejtőzködést és lopakodást, akkor ez még több is lehet, főleg, ha mellé gyűjtögető életmódot is szeretünk folytatni. A játék június 14-én jelenik meg PS3-ra, az IGN pedig egy szép interjút is készített:

Veszélyben lehet a Ubisoft és a Take-Two a digitális terjesztés miatt?

A Battlefield egykori fejlesztője, Ben Cousins egy interjúban beszélt arról, hogy szerinte néhány kiadó komolyan veszélybe kerülhet a fizikai játékterjesztés visszaszorulásával, és a digitális terjesztés uralomra törésével. Amíg Cousins az Electronic Artsnál dolgozott, látta mekkora felfordulást okozott a cégen belül, amikor rájöttek, hogy gyakorlatilag bele fognak pusztulni, ha nem fekszenek rá komolyan a digitális értékesítés felfuttatására. Az úriember szerint a kiadón belül hamar eluralkodott az új irány, mely szerint a céget át kell alakítani egy dobozos termékeket terjesztő vállalatból egy digitális üzletté. Cousins szerint azonban ennek túl nagy az ára, és az EA sokáig inkább a túlélésre fog hajtani, mintsem, hogy a profitját tudja növelni a digitális eladásokból. Ennél talán azonban fontosabb, hogy megemlíti a különböző indie kiadókat és fejlesztőket, akik jól tudják meglovagolni a digitális piacot, és akik komoly veszélyt jelenthetnek az olyan cégekre, mint a Ubisoft és a Take-Two. Cousins szerint az utóbbi kettő 10 éven belül már nem lesz ott a legnagyobbak között, helyüket olyan vállalatok fogják átvenni, melyeket mostanában alapítottak, vagy még csak ezután fognak.

Mindjárt itt a The Walking Dead: Survival Instinct

Március 22-én startol Európában a The Walking Dead FPS, PC-n, PS3-on és Xbox 360-on. Ennek örömére egyrészt horogra akadt egy launch trailer, másrészt pedig betekintést nyerhetünk a kulisszák mögé főszereplőket alakító Norman Reedus és Michael Rooker színészekkel.

Nyolc ingyenjáték közül választhatnak a SimCity-vásárlók

A SimCity indulása körüli problémákat az Electronic Arts egy ingyenes jutalomjátékkal próbálja meg elkendőzni - vagy inkább bocsánatot kérni miattuk. Az akció kis hazánkban március 21-től indul az Originen, és a március 25-e előtt beregisztrált SimCity-játékokkal működik majd. Aki tehát érintett a dologban, a következő anyagok közül választhat majd (melyek közül egyébként a Dead Space 3 a legértékesebb).

-Battlefield 3 (Standard Edition)

-Bejeweled 3

-Dead Space 3 (Standard Edition)

-Mass Effect 3 (Standard Edition)

-Medal of Honor Warfighter (Standard Edition)

-Need For Speed Most Wanted (Standard Edition)

-Plants vs. Zombies

-SimCity 4 Deluxe Edition

Jól fog kinézni a Wii U-s Project CARS

A közösségi forrásokból fejlesztett Project CARS készítője, a Slightly Mad megerősítette, hogy a játék érkezik Wii U-ra, ráadásul semmiben nem kell majd szégyenkeznie a többi verzióhoz képest. Andy Tudor, a stúdió kreatív vezetője elmondta, minden platformon a 30fps-t célozzák meg, hogy sehol ne legyen probléma a sok autó, vagy a különböző időjárási effektusok jelenléte. Ezen belül a Wii U-verzió konkrétan 720p-s felbontásban fog futni, hogy elég erőforrás maradjon a komplex fizikai számításokra és az újszerű renderelési eljárásokra, amitől az anyag tényleg next-gen kinézetet és látványvilágot kap majd. Tudor szerint a játék "remekül fog kinézni, és fantasztikus érzés lesz játszani vele", valamint "biztosan meg akarjuk majd mutatni a barátainknak". Úgy legyen.

Lelőtte a PC-s Halo 3-pletykákat a Microsoft

Remény támadt a konzollal nem rendelkező Halo-rajongók körében, miután az AMD friss drivereiben feltűnt néhány utalás a Halo 3-ra. Ezzel párhuzamosan ráadásul a Halo 3 feltűnt a Steam regisztrációs fájlaiban is, ami csak olaj volt a tűzre: sokan már biztosra vették, hogy az Xbox 360 egyik legnagyobb sikerjátéka végre megjelenhet PC-re is. A Microsoft azonban a mai napon teljesen megsemmisítette a várakozásokat a következő nyilatkozattal: "Jelenleg nincsen tervben, hogy bármilyen Halo-címet megjelentetnénk Steamen, mint ahogy a Halo 3-at sem tervezzük kiadni PC-re."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward